Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Hannibal Roma Surlarında

Kategori: Edebiyat Yazar: Patrick Girard Yayınevi: Güncel Yayıncılık

Hannibal Roma Surlarında

  • çevirmen: Sonat Nayman
  • Yayın Tarihi: 13.02.2002
  • ISBN: 9789758621101
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 320
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
Babası Hamilkar'ın Romalılara karşı ettirdiği intikam yeminine sadık kalan Hannibal Barkas, İ.Ö. 218'de yedi tepeli mağrur şehir Roma'yı kuşatmaya karar verir. Farklı kökenden gelen askerlerin ve efsanevi fiillerin oluşturduğu ordusuyla eşsiz bir destan yazmak üzere Kartaca İspanyası'ndan ayrılır. Yaklaşık 100 bin adamıyla Pireneleri aştıktan sonra, Ruşino'yu geçer, sorna da. Alperi aşar ve Roma surlarına dayanır. Fakat azgın bir düşman Hannibal'in karşısına dikilir: Romalı general Scipio. Birbirlerine derin bir saygı duyan ve hayranlık besleyen iki adam arasında artık acımasız ve amansız bir mücadele başlayacaktır. Bu, yeni Pön Savaşı olarak adlandırılan ve Akdenizi yaklaşık onyedi yıl boyunca kana bulayacak olan savaştır. Bu kitap, liderlik sanatı, savaştaki yaratıcılığı ve savaş hilelerindeki ustalığı tarihçilere tartışmasız kabul edilen, eskiçağın en müthiş fatihlerinden birinin Hannibal Barkas'ın, olağanüstü macerasını bize yeniden yaşatıyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Hannibal Roma Surlarında PDF 13.28 MB İndir
Hannibal Roma Surlarında EPUB 14.84 MB İndir
Hannibal Roma Surlarında MOBI 11.72 MB İndir
Hannibal Roma Surlarında ODF 12.50 MB İndir
Hannibal Roma Surlarında DJVU 15.63 MB İndir
Hannibal Roma Surlarında RAR 10.16 MB İndir
Hannibal Roma Surlarında ZIP 9.38 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


kesinlikle sürükleyici değil. diyaloglar inanılmaz ağdalı. günlük, basit diyaloglar dahi makale tadında. bir sürü savaş olmasına rağmen hiç bir heyecan yok yazında. imparator-kralların ölümü’nü (conn iggulden) okuduktan sonra hannibal roma surlarında oldukça yavan kaldı.


tarihi roman severlere,ünlü kartacalı komutan roma’nın belalısı hannibal’ın nefes kesen macerası.hamilcar’ın devamı niteliğindeki kitabı tavsiye ediyorum.


Zaten Hanibal Barkas a karşı müthiş bir hayranlığım vardı, bu kitapda bunu perçinledi. Ama tatmin oldum diyemiyeceğim.çünkü kitabın çevirisini ve dilini beğenmedim. Yazar olayları ve anları fazla süslemiş ve bu da dili ağırlaştırmış ve çevirmenden de bunu tam olarak aktaramamış bence. ama genede okuyununz. son söz : Hanibal sen zafer kazanmayı biliyorsun ama onu kullanmayı bilmiyorsun.(Maharbal, generali)


hannibal gayet ilgi çeken bir hükümdar. kitapda güzel anlatmış fakat biraz akıcılık sorunu var kitabın, belki çok fazla yunanca ve yabancı insan ve yer ismi verilmesinden belki çeviriden dolayı ama biraz yoruyor insanı.


tabii ki çok harika bir kitap. biyografik kitapları çok beğeniyorum. bir arkeolog olduğum için bu tür kitaplar beni daha çok cezbediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*