Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Maskeler Süvariler Gacılar

Kategori: Kültür Yazar: Pınar Selek Yayınevi: Aykırı

Maskeler Süvariler Gacılar

  • Yayın Tarihi: 01.11.2001
  • ISBN: 9789758337262
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 220
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Tarih, 26 Mayıs 1996; Türkiye'de düzenlenecek olan uluslar arası zirve Habitat II'den hemen önceki günler... İstanbul'da, Taksim'e açılan sokaklardan birinin başına büyük bir masa konmuş ve Türk bayrağı ile örtülmüş. Biraz ilerideki bazı evlerin camları kırılmış, bazısında da yangın izleri var. Pencereler, kalın, koyu renk perdelerle sıkı sıkıya kapanmış. Bayrak örtülü masanın çevresindeki grup arada bir camları kırık evlere doğru bağırıyor: "Fatih Sultan Mehmet'in Torunları İbne Olamaz!"Evet, burası Ülker Sokak... Buradaki travesti ve transeksüellere karşı o tarihlerde büyük bir kampanya açıldı, bir "dışlama operasyonu" yürütüldü ve "başarılı" olundu. Cihangir'in bu sokağından atılan travesti ve transeksüeller başka semtlere göç etmek zorunda kaldılar ve daha sonra birbiri ardına ölerek, öldürülerek gündeme gelmeye devam ettiler. Bir yılı aşan bir sürede 13 kişi hayatını kaybetmişti. Bu sokakta olup bitenleri anlamak bu ülkede olanları anlamak için bir anahtar, bir adımdır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Maskeler Süvariler Gacılar PDF 9.13 MB İndir
Maskeler Süvariler Gacılar EPUB 10.21 MB İndir
Maskeler Süvariler Gacılar MOBI 8.06 MB İndir
Maskeler Süvariler Gacılar ODF 8.59 MB İndir
Maskeler Süvariler Gacılar DJVU 10.74 MB İndir
Maskeler Süvariler Gacılar RAR 6.98 MB İndir
Maskeler Süvariler Gacılar ZIP 6.45 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Dışlanmanın konu ne olursa olsun aynı çelişkileri barındırdığını anlatan bir kitap.Travesti ve transeksüelleri ülker sokaktan atmaya çalışan kişilerin veya iş birlikçilerinin bi kısmının onlarla menfaat ilişkisinde olması olayın en kritik noktasıydı bence.Kitabın öteki diye adlandırdığımız topluluklara bakışımı nerdeyse tümüyle değiştirdiğini söyleyebilirim.


Hatırlarsınız o zamanlardan Ülker Sokak’ta olanları sadece medya,polis ve tabi Savaş Ay’ın programına çıkıp gerçeği haykıran travesti-transseksüellerden öğrenebiliyorduk. Kimse tamamiyle içyüzünü daha doğrusu gerçekleri bilmedi,bilemedi.İşte Pınar Selek bütün bunları sosyolog gözü ile bizlere sunuyor olsa da, ordaki hayatların içine girmiş ve ordakile insanlarda paylaşımlar yaşamış “biri” olarak da yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*