Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
İlahi Emirler (sohbet 005)

Kategori: İslam Yazar: Medineli Hacı Osman Akfırat Yayınevi: Pamuk Yayıncılık

İlahi Emirler (sohbet 005)

  • Yayın Tarihi: 01.01.2001
  • ISBN: 9789756594025
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 736
  • Cilt Tipi: Ciltli
  • Kağıt Cinsi: Şamuha Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 20 cm
Tanıtım Bülteni
"Ey iman edenler, Yahudi ve Hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdır. Sizden kim onları dost ve yardımcı edinirse mutlaka o da onlardandır. Şüphesiz ki, Allah zalimleri doğru yola eriştirmez.""Ey iman edenler, sizleri elemli azaptan kurtaracak bir ticaret göstereyim mi? Allah'a ve peygamberine iman edip mallarınızla, canlarınızla Allah yolunda mücahede ediniz. Eğer bilirseniz bu (mücahede) sizin için çok hayırlıdır"
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
İlahi Emirler (sohbet 005) PDF 30.55 MB İndir
İlahi Emirler (sohbet 005) EPUB 34.14 MB İndir
İlahi Emirler (sohbet 005) MOBI 26.95 MB İndir
İlahi Emirler (sohbet 005) ODF 28.75 MB İndir
İlahi Emirler (sohbet 005) DJVU 35.94 MB İndir
İlahi Emirler (sohbet 005) RