Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Sosyal Hayatta İslami Terbiye

Kategori: İslam Yazar: Prof. Dr. Yusuf el-Karadavi Yayınevi: Ilke Yayıncılık

Sosyal Hayatta İslami Terbiye

  • Yayın Tarihi: 05.04.2002
  • ISBN: 9789757105251
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 125
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
Terbiye, yaratılıştan gelen yetenek ve kabiliyetleri geliştirmek, adım adım terbiyeye konu olan şeyi ulaşabileceği en son kemal sınırına yükseltmek demektir. Kur'an bize Allah'ın bütün kainatın terbiye edicisi (Rabbi) olduğunu bildirir. Evrenin üstün bir öğesi olan insan, bu terbiyede özel bir yere sahip olmuş, bunun bir gereği ve göstergesi olarak ilahi vahye kitaplara ve Peygamberlere muhatap olmuştur. Kitabın yazarı, söz konusu İslamî terbiyenin temel özelliklerine teker teker ele almakta ve anlaşılır bir dille okuyucuya sunmaktadır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Sosyal Hayatta İslami Terbiye PDF 5.19 MB İndir
Sosyal Hayatta İslami Terbiye EPUB 5.80 MB İndir
Sosyal Hayatta İslami Terbiye MOBI 4.58 MB İndir
Sosyal Hayatta İslami Terbiye ODF 4.88 MB İndir
Sosyal Hayatta İslami Terbiye DJVU 6.10 MB İndir
Sosyal Hayatta İslami Terbiye RAR 3.97 MB İndir
Sosyal Hayatta İslami Terbiye ZIP 3.66 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Sosyal Hayatta İslami Terbiye PDF 5.19 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Yusuf El-Kardavi hocamız İslami terbiyenin temel özelliklerini anlaşılır bie dille bu kitapta dile getirmiş.


Yusuf el-Kardavi Hoca kitabında bir cemaati Müslüman Kardeşler cemaatini anlatarak sostal hayatta islami terbiyeyi anlatmıştır. Çok fazlazca Hasan el-Benna Hoca’nın sözlerine yer vermiştir. Yazarın Hasan el-Benna hayranı olduğunu anlamak bu durumda zor olmasa gerek. Çok hoş bir anlatımı olan kitabın anlaşımı bir okadar kolay. Okunması dileğiyle..


hasan el benna ve müslüman kardeşler hakkında bu kitap gibi daha çok kitaplar yazılmalı,türkiyedeki mücahid ruhlu insanların müslüman kardeşlerden bihaber olmamaları lazım okuyup anlamalıyız birbirimizi,onlar severek savaşa giderken ölmek için savaşa giderken bizler burada aman sus kimse duymasın bilmesin görmesin hesabını yapıyoruz,


Kardavş Mısırda yaşadıklarını, Müslüman gençlerin yaşadıklarını ve yaşayışlarını çok güzel öğütlerle süsleyerek aktarmış Kuran’dan kesin ifadelerle günlük hayatta bir müslümanın nasıl hareket etmesi gerektiği anlatılmış.. Hasan el-Benna nın ve Müslüman Gençlerin hikayesi için daha çok litap yazılmalı diye düşünüyorum..


yusuf el-kardavi,bu kitabında daha çok hasan el benna dan bahseder.Dava adamı olan ve davası uğruna kanını akıtan hasan el benna.O’nun cemaatına verdiği güzel terbiyeden bahseder yusuf el-kardavi.inşaallah rabbim bu ümmete yine onun gibi alimler bahşeder.Sevilecek şeylerle sevilmeyecek şeylerin birbirine karıştığı bu dönemde bu tür kitaplar faydalı olur inşaallah.saygılarımla.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*