Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Demokratik Paradoks

Kategori: Siyaset Yazar: Chantal Mouffe Yayınevi: Epos Yayınları

Demokratik Paradoks

  • çevirmen: Ahmet Cevdet Aşkın
  • Yayın Tarihi: 30.06.2015
  • Orijinal Adi: The Democratic Paradox
  • ISBN: 9789756790083
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 144
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
"Sağ ve solun ötesine geçme gereğini savunanlar, içinde yaşadığımız küreselleşen, refleksif toplum tipinde, ne muhafazakarlık ne de sosyalizmin yeterli çözümler sunabileceğini ileri sürerler. Kuşkusuz durum böyledir. Dahası, politik pratikte, sol ve sağ kategorilerinin giderek daha fazla bulanıklaştığı da doğrudur. Ama, bizim görevimiz, solu, eskiliğini ilan etmek için değil demokratik mücadeleyi yeniden canlandırmak için yeniden tanımlamak olmalıdır. Sol demokratik politika açısından can alıcı iddialardan biri, neoliberalizme bir alternatif oluşturmaya başlamaktır. Solun itibar edilebilir bir projesinin olmamasının nedeni, neo-liberal söylemin günümüzde karşı çıkılmayan hegemonyasıyla açıklanabilmektedir. Paradoksal olarak (...) sol, ideolojik anlamda hala ve tümden yenik durumdadır. Politika, bir çatışma ve farklılık bağlamında birliğin yaratılmasını hedefler; 'onlar'ın belirlenmesiyle, 'biz'in yaratılmasıyla ilgilidir daima. Demokratik politikanın yeniliği bu biz/onlar karşıtlığının üstesinden gelmek değil -bu olanaksızdır- ama onun oluşturulduğu farklı tarzdır. Can alıcı konu, biz/onlar ayrımını, çoğulcu demokrasiyle uyumlu bir şekilde yapmaktır. Etik olanla politik olanı uzlaştırmanın mümkün olduğu yanılsamasını bir kenara atmak ve politiğin etik tarafından sonu gelmez sorgulamasını kabul etmek; aslında demokratik paradoksu teslim etmenin tek yolu budur."
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Demokratik Paradoks PDF 5.98 MB İndir
Demokratik Paradoks EPUB 6.68 MB İndir
Demokratik Paradoks MOBI 5.27 MB İndir
Demokratik Paradoks ODF 5.63 MB İndir
Demokratik Paradoks DJVU 7.03 MB İndir
Demokratik Paradoks RAR 4.57 MB İndir
Demokratik Paradoks ZIP 4.22 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Dünya demokrasi – liberalizm paradoksunu çözebilir ancak bizim bu işin içinden çıkacağımız meçhul


Eşimin bir çalışmasına katkı olması açısından almıştım. Faydalı olacağını düşündüğüm bir kitap, siyaset alanındakiler severek okuyacaktır


bir insanın hayatta okuyabileceği en zor kitaplardan bir tanesi, okumak ve gerçekten anlamak için her şeyden önce sağlam bir felsefi alt yapı ve büyük bir sabır gerekmektedir. Okuyacaklara şimdiden sabırlar diliyorum.


Chantal Mouffe okumayan siyaset bilimi öğrencisi olamaz. Şiddetle tavsiye ediyorum.


Demokrasinin felsefi olarak eleştirisi hakkında bir kitap olduğunu zannederek okumaya başladım ancak bu konuda beni tatmin etmedi. Çünkü kitap liberalizm ve neoliberalizm ile demokrasinin çelişmesi üzerine kurulmuş ve kitap boyunca da sadece bu çelişmeden bahsedilmiş. Ancak yine de liberalizm üzerine okumayı sevenler ve liberalizmi anlamak isteyenler için çok başarılı bir çalışma olduğunu söyleyebilirim. Liberalizm ve demokrasi arasındaki ilişki hakkında çok güzel makaleler var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*