Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Ben Sana Mecburum

Kategori: Edebiyat Yazar: Attila İlhan Yayınevi: Bilgi Yayınevi

Ben Sana Mecburum

  • Yayın Tarihi: 01.01.2001
  • ISBN: 9789754943184
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 176
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 10.8 x 18.8 cm
Tanıtım Bülteni
Ben Sana Mecburum, Attila İlhan'ın Sisler Bulvarı / Yağmur Kaçağı dönemi şiirlerini izleyen uzunca bir sürenin ürünlerini içeriyor. Toplumcu şiirimize olduğu kadar bireyci şiirimize de yeni boyutlar kazandıran; halk şiiri kaynaklarından da yararlanan sanatçının, renkli, zengin, duyarlı, özgün havasını taşıyan ve yansıtan şiirler...
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Ben Sana Mecburum PDF 7.30 MB İndir
Ben Sana Mecburum EPUB 8.16 MB İndir
Ben Sana Mecburum MOBI 6.45 MB İndir
Ben Sana Mecburum ODF 6.88 MB İndir
Ben Sana Mecburum DJVU 8.59 MB İndir
Ben Sana Mecburum RAR 5.59 MB İndir
Ben Sana Mecburum ZIP 5.16 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Atilla İlhan’ın dizelerinde mutluluk, hüzün , aşk , yükseliş, aile , arkadaşlık vs.. gibi her yönde zengin bir anlatım var. En çok duyulmuş ve benimde beğendiğim şiirlerinden biri Ben sana mecburum…Ben Sana Mecburum BilemezsinBen sana mecburum bilemezsin Adını mıh gibi aklımda tutuyorum Büyüdükçe büyüyor gözlerin Ben sana mecburum bilemezsin İçimi seninle ısıtıyorum. Ağaçlar sonbahara hazırlanıyor Bu şehir o eski İstanbul mudur Karanlıkta bulutlar parçalanıyor Sokak lambaları birden yanıyor Kaldırımlarda yağmur kokusu Ben sana mecburum sen yoksun. Ölmek kimi zaman rezilce korkuludur İnsan bir akşam üstü ansızın yorulur Tutsak ustura ağzında yaşamaktan Kimi zaman ellerini kırar tutkusu Bir kaç hayat çıkarır yaşamasından Hangi kapıyı çalsa kimi zaman Arkasında yalnızlığın hınzır uğultusu Fatih’te yoksul bir gramafon çalıyor Eski zamanlardan bir cuma çalıyor Durup köşe başında deliksiz dinlesem Sana kullanılmamış bir gök getirsem Haftalar ellerimde ufalanıyor Ne yapsam ne tutsam nereye gitsem Ben sana mecburum sen yoksun. Belki haziranda mavi benekli çocuksun Ah seni bilmiyor kimseler bilmiyor Bir şilep sızıyor ıssız gözlerinden Belki Yeşilköy’de uçağa biniyorsun Bütün ıslanmışsın tüylerin ürperiyor Belki körsün kırılmışsın telaş içindesin Kötü rüzgar saçlarını götürüyor Ne vakit bir yaşamak düşünsem Bu kurtlar sofrasında belki zor Ayıpsız fakat ellerimizi kirletmeden Ne vakit bir yaşamak düşünsem Sus deyip adınla başlıyorum İçim sıra kımıldıyor gizli denizlerin Hayır başka türlü olmayacak Ben sana mecburum bilemezsin.


Ben sana mecburum bilemezsinBdını mıh gibi aklımda tutuyorum Atilla ilhanın birbirinden güzel dizelerini yayınladığı bu şiir kitabı her kitaplıkta bulunması gereken eserlerden.En çok sevdiğim şiiri “ben sana mecburum” okuyunca anlayacaksınız


Atilla İlhan, serbest şiirin çoşkusunu ve yüceliğini yakalamış olan yegane şairlerden birisidir.Bu şiir kitabı bence en iyi kitaplarından birisi.Duygusal ve toplumsal olması insanı doğrudan etkiliyor.Ktabın adını aldığı Ben Sana Mecburum şiiri en beğendiğim ve sık sık okuduğum şiirlerden birisi.


Bu kitap Attila İlhan’ın üslubunu açıkça yansıtan bir kitap. Bazı şiirlerinin uzun olması insanı sıkmıyor. Kitabın bölüm bölüm olması onu ilginç kılan bir özelliği. Şiirlerinin tümünde olayları sorgulaması kitabı etkileyen bir özelliği. “Ağustos çıkmazı” ” Ben sana mecburum” ” Üç tenha Köpek” en güzel şiirlerinden. Şiir sevenlere tavsiye ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*