Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Evdeki Silah

Kategori: Edebiyat Yazar: Nadine Gordimer Yayınevi: Can Yayınları

Evdeki Silah

  • çevirmen: Seçkin Selvi
  • Yayın Tarihi: 09.11.2001
  • Orijinal Adi: The House Gun
  • ISBN: 9789750701030
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 302
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 12.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Evcil bir hayvan gibi korunan ve gündelik yaşamın bir parçası haline gelmiş bir silah. Silahınız yoksa bilgisayarınızın, televizyonunuzun ya da kol saatinizin çalınmasını önleyemezsiniz. Aparteid sonrası, ırk ayrımının artık doğrudan öne çıkmadığı bir Güney Afrika'dayız. Saygın bir sigorta şirketinde yönetici olan Harald ile doktor karısı Claudia, bir gün kendilerini, asla başlarına geleceğini düşünmedikleri bir olayla yüz yüze bulurlar. 27 yaşındaki oğulları Duncan bir arkadaşını silahla vurarak öldürmüştür. Duncan'ın tutuklanmasıyla birlikte bu küçük ailenin dünyası değişir. Claudia ile Harald, oğulları hakkında bildiklerinin ne kadar az olduğunun değil, bilmediklerinin ne kadar çok olduğunun farkına varırlar. Yetişkin evlatlarla ana-baba arasındaki o tanımlanması güç dünyaya adım atarlar; oğullarının öteki tarafta durduğu bir dünyadır bu. Bir anne ile bir baba, hayal bile edilemeyecek bir şey yapan, insan hayatının kutsallığını hiçe sayan bir oğula ne tür bir bağlılık göstermelidirler? Duncan suçunu itiraf etse de nedenini açıklamaz. Onun bu gizemli duruşu, duruşmaya taşınır ve yargıcın karar verme aşaması, bir gerilim romanı atmosferiyle yansıtılır. Evdeki Silah, adına sevgi dediğimiz insan ilişkisinin sınanmasının tutkulu bir öyküsü. Sevgiyi ve sevgi yanılsamalarını, derinden derine akmaya devam eden ırk ayrımcılığının yansımalarını, adaleti ve adaletin sınırlarını Nadine Gordimer, her zamanki ustalığıyla çiziyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Evdeki Silah PDF 12.53 MB İndir
Evdeki Silah EPUB 14.01 MB İndir
Evdeki Silah MOBI 11.06 MB İndir
Evdeki Silah ODF 11.80 MB İndir
Evdeki Silah DJVU 14.75 MB İndir
Evdeki Silah RAR 9.58 MB İndir
Evdeki Silah ZIP 8.85 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


gordimerin güney afrikası bölünmüş siyahla beyaz zengin ile fakir arasında kalmış bu kitapta bunu anlatıyor biraz da baba ve anne olmayı bütün bunların ötesinde tartışıyor


Bir gece, bir haber; beklenmedik bir haberle son bulanlar, karanlık gecenin içinde başlayanlar. Yaşam, ölüm, cinayet üçgeninde sıkışıp kalan ve tüm yaşantıları bir savunma metnine dönüşen, adaletin çapraz sorgulama tekniğine boyun eğmek zorunda kalan bir aile. Sahip oldukları bütün değerler ve ahlâk anlayışları bir canlının ölümüyle son bulunca yaşamaya değer başka şeyler bulmak yine onlara kalacaktır; her şeyi en baştan almak ve hiçbir şeyi gözden kaçırmamak kaydıyla. Claudia ve Harald Lingard’ın hayatları, oğullarının cinayet suçuyla tutuklandığını öğrendikleri geceden itibaren bir kabusa dönüşür. Bu kabusta, bir silah, bir cinayet; artık kimsenin gelip gitmediği evleri, hapishane ve avukatlarının bürosu üzerinde çizdikleri hat ve hem geçmişleri hem de gelecekleri ile yaptıkları bitimsiz yüzleşmeler vardır. Güney Afrikalı orta sınıf beyaz bir burjuva ailesi olan Lingardlar için en büyük acı birdenbire oğullarını hiç tanımadıkları ve onun hayatına dair yüzeysel tahminler dışında hiçbir bilgiye sahip olmadıkları gerçeğiyle karşılaşmalarıdır. Ona yıllar boyu ne öğretmişlerdi, onun kararlarına ve kendilerinden ayrı kurduğu hayata daima saygı duymamışlar mıydı? Hiç bilmeden saygı duydukları bu hayat nasıldı, Harald ve Claudia anlayacaklardı. Oğulları Duncan, yalnızca 27 yaşında bir mimardan çok daha farklı birisiydi. Onu, birlikte yaşadığı arkadaşlarından birini öldürmeye kadar sürükleyen tutkulu bir aşkın baş aktörü yapan bu farklılığı yavaş yavaş kavrayacaklardı.Yazar, toplumsal şiddetin, karşılığında şiddetten başka bir şey getirmediği dünyada, tüm korunma yollarının artık sonuna kadar tıkandığını açıkça vurgular. Sistem onu her gün yeniden kuranlar için bile çözüm üretememeye başlamıştır artık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*