Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Yakutiler

Kategori: Edebiyat Yazar: Cihat Burak Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları

Yakutiler

  • Yayın Tarihi: 30.01.2009
  • ISBN: 9789750803338
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 152
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
Ünlü ressam Cihat Burak'ın aynı zamanda usta bir öykücü olduğunu Cardonlar'la farketmiştik, 1980'lerin başında. Ardından, 1992 Yunus Nadi öykü Ödülü'nü kazanan Yakutiler'le, bu kanıyı pekiştirmişti. Yıllar sonra, pırıltısından hiçbir şey yitirmeyen resimleri gibi öyküleri de hala capcanlı... Burak'ın zengin anılar ve dikkatli gözlemlerle beslenen öykülerinde duyguya ince bir alay eşlik ediyor. Yakutiler'de günlük yaşamdaki ve kültürümüzdeki hızlı değişmeler gösterilirken yanlış eğitimin, tersine dönen devlet çarkının eleştirileri yapılıyor. İnsan ilişkilerinin, doğa ve çevrenin yozlaştırılmasına karşı uyarıların dile getirildiği öykülerde, yazı dilinin alışılmış kurallarına zaman zaman hoş bir biçimde yan çizen Burak, konuşma dilini çok canlı, çok çekici biçimde kullanıyor. Yakutiler, bu kez yazarının elyazısı örnekleri ve desenleri eşliğinde...
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Yakutiler PDF 6.31 MB İndir
Yakutiler EPUB 7.05 MB İndir
Yakutiler MOBI 5.57 MB İndir
Yakutiler ODF 5.94 MB İndir
Yakutiler DJVU 7.42 MB İndir
Yakutiler RAR 4.82 MB İndir
Yakutiler ZIP 4.45 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Yakutiler PDF 6.31 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Yazarın yaşadığı yılları anlattığı hikâyeleri sohbet tadında gelişiyor. Dili çok güzel. Anlatılanların okuru saran bir havası var. Ne var ki, cinsellikle ilgili satırlar, bölümler okura bıkkınlık veriyor.


Kitap yazarın hayatından kesitler içeren kısa kısa öykülerden oluşuyor. Çok akıcı ve çabucak okunuyor. 1920’lerden 1980’lere uzanan bir dönemde geçen hikayeler, okura hem nostaljik gelecek, öykülerin çoğunun geçtiği Cihangir’in eski hali hakkında bilgi verecek, hem de o zamanlar genç bir mimarın bakış açısını aktaracak. Yazarla kendinizi özdeşleştireceğiniz çok hayatın içinden hikayeler. Özellikle seyahate dayalı meslek sahiplerine güzel bir eşlik kitabı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*