Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
11 Eylül: Gerçeğin Çölüne Hoş Geldiniz

Kategori: Siyaset Yazar: Volkan Yaraşır Yayınevi: Gendaş Yayınları

11 Eylül: Gerçeğin Çölüne Hoş Geldiniz

  • Yayın Tarihi: 14.12.2001
  • ISBN: 9789753083621
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 130
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Bu kitap, Noam Chomsky'nin deyimiyle "uluslararası terörizmle resmi olarak her boyutta ilişki içinde olan ve uluslararası terörizmle olan bağları rakiplerini utandıracak..." aşamaya ulaşmış ABD'yi ve onun hegemonyacı politikalarını en genel çerçevede ele almaktadır. ABD'nin Latin Amerika'dan Afrika'ya, Orta Doğu'dan Uzak Doğu'ya "kriz" bölgelerindeki rolü görüldüğünde 11 Eylül'e nasıl gelindiğini anlamak da kolaylaşıyor. Bu kitabın anlattığı hikayeyi okuduğunuzda 'demokrasi' ve 'özgürlükler' ülkesi ABD'nin öteki yüzünü ve sonunda kendi yetiştirdiği terör canavarına nasıl kurban gittiğini daha iyi anlayacaksınız.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol 11 Eylül: Gerçeğin Çölüne Hoş Geldiniz Satın Al
Kitapyurdu 11 Eylül: Gerçeğin Çölüne Hoş Geldiniz Satın Al
D&R 11 Eylül: Gerçeğin Çölüne Hoş Geldiniz Satın Al
Idefix 11 Eylül: Gerçeğin Çölüne Hoş Geldiniz Satın Al
BKM Kitap 11 Eylül: Gerçeğin Çölüne Hoş Geldiniz Satın Al
Hepsiburada 11 Eylül: Gerçeğin Çölüne Hoş Geldiniz Satın Al
Nadir Kitap 11 Eylül: Gerçeğin Çölüne Hoş Geldiniz Satın Al
N11 11 Eylül: Gerçeğin Çölüne Hoş Geldiniz Satın Al
Amazon Türkiye 11 Eylül: Gerçeğin Çölüne Hoş Geldiniz Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
11 Eylül: Gerçeğin Çölüne Hoş Geldiniz PDF 5.40 MB İndir
11 Eylül: Gerçeğin Çölüne Hoş Geldiniz EPUB 6.03 MB İndir
11 Eylül: Gerçeğin Çölüne Hoş Geldiniz MOBI 4.76 MB İndir
11 Eylül: Gerçeğin Çölüne Hoş Geldiniz ODF 5.08 MB İndir
11 Eylül: Gerçeğin Çölüne Hoş Geldiniz DJVU 6.35 MB İndir
11 Eylül: Gerçeğin Çölüne Hoş Geldiniz RAR 4.13 MB İndir
11 Eylül: Gerçeğin Çölüne Hoş Geldiniz ZIP 3.81 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
11 Eylül: Gerçeğin Çölüne Hoş Geldiniz PDF 5.40 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


11 Eylül olayının ABD’nin hegamonyacı politikasına karşı bir reaksiyon olduğunu savunan yazar ilginç görüşler öne sürüyor. 13 başlık altında ki kitapta ABD’nin kuruluşu hakkında bilgi veriyor;bunu süper güç olma süreci izliyor. Küba ve Vietnam olaylarına değiniyor. ABD’nin sovyetleri sarma politikasını irdeleyen yazar daha sonra İsrail ve ABD İslam dünyası ilişkilerini inceliyor, daha sonra 11 eylül olayının öncesi ve sonrası gelişmeleri inceliyor. Dünyayı köklü bir şekilde etkileyen bir olayın perde arkasını okumak isteyenler için ideal.


Terörden çok canı yanan türkiye’de geçtiğimiz ggünlerde bir insan,ebediyete intikal eden ve terörün kurşunlarıyla şehit edilen bir emniyet mensubu şehidimiz gaffar okkan anıldı.Benim eleştirim şehit Okkan hakkında piyasada gördüğüm ” 33 10 öldürüldü” isimli kitap hakkında olacak.sadece kitabın kapak adı üzerine eleştiri yapmak istiyorum.Öyle insanlar vardır ki kendilerini mesleklerine, insanlarına, halklarına adarlar.Buna görev aşkı demek bence yersiz bu vatan,millet,bayrak aşkı kısaca.Şehit Okkan hakkında yazılan eserde öldürüldü kelimesi bana basit ve sıradan geldi,Oysa ki o insan ne sıradan ve ne de basitti.Üstelik o milyonlarca insanan yüreğinde yaşıyor ve onun gibi insanlara öldü demek biraz yakışık almıyor.Her insan ölecek ama her ölümünde bir adı var.Gaffar Okkan ölümlerin en güzeliyle,şehitlikle şeref buldu.Öyleyse sayın yazara tavsiyem lütfen kitabınız isminden öldürüldü kelimesini çıkarınız.Çünkü Okkan öldürülmedi,ölmedi.Allah’a yürüdü,şehit olarak makamını değiştirdi.Bu satırları dahi yazarken duygulanıyorum ve canını seve seve vatanı uğruna veren şehidimiz Gaffar Okkan’ı bir kez daha rahmetle anıyorum.Bu vatan Okkan’larla ayakta durmaya devam edecek.


kitabı okumakla serüvenler ve realizmin içinde buluyor insan kendini.. anlatımda gereken özen gösterilmiş ama şunu hemen belirtmeliyimki kitabı sonuna kadar okuyamadım.nedeni ise akıcılık ve akılcılık birbirine karışmış.bence kitapta asıl anlatılmak istenen amerikanın ve dünyanın terörden çektikleri ve terörün sinsiliği…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*