Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Sarı İt

Kategori: Edebiyat Yazar: Reşat Enis Yayınevi: Evrensel Basım Yayın

Sarı İt

  • Yayın Tarihi: 12.04.2002
  • ISBN: 9789756525012
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 336
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Sarı İt, edebiyatımızın ilk işçi romanlarındandır. İşçi sınıfının toplumsal hayata ağırlığını koyduğu, grevlerin filizlenip serpildiği bir dönemi, 1960'lar Türkiyesini konu alır. İşçilerin çalışma koşulları, patronlarla girdikleri mücadeleler, işçi-sendika ilişkileri, işçilerin yaşadığı semtler, aile ilişkileri, günlük yaşayışları, aşkları... Canlı, çarpıcı diyaloglarla örülü akıcı bir dille tasvir edilir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Sarı İt PDF 13.95 MB İndir
Sarı İt EPUB 15.59 MB İndir
Sarı İt MOBI 12.30 MB İndir
Sarı İt ODF 13.13 MB İndir
Sarı İt DJVU 16.41 MB İndir
Sarı İt RAR 10.66 MB İndir
Sarı İt ZIP 9.84 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Sarı İt PDF 13.95 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Türk edebiyatında işçi romanları deyince akla ilk gelen isimlerdendir Reşat Enis. Sarı it ile kastettiği sarı sendikacılardır. Sarı sendikacılar, işverenler ile gizli ya da aleni işbirliği yapıp, çeşitli çıkarlar karşılığında onların tarafında yer alan, bir bakıma işçileri sırtından bıçaklayan ikiyüzlü işçi sendikaları için kullanılan bir terimdir. Sarı sendika olmak sendika olmanın ruhuna tamamen aykırıdır. Çünkü sendikalar, üyelerinin hak ve çıkarılarını korumak ve geliştirmek amacıyla kurulan örgütlerdir. Reşat Enis, bu romanında işçilerin işverenlerin yanı sıra bir de maalesef sarı sendikalarla mücadele etmek zorunda olduklarını gözler önüne sermektedir. Son derece gerçekçi, anlatımı sade bir roman olmakla birlikte sonu bence biraz arabesktir.


Sarı sendikacılığı, işçiyi, işvereni kısacası endüstri ilişkilerini anlatan bir roman. Üniversitelerin Çalışma Ekonomisi bölümlerinde okutulan kitaplardandır. Dili yalın ve sürükleyicidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*