Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Global Köy

Kategori: Diğer Yazar: Bruce R. Powers Yayınevi: Scala Yayıncılık

Global Köy

  • çevirmen: Bahar Öcal Düzgören
  • Yayın Tarihi: 13.07.2020
  • Orijinal Adi: The Global Village
  • ISBN: 9786059248921
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 320
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Global Köy, Marshall McLuhan'ın ilk olarak öncü kitabı Understanding Media'da (Medyayı Anlamak) ortaya koyduğu, bugünün dünya çapındaki entegre elektronik şebekesine ilişkin görsel çalışmasını, son yirmi yılın teknolojik gelişmelerinin anlaşılmasını sağlayacak biçimde, ayrıntılı bir kavramsallık çerçevesi önermek suretiyle genişletmektedir.Kitabın özü, günümüzde teknolojiyi kullananların, dünyayı kavramakta yararlanılan, birbirinden çok farklı iki yol arasında sıkışmış oldukları tartışmasıdır. Bir tarafta, yazarlarının Görsel Uzam olarak değindiği, Batı dünyasına özgü çizgisel, nicel algılama modu; diğer tarafta ise, Doğu'nun, son teknolojilerin hepsinin bizi içine doğru iteklediği bütüncül, nitel mantığı işitsel Uzam bulunmaktadır.Ne var ki yazarlar, İşitsel Uzam'a doğru yönelen bu hareketin pürüzsüz olmayacağı konusunda bizi uyarmaktadırlar. Gerçekte McLuhan ile Powers, dünya çapındaki iletişimin bir sonucu olarak global köyün ortaya çıkmasıyla, bu iki dünya görüşünün "birbirleriyle ışık hızında çarpıştıkları" tartışmasını gündeme getirerek, "barışın anahtarının, bu sistemlerinin her ikisini de aynı anda anlamak" olduğunu iddia etmektedirler. Yazarlar, McLuhan'ın otuz yıl kadar önce büyük bir başarıyla yaptığını bugün de yapıp tarafsız bir yaklaşım benimseyerek yakın geleceğin dünyasına köşebaşından bakmak ve hepimizin orada bulacakları konusunda hazırlıklı olmanıza yardım etmek peşindedirler.(Arka Kapak)
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Global Köy PDF 13.28 MB İndir
Global Köy EPUB 14.84 MB İndir
Global Köy MOBI 11.72 MB İndir
Global Köy ODF 12.50 MB İndir
Global Köy DJVU 15.63 MB İndir
Global Köy RAR 10.16 MB İndir
Global Köy ZIP 9.38 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Günümüzün nasıl bir hale geleceğini daha yıllar önceden yazmışlar. Şu zamanı anlamak için okumalısınız.


Son yüzyılın tek tip insan modelini oldukça iyi tanımlamış bir metin.


Epeydir baskısı yoktu, süper oldu. Çeviri biraz ağır, ama olsun.


İçinde yaşadığımız global dünyaya ait bilgi sahibi olmak için almıştım. umduğumdan farklı çıktığı için kitabın sonunu getiremedim.


McLuhan’ın işbirliği ürünü olan son çalışması “Global Köy”de yer alan nihayi hükümlere ilişkin derinlemesine bir incelemenin fikirlerinin en derin olanını kanıtlayacağına inanıyor: İnsan bilincinin uzantıları, elektronik yoluyla kendilerini bir bütün olarak dünya çevresine yansıtmakta ve insan türünü robotsu bir geleceğe doğru yönlendirmektedir. Başka bir deyişle, insanoğlunun doğası, büyük bir hızla çok yaygın bir yerküresel duyarlılığın oluşmasına ve hiçbir gizin kalmamasına yol açacak olan enformasyon sistemlerine dönüştürülmektedir. Batı’ya özgü görsel uzam ile Doğu’ya özgü işitsel uzamın karşılaştırıldığı ve sonunda yazarın kendi memleketi olan Kanada’ya dair bu iki ögenin sentezlendiği bir kitap!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*