Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Hilal ve Yıldız / İki Dünya Arasında Türkiye

Kategori: Siyaset Yazar: Stephen Kinzer Yayınevi: Iletişim Yayınları

Hilal ve Yıldız / İki Dünya Arasında Türkiye

  • çevirmen: Funda Keskin
  • Yayın Tarihi: 01.01.2004
  • ISBN: 9789750500190
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 302
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
"Stephen Kinzer dört yıl Türkiye'de yaşadıktan sonra bu parlak kitapla bize dışarıdan nasıl gözüktüğümüzü sevgi ve anlayışla gösteriyor. Bu çok rahat okunan kitap Türkiye'yi, imkanlarını ve dertlerini yeniden düşünmek, tartışmak için iyi bir fırsat..." (Orhan Pamuk)"Kinzer, kitap yazarı rolüne geçince, The New York Times muhabirlerinin efsanevi mesafeliliğini, nesnelliğini, soğukluğunu bırakmış. Tam tersine düşündüklerini açık açık söyleyen, taraf tutan, gerektiğinde sert eleştiri sözcükleri kullanan, ama sık sık sevgi parantezleri açan bir üslup seçmiş. Bu yaklaşımı 'Dost acı söyler' atasözümüzle özetleyebiliriz." (Haluk Şahin)
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Hilal ve Yıldız / İki Dünya Arasında Türkiye Satın Al
Kitapyurdu Hilal ve Yıldız / İki Dünya Arasında Türkiye Satın Al
D&R Hilal ve Yıldız / İki Dünya Arasında Türkiye Satın Al
Idefix Hilal ve Yıldız / İki Dünya Arasında Türkiye Satın Al
BKM Kitap Hilal ve Yıldız / İki Dünya Arasında Türkiye Satın Al
Hepsiburada Hilal ve Yıldız / İki Dünya Arasında Türkiye Satın Al
Nadir Kitap Hilal ve Yıldız / İki Dünya Arasında Türkiye Satın Al
N11 Hilal ve Yıldız / İki Dünya Arasında Türkiye Satın Al
Amazon Türkiye Hilal ve Yıldız / İki Dünya Arasında Türkiye Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Hilal ve Yıldız / İki Dünya Arasında Türkiye PDF 12.53 MB İndir
Hilal ve Yıldız / İki Dünya Arasında Türkiye EPUB 14.01 MB İndir
Hilal ve Yıldız / İki Dünya Arasında Türkiye MOBI 11.06 MB İndir
Hilal ve Yıldız / İki Dünya Arasında Türkiye ODF 11.80 MB İndir
Hilal ve Yıldız / İki Dünya Arasında Türkiye DJVU 14.75 MB İndir
Hilal ve Yıldız / İki Dünya Arasında Türkiye RAR 9.58 MB İndir
Hilal ve Yıldız / İki Dünya Arasında Türkiye ZIP 8.85 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Hilal ve Yıldız / İki Dünya Arasında Türkiye PDF 12.53 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


yazarın diğer kitaplarıyla kıyaslandığında ( Darbe ,Şahın bütün adamları ) çok taraflı yazılmış bir kitap gibime geldi. içindekilere yalan veya yanlış demiyorum. tamamı ile bizi anlatıyor. fakat öbür kitaplarında iktidarları deviren katliamlara sebep olan Amerikaya bu kitapta hiç atıfta bulunmamış ve bazı yerlerde bazı büyük kişiliklerimizi ( Abdulhamit han ) aşağılayacak kadar hakaretler edecek kadar ileri gitmiş. keşke öbür kitaplarında olduğu gibi bizim bu hallerde olmamızın sebeplerinden birininde Amerika olduğuna değinseydi ve Türkiyede geçirdiği yılları muhabir mi muhbir mi olarak geçirdiğini içtenlikle açıklayabilseydi üzerinden 50-60 sene geçmiş kapatılmış CIA operasyonlarını öbür kitaplarında en ince ayrıntısına kadar giriyorda CIA in Türkiye operasyonlarından neden hiç bahsetmiyor !!!! Kendi araştırmalarımdan okuduklarımdan çıkardığım sonuçta ise Vietnamda Grenada da Nikaragua da Filipinlerde Havaide ki CIA yada Amerika oyunları artık kapanmıştır, bu ülkeler artık tamamı ile kontrol altındadır ve burada olup bitenleri pişkinlikle ve rahatlıkla yazabilmektedir yazar ama Türkiyede ki operasyon daha sona ermemiştir, belki bundan 30-40 sene sonra yaşarsa yazar Türkiyede ki CIA operasyonları hakkında bir kitap daha yazar ne dersiniz???


Akıcı,sürükleyici,gerçeklerle yüzyüze getiren,yaşanmış ama bir çoğumuzun farkında olmadığımız gerçekler…Yazarın bazı konulardaki yönlendirici ifadeleri tartışılabilir,sanki ‘bu böyle olması lazım,yanlış yapıyorsunuz.Genel kabul görmenin şartı bu haberiniz olsun’diyormuş hissine kapılıyorsunuz.


Genel olarak Türkiye hakkında doğru tespitler yapmış olsa de bazı konulara çok taraflı yaklaşmış yazar. Sürekli olarak bazı etnik temelli bölücülük faaliyetlerini ezilen kesimin tepkisi olarak gösterip Türk Devletini ve özellikle de orduyu bütün olaylarda suçlu göstermiş. Ben de devletimizin ve ordumuzun çok ciddi bazı hatalar yaptığını kabul ediyorum ama hırsızın hiç mi suçu yok. Biraz taraflı olsa da farklı bir bakış açısı için okunmalı bence..


yabancı bir yazar olarak türkiye ile ilgili isabetli tespitleri var.tabiiki yazdığı herşeye katılmıyorum.bir avrupalı olarak bizi tam anlaması zor.ayrıca çağdaşlaşmayı avrupalılaşmak olarak görmesine katılmıyorum.gerçek çağdaşlığın özüne sahip çıkarak ileriye bakmaktan geçtiğini düşünüyorum.okunmasını tavsiye ederim


Açıkçası daha güzel, daha objektif olabilen ve saldırgan omayan bir kitap bekliyordum ama avrupa kafasından da başka birşey beklenemeyeceğini bir kez daha görmüş oldum.Kitap daha çok Türk Silahlı Kuvvetlerini eleştirmek için yazılmış gibi duruyor.Askerin azaltılması yada görevleri konusunda kısıtlamalar gibi konulara değinmesi de kitabın bana göre amacından saptığı gösteriyorçHayal kırıklığıına uğradım.Ben daha içerikli ve daha güzel bir kitap bekliyordum ama sanırım yanıldım…Diğer kitaplarını bilmiyorum ama ilk fırsatta onları da okumaya çalışacağım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*