Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Bağlantısallık, Yaşamdaşlık  “Beyin Nedir?”den, “Yaşam Nedir?”e Bir Bilim Serüveni

Kategori: Bilim & Mühendislik Yazar: Türker Kılıç Yayınevi: Ayrıntı Yayınları

Bağlantısallık, Yaşamdaşlık “Beyin Nedir?”den, “Yaşam Nedir?”e Bir Bilim Serüveni

Tanıtım Bülteni
Türker Kılıç, bana göre bir “kozmos cerrahı” ve bu ifade herhangi bir anlamda metafor içermiyor! “Beyin” [mucizevi ama asla mucize değil!] bu dünyanın özel bir eseri ve onu üreten gerçekliğin bütün izlerini kendinde saklıyor ve sürekli yeniliyor. Yazar -bizim beyin dediğimizbu eserle öylesine hemhâl olmuş ki izleri titizce sürüyor ve karşımıza çıkan eşsiz tablonun bize nasıl bir yaşam tarzı fısıldadığını anlatıyor. Bilgi, beceri, sezgi ve bilgelik elbirliği yapmış! Sahiden önemli bir kitapProf. Dr. Çetin Balanuye (Ekim 2020) Beyni düşünmek ve yazmak, beyin cerrahisi kadar zordur; o inanılmazlık, içinde kaybolma, düşünceleri bilime bağlayamama riskini taşır. Türker’in bunu yapabilme ihtimali var, başından beri beyin bilimi, beyin cerrahisi ile birlikte başarıyla yürüttü.                                                                    Prof. Dr. Yücel Kanpolat (Aralık 2014) Türker’i öğrenciliğinden beri tanırım. Çok iyi bir öğrenciydi, çok iyi bir cerrah oldu, çok iyi bir bilim insanı oldu, çok iyi bir eğitimci oldu. Bugün öğrendiklerimden anlıyorum ki iyi de bir bilim anlatıcısı da olacak. Düşünceme göre bir bilim insanı için, en önemli H-indeks’i öğrencisinin yaptıkları; Türker’in yaptıklarında benim de payım var ve bununla övünüyorum.Prof. Dr. Tunçalp Özgen (Şubat 2019) Bilim “bağlantısallık” kavramıyla, evrene ve doğaya ve insana yeni bir bakışla yaklaşıyor, kendi başına bir dünya olduğunu sanan insanlığın önüne de “yaşamdaşlık” kültürünü koyuyor. Yeni bilime göre, en yetkin bilgi işleme sistemi insan beyni değil yaşamın kendisi; biyolojik ve fiziksel her varlık muazzam bir bağlantısallık içinde var. Kainatın bir parçasıyız, bir ağacın ve yaprağın. Tüm toplumu ve dünyayı esir alan 5 mikron ölçeğinde bir virüs bile, insanın nereye ait olduğunu, insan – virüs arasındaki ilişkisi bilince çıkartıyor. Her gün elinde tuttuğu, iyileştirmeye ve anlamaya çalıştığı insan beyni, Prof. Dr. Türker Kılıç’ı, yeni bilimin Konnektom ve Yaşamdaşlık kavramının okyanusuna attı. Kılıç, uluslararası ve ulusal konferansları ve yazılarıyla, konunun evrensel önde gelen uzmanlarından oldu. Ve başta gençler olmak üzere hepimiz için Yaşamdaşlık’ı popüler bilim kitabına dönüştürmesi dileklerimizi sonunda gerçekleştirdi. Çok özgün ve bir ilk kitapla karşı karşıyayız. Bu sihirli kavramın, her şeyini yeniden tartıştığımız küresel düzenin insani ekonomik ve toplumsal olarak nasıl yeniden yapılanması gerektiği üzerine tartışmalara da ışık tutması dileğimizle...Orhan Bursalı (Kasım 2020)
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Bağlantısallık, Yaşamdaşlık “Beyin Nedir?”den, “Yaşam Nedir?”e Bir Bilim Serüveni Satın Al
Kitapyurdu Bağlantısallık, Yaşamdaşlık “Beyin Nedir?”den, “Yaşam Nedir?”e Bir Bilim Serüveni Satın Al
D&R Bağlantısallık, Yaşamdaşlık “Beyin Nedir?”den, “Yaşam Nedir?”e Bir Bilim Serüveni Satın Al
Idefix Bağlantısallık, Yaşamdaşlık “Beyin Nedir?”den, “Yaşam Nedir?”e Bir Bilim Serüveni Satın Al
BKM Kitap Bağlantısallık, Yaşamdaşlık “Beyin Nedir?”den, “Yaşam Nedir?”e Bir Bilim Serüveni Satın Al
Hepsiburada Bağlantısallık, Yaşamdaşlık “Beyin Nedir?”den, “Yaşam Nedir?”e Bir Bilim Serüveni Satın Al
Nadir Kitap Bağlantısallık, Yaşamdaşlık “Beyin Nedir?”den, “Yaşam Nedir?”e Bir Bilim Serüveni Satın Al
N11 Bağlantısallık, Yaşamdaşlık “Beyin Nedir?”den, “Yaşam Nedir?”e Bir Bilim Serüveni Satın Al
Amazon Türkiye Bağlantısallık, Yaşamdaşlık “Beyin Nedir?”den, “Yaşam Nedir?”e Bir Bilim Serüveni Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Bağlantısallık, Yaşamdaşlık “Beyin Nedir?”den, “Yaşam Nedir?”e Bir Bilim Serüveni PDF 6.23 MB İndir
Bağlantısallık, Yaşamdaşlık “Beyin Nedir?”den, “Yaşam Nedir?”e Bir Bilim Serüveni EPUB 6.96 MB İndir
Bağlantısallık, Yaşamdaşlık “Beyin Nedir?”den, “Yaşam Nedir?”e Bir Bilim Serüveni MOBI 5.49 MB İndir
Bağlantısallık, Yaşamdaşlık “Beyin Nedir?”den, “Yaşam Nedir?”e Bir Bilim Serüveni ODF 5.86 MB İndir
Bağlantısallık, Yaşamdaşlık “Beyin Nedir?”den, “Yaşam Nedir?”e Bir Bilim Serüveni DJVU 7.32 MB İndir
Bağlantısallık, Yaşamdaşlık “Beyin Nedir?”den, “Yaşam Nedir?”e Bir Bilim Serüveni RAR 4.76 MB İndir
Bağlantısallık, Yaşamdaşlık “Beyin Nedir?”den, “Yaşam Nedir?”e Bir Bilim Serüveni ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Yazar, bilimde “tümdengelim” ve “tümevarım” anlayışlarından sonra, artık “bağlantısallık-bütünsellik” diye tabir edilen yeni bir bilimsel anlayışa geçilmeye başlandığını ve bütünün parçaların toplamından neden daha fazla bir anlam ifade ettiğini anlatmaya çalışıyor. Okunmaya değer, yaşama dair farklı bir bakış açısı sunan bir kitap.


