Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Dinler Arası Diyalog

Kategori: Din Yazar: Mustafa Köylü Yayınevi: Insan Yayınları

Dinler Arası Diyalog

  • Yayın Tarihi: 16.10.2001
  • ISBN:
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 184
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 14 x 21.5 cm
Tanıtım Bülteni
Geçmişten günümüze din, insanoğlunun sürekli ilgilendiği temel konulardan birisi olmuştur. Bu olgu günümüzde de çeşitli boyutlarda devam etmektedir. Hatta geçmişte birbirlerini düşman olarak kabul eden din mensupları bile, karşılıklı diyalog çerçevesi içerisinde bir araya gelerek ortak bireysel ve toplumsal problemlerin çözülmesine çalışmaktadırlar. Böyle bir süreçte Hıristiyanlıkla İslam'ın önemli bir rolünün olduğu söylenebilir. Eğer bu iki grup, mevcut potansiyeli insanlığın yararına sunabilirlerse, huzur dolu bir dünyanın temelleri atılabilir. Dolayısıyla geleceğin dünyasındaki barış ve huzurun bir bakıma, bu iki dine mensup olanların düşünce yapısına bağlı olduğu söylenebilir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Dinler Arası Diyalog PDF 7.64 MB İndir
Dinler Arası Diyalog EPUB 8.54 MB İndir
Dinler Arası Diyalog MOBI 6.74 MB İndir
Dinler Arası Diyalog ODF 7.19 MB İndir
Dinler Arası Diyalog DJVU 8.98 MB İndir
Dinler Arası Diyalog RAR 5.84 MB İndir
Dinler Arası Diyalog ZIP 5.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Yazar bu konu hakkında hristiyan ve müslüman diyalogçuların görüşlerini eleştirmeden verdikten sonra en son kendi düşüncesini ortaya koyarken eleştirisini yapıyor. Sonuç olarak delil olarak gösterilen bazı ayetlerden müslümanların nasıl vazgeçebileceğini söyleyerek bırakıyor.


“Alah katında din islamdır” Al-imran 19…Dinler diye bir kelime olamaz,tek din islamdır…


Eser, günümüzün en popüler konularından birisi olan dinler arası diyalog konusunda uluslararsı üne sahip Hıristiyan ve Müslüman bilim adamlarının görüşlerini objektif olarak ortaya koyup, böyle bir süreçte Müslümanların takınacağı tavrı belirlemeye çalışmaktadır. Ayrıca yazar, bu çalışmaya söz konusu sahada yazılan birçok eserin sınırlı sayıda insanın istifade etmesinden şikayetle başladığı için olabildiğince net ve kısa ifadeler kullanmış, okuyucuya verilmek istenen mesajın da aynı netlikte anlaşılmasına çalışmıştır.


Dinler arası diyalog konusunagüzel ve olgun bir yaklaşım denemesi..Eserde diyalogdan alınması gereken,daha doğru bir ifade ile beklenilen neticelere dair yorumlar oldukça ilgi çekici.İnsan yayınları bu eserle konunun kafa karıştıran ve kimilerince komplo teorileri üretilmesine neden olan boyutuna ayrı bir ışık tutmuş oldu.Okuyucunun zihninde doğan kimi soru işaretleri Mustafa Köylü beyin kalemiyle daha netlik kazandı..Teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*