Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Marcos Onurlu İsyankâr

Kategori: Siyaset Yazar: Ignacio Ramonet Yayınevi: Sel Yayıncılık

Marcos Onurlu İsyankâr

  • çevirmen: Kerem Eksen
  • Yayın Tarihi: 01.12.2001
  • ISBN: 9789757014867
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 61
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
"Medya, Zapatistalar hakkında sadece anekdotvari öğeler yansıtıyor: silahlar, gerilla, kar başlığı, Marcos...Zapatizmin toplumsal hareket ya da iktisadi, toplumsal ve kültürel sorunlarla meşgul olan bir örgüt olarak edindiği kimliğe daha az önem atfediliyor. Oysa Zapatizm sadece bir direniş değildir, aynı zamanda başka bir dünyanın da olanaklı olduğu inancıyla temellenen farklı bir insani ilişki kurma seçeneğini ve olanağını temsil eder.Yüzümüze maske geçirmeye karar verdik, çnükü daha önceleri kimse bizi görmüyordu. Kızılderililer "görünmez" ve "yok" durumdaydılar. Paradoksal bir biçimde, yüzümüze maske geçirdikten sonra bizi gördüler ve görünür hale geldik.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Marcos Onurlu İsyankâr PDF 2.53 MB İndir
Marcos Onurlu İsyankâr EPUB 2.83 MB İndir
Marcos Onurlu İsyankâr MOBI 2.23 MB İndir
Marcos Onurlu İsyankâr ODF 2.38 MB İndir
Marcos Onurlu İsyankâr DJVU 2.98 MB İndir
Marcos Onurlu İsyankâr RAR 1.94 MB İndir
Marcos Onurlu İsyankâr ZIP 1.79 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Meksikadaki yerli ve melezlerin özgürlük hareketini anlatan bir kitaptır.21 Aralık 2012 sabahında, on binlerce yerli Zapatista Meksika’nın güneydoğu bölgesinde Chiapas’ta yer alan beş merkez kenti Palenque, Altamirano, Las Margaritas, Ocosingo ve San Cristóbal de la Casas ele geçirdiler.


Marcos’la yapılan söyleşi kadar söyleşiyi yapan da çok önemli bir isim Ramonet’in Fidel Castro ile ilgili de mühiş bir söyleşi-biyografi kitabı bulunmakta. Bunun dışında Zapatistaların hiç can almamış bir silahlı örgüt olmalarını da düşünmek gerekir.


Gerilla mücadelesinin dünyada en onurlusunu ve belkide en temizini veren marcos’la yapılan röpörtajları barındıran bu kitap Zapatistalar hakkında bilgi edinmek isteyenler için yeterli olabilecek düzeyde. Silahın ve savaşın ölüm ve vahşet olduğunu çok iyi bilmesine karşın bir felsefecinin silah alıp dağlara çıkması pek mantıklı gelmesede tek çare bu olunca kabullenir gibi oluyor insan barış ve onur için savaşı.


gerçekten iyi denilecek bir kitap.zapatistaların küreselleşme ve mücadeleye yaklaşımlarını ortaya koyuyor.zapatistaların mücadeleye ve silahlı mücadele farklı yaklaşımlarını ve temellerinide gayet iyi açıklıyor.herkes mutlaka okusun.tavsiye ederim.


Zapatizmi ve onların mücadelesinin amacını ya da dünyayı yorumlayışlarını öğrenebilmek, küreselleşme karşısındaki tutumlarından ve radikal milleyetçileğe karşı duruşları hakkında bir çok bilgi edinebilceğiniz kısa bir anlatı. Röportaj olması kısa ve öz anlatımları yaratması bakımından güzel; fakat keşke zapatizmin tarihi hakkında daha fazla bilgi olsaydı. Çünkü 1994’ten itibaren aldığı mücadele kimi noktalara açıklık getirememiş. Fikrimce fazlasıyla zapatizmin çelişkilerini ve yetersizliklerini özetle verebilmiş bir kitap, bu bakımdan okunmaya değer.. İyi okumalar..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*