Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Başkalarının Çocukları

Kategori: Edebiyat Yazar: Joanna Trollope Yayınevi: Can Yayınları

Başkalarının Çocukları

  • çevirmen: Emin Yaşar Sınır
  • Yayın Tarihi: 28.12.2001
  • Orijinal Adi: Other People's Children
  • ISBN: 9789750700859
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 296
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 12.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Başkalarının Çocukları, yazarın modern dünyanın ruhsal ve toplumsal sorunlarını çok iyi irdelemeyi bildiğini kanıtlıyor. Josie ile Mathew'nun daha önceki evliliklerinden tam 6 çocukları vardır. Josie'nin küçük oğlu Rufus ile Mathew'nun ilk iki evliliğinden olan çeşitli yaşlarda 5 çocuğu, bu yeni evlilikle birlikte sorunlarla dolu bir dünyaya adım atarlar. Josie ile Mathew bu genişlemiş ailenin gemisini sakin bir limana götürmeyi başarabilecekler midir? Gerçeğe uygun, sıradan, orta sınıf kahramanlarıyla çağımızın sayısı gittikçe artan yeni ailesinin başarılı bir portresini çiziyor Joanna Trollope. Genişlemiş ailelerin, üvey çocuklarını kendi çocuklarıyla birlikte yetiştirmek durumunda kalan yetişkinlerin içinde bulunduğu durumu kadın gözüyle yazan Joanna Trollope, şimdiki ve geçmiş ilişkilerle aynı anda uğraşmanın ve hepsinden öte başkalarının çocuklarıyla baş etmeye çalışmanın gerçeklerini ve güçlüklerini anlatıyor. Dokunaklı, duygusal ve çağdaş bir roman.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Başkalarının Çocukları PDF 12.29 MB İndir
Başkalarının Çocukları EPUB 13.73 MB İndir
Başkalarının Çocukları MOBI 10.84 MB İndir
Başkalarının Çocukları ODF 11.56 MB İndir
Başkalarının Çocukları DJVU 14.45 MB İndir
Başkalarının Çocukları RAR 9.39 MB İndir
Başkalarının Çocukları ZIP 8.67 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Başkalarının Çocukları PDF 12.29 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Fikret Mualla’nın resmi kitap kapağında.Harika resimlerinden biri.Josie ile Mathew’nun daha önceki evliliklerinden tam 6(altı)çocukları var.Evrensel bir sorun,üvey analık,üvey babalık.Yazar bu sorunlarıirdeliyor.Bir kadın olan yazar,başkalarının çocuklarıyla baş etmeye çalışmanın gerçeklerini ve güçlüklerinianlatıyor.Arka kapağında dokunaklı,duygusal ve çağdaş bir roman diyor.Okuduktan sonra buna katıldığımısöylemeliyim.


Biten evlilikler, arada kalan çocuklar, aynı evde üvey anne ve üvey baba ile ve hatta üvey kardeşlerle yaşamaya başlayan çocukların ve yeni kurulan hayatların hikayesini anlatıyor.Gerçekçi bir kitap.Kolay anlatımı var.Kesinlikle sıkılmadan okuyabilirsiniz.


Okunması kolay,bir hollywood edasında ilerleyen karakterleri net olay kurguları anlaşılır bir kitap başkalarının çocukları.Öz çocuklar ,üvey anneler, üvey kardeşler, sonradan olma babalar terkedilmiş eski anneler arasında gidip gelirken her bir karakterin yoğun duygusal travmalarını başarıyla verebilmiş yazar..Her cinsten her yaştan kahramanın (8 yaşındaki Rufus ya da menapoza girmek üzere olan Nadide)düşüncelerini hissetiklerini bunca netlikle okuyucuya aktarması cidden övgüye değer.Yalnız kitabın sonu biraz aceleye getirilmiş gibi.On sayfa önce herkes biribirinden kopmuş ve de nefret halindeyken son on sayfada tüm sorunların çözüldüğünü herkesin mutlu mesut yaşama devam ettiğini görüyorsunuz.(Tipik Hollywood mutlu sonları ve klasik ABD aile birliği hikayesi).Özellikle en uçta karakterlerden biri olan Becky nin dönüşüm sürecinin üzerinde biraz daha fazla durulabilirdi diye düşünüyorum. Çünkü yaklaşık 200 sayfa bu kızcağızın üvey annesine-öz babasına çektirdiklerini okumuş bir okur olarak bu değişime şahit olabilme hakkımız olmalıydı:)


”başkalarının çocukları”aslında insanın her yerde insan olduğunu,ilişkilerin,duyguların, ön yargıların,sezgilerin ve aile kavramının başka milletlerde çok da farklı olmadığını gösteren kanıtlardan biri.okunası ve ders alınası bir kitap…


Parçalanmış aileleri,ikinci eşleri ve arada kalmış çoçukların duygularını çok sade bir dille anlatmış.Kendinizden birşeyler bulabileceğiniz bir kitap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*