Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Pozitif Felsefe Kursları

Kategori: Felsefe-Düşünce Yazar: Auguste Comte Yayınevi: Sosyal Yayınları

Pozitif Felsefe Kursları

  • çevirmen: Erkan Ataçay
  • Yayın Tarihi: 07.12.2001
  • ISBN: 9789757384106
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 161
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 11.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Pozitivizm, sosyolojinin yaratılmasıyla bilimleri yeniden düzenlemek ve toplumu yeniden örgütlemek için bir girişimdir. Descartes'ın, uzam ve devinim evreni için yaptığını Comte tüm fenomen kategorileri için tamamlamayı ister. Descartes'ın gerçek bir Hıristiyan olarak pozitif bir ruh bilimi tasarlamaya cesarati yoktu ve üstelik 17. Yüzyıl insanı olarak tarihin evrimini düzenleyen doğa yasalarını kestiremiyordu. Teolojik-metafizik önyargıları aşan, Fransız Devrimi'nin ortaya çıkışıyla bir ilerlemenin gerçekleştiğini gören Comte, bilimsel bilgi için hâlâ direnen son fenomenleri fethedecek ve yaşam ve vicdan matematiğe indirgenemediğinden, ister istemez dar çerçeveli olan bir nesnel yöntem yerine, tüm araştırmalarımızı insanlığın hizmetine sunarak, onları tamamen rasyonel, kendi kendilerinden, kendi yöntemlerinden, kendi sınırlarından, kendi geleceklerinden ve bilgi bütünlüğü ile ilişkilerinden emin kılan özel yöntemi koyacaktır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Pozitif Felsefe Kursları PDF 6.68 MB İndir
Pozitif Felsefe Kursları EPUB 7.47 MB İndir
Pozitif Felsefe Kursları MOBI 5.90 MB İndir
Pozitif Felsefe Kursları ODF 6.29 MB İndir
Pozitif Felsefe Kursları DJVU 7.86 MB İndir
Pozitif Felsefe Kursları RAR 5.11 MB İndir
Pozitif Felsefe Kursları ZIP 4.72 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Sosyolojinin isim babası A.Comte’un temel çalışması. Pozitif Felsefe Kursları için yorum yapmak haddime değil. Çünkü 1,5 2 asırdır tartışılan sosyoloji klasiklerinin başında geliyor. Sosyoloji öğrencilerinin arşivinde bulunması gereken harikabir çalışma.


Sosyolojinin Batı dünyasındaki isim babasının temel eseri. Comte’u anlamak için faydalı bir eser. Sosyolojiye bağlananlara öneririm.


SOSYOLOJİ VE COMTE GÜZEL İKİLİ POZİTİF FELSEFE KURSLARI SOSYOLOJİ SEVERLERİN ZEVKLE OKUYACAĞI GÜZEL Bİ KİTAP SOSYOLOJİNİN TEMEL TAŞLARINDAN Bİ KİTAP BU


Comte’un hayatını anlatan ve Pozitivizmi tanıtan Ch.Le.Verrier’in önsözü, Pozitif Felsefe Kurslarının hangi tarihlerde, hangi düşünce ekseninde ne şekilde verildiğini açıklıyor. Felsefeyi üç temel yöntem çerçevesinde değerlendirerek (teolojik, metafizik ve pozitif) bunlardan pozitif yöntemi öne çıkarmaya çalışan Comte düşüncelerini ayrıntılı olarak temellendiriyor. Her ne kadar o dönemden sonra çokça eleştirilmiş ve artık güncelliğini yitirmiş bir bakış açısını içerse de günümüz paradigmalarını keşfetmek için önemli ipuçları taşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*