Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Hava Parası

Kategori: Edebiyat Yazar: Memduh Şevket Esendal Yayınevi: Bilgi Yayınevi

Hava Parası

  • Yayın Tarihi: 01.04.2007
  • ISBN: 9789754946574
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 224
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Anadolu insanının büyük kentlerdeki çekingenliğini, ürkekliğini, uyanık tipler tarafından kandırılıp dolandırılışını, gariban köylülerin oranın ileri gelenleri tarafından ezilişini; dalgacı, yiyici kişileri ve yaşamlarını anlatan bu öyküleri okurken, büyük ustanın kalemine bir kez daha hayranlık duyacaksınız.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Hava Parası PDF 9.30 MB İndir
Hava Parası EPUB 10.39 MB İndir
Hava Parası MOBI 8.20 MB İndir
Hava Parası ODF 8.75 MB İndir
Hava Parası DJVU 10.94 MB İndir
Hava Parası RAR 7.11 MB İndir
Hava Parası ZIP 6.56 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Memduh Şevket Esendal’ın öyküleri gerçekten çok güzel. Özellikle Mütareke İstanbul u ve sonrasında gerçekleşen Kurtuluş Savaşının halk nezlinde görünümü, inkıkapları halktan görünümü çok güzel bir şekilde anlatmış.


M. Şevket’in öyküleri keyifli ve okuması kolay metinler…


Daha çok hikayeleri ile tanınan Memduh Şevket ESENDAL’dan yine bu türde bir kitap : Hava Parası. Daha önce çeşitli dergi ve gazetelerde yayımlanan öykülerin bir araya getirilmesi ile oluşan kitapta tam 25 tane hikaye yer alıyor. Kitabın başında yazarın kısa özgeçmişi ve eserleri aktarılmış. Daha sonra gelen hikayelerin sonunda ise okuyucuya yabancı gelebilecek kelimelerin karşılıkları verilmiş. Klasik hikaye kalıplarına ilk yüz çevirenlerden olan yazar bu yeniliği ile Türk edebiyatına yeni bir soluk getirmiş. Hikayelerinden insanlara bakmasını bilen, onları güzelce gözlemleyerek okuyucuya sunan bir yazar olduğu anlaşılıyor Memduh Şevket ESENDAL’ın. Öykülerini herşey şimdi oluyormuş gibi sunması yazarın hikayelerinin belirgin özelliklerinden birisi olarak görülüyor. Kullandığı dilin özlüğü ve duruluğu da halk Türkçesi’ne yakın eserleri, o zaman için, görmeye alışkın olmayanlar için şaşırtıcı gelebilir. Bu ele alındığında çağdaşlarından sade dil konusunda önde olduğu tartışılmaz. Hatta bu konuda önde gelen isimlerden Ömer SEYFETTİN’i bile geride bıraktığı söylenebilir. Yazdığı hikayelerde insanlara olumlu katkılar yapmayı amaçlayan yazarın bu eserini okumak bu bakımdan okuyucuya mutluluk verecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*