Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Mavi Adam

Kategori: Edebiyat Yazar: Zeynep Aliye Yayınevi: Bilgi Yayınevi

Mavi Adam

  • Yayın Tarihi: 16.11.2001
  • ISBN: 9789754949735
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 298
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Zeynep Aliye'nin, Atilla İlhan'la, 1998 Eylülünde başlayıp 2001 Mayısına dek aralıklı olarak gerçekleştirdiği söyleşiler, 50 yılı aşkındır edebiyat ve sanat dünyamıza emek veren Atilla İlhan'ın edebi kimliğine, yapıtlarına ve yaşamına farklı pencerelerden bakmamızı sağlamıyor yalnızca; aynı zamanda, Türkiye'nin yarım yüzyıllık kültür-sanat-ekonomi-politika dünyasına da güçlü bir projektör doğrultuyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Mavi Adam PDF 12.37 MB İndir
Mavi Adam EPUB 13.82 MB İndir
Mavi Adam MOBI 10.91 MB İndir
Mavi Adam ODF 11.64 MB İndir
Mavi Adam DJVU 14.55 MB İndir
Mavi Adam RAR 9.46 MB İndir
Mavi Adam ZIP 8.73 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


İlhan’ın bugüne dek gerek Cumhuriyet Söyleşileri, gerek Attilâ İlhan’ın Defteri başlığı altındaki dizilerde işlediği konular şunlardır: Kemalizm, sosyalizm, liberalizm, bürokrasi, devlet, sol liberal cephe, Soğuk Savaş, totaliter devlet, küresel devlet, pazar sömürgeciliği, KİT’ler, özelleştirme, modernizm, postmodernizm, çağdaşlaşma, çoğulculuk, ulusal savunma, bağımsız yargı, sekiz yıllık eğitim, edebiyat, yeşil çam, örgütlenme, ulusal kültür, aydın, İslam’da reform, laiklik, dilin demokratikleştirilmesi, ikinci yeni, Türkçülük, ırkçılık, Batı, aydın, işçi, yabancı dille eğitim, ahlak, Doğu’ya doğru bakmak, yükselen değerler, ideolojiler öldü, bilgi çağında sınıflar, 68 kuşağı, Afganistan dosyası, bilinç ikileşmesi, feodal kafalı ilericiler ve kadınlarımız, nükleer enerji, çevrecilik, cinsel devrim ve feminizm gibi. attila ilhan ile yapılmış müthiş bir söyleşi kitabı. bu kitap bize o büyük üstat ve düşüncelerini öğrenme fırsatı sunuyor.


Attila İlhanın öz yaşam öyküsü ve yapıtlarını okuyunca bir kere daha anladım ki, ülkemizin yetiştirdiği ender aydınlarımızdan biri. İlhan, batıyı gerçek şekilde analiz etmemize yardımcı olan yazılarıyla bize yıllarca ışık tuttu. Zeynep Aliye’de Attila İlhan’ın bilinmeyen yönlerini kitabında toplanmış. Harika bir kitap. Herkesin okuması gerek…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*