içindeki kaynakçalar kıymetli, ancak hocanın göstermeye çalıştığı bir yöntem falan bilgi felsefesiyle uğraşanların sadece tebessüm edip geçeceği nitelikte. en azından yeni bir bilgisel metod geliştiriliyorsa metodu genişletmek yerine örnek verip durmak kitabı aceleye getirmenin bir yan etkisi olsa gerek. “yaşamdaşlık er geç öğrenilecek” gibi patronize lafları da geçtim, konuyu etraflıca ele almayış malesef çağımızdaki her bir şeyi de teorisine katabilme fırsatçılığını doğuruyor. öte yandan tartışmaya açılabilir nokta: bilimsel bir metod olarak gerçekten yeni bir şey var mı?


Hayatımda büyük yer kaplayan doktorum , öğretmenim ve idolüm olan Prof. Dr .Türker Kılıç hocamın eseri… Sahip olduğu ve yüzlerce kişinin hayatını kurtarmasını sağlayan beyin konusundaki bilgileriyle bilinç konusundaki birikimini müthiş bir şekilde harmanlayan hocamın eserinin okunmasını bilinç ve beyin konusunda ilgi duyanlara mutlaka öneriyorum.


“Yaşam”ın, bir enformasyon ağı, onun da kodlamalar bütünü olduğunu anlatan Türker Hoca, çok değerli bir eser ortaya koymuş. Ülkemizde böyle kıymetli bilim insanlarının mevcut olduğunu görmek gurur ve yarınlar için umut veriyor.


Multi-disiplin bakış açısıyla yazılmış bir eser…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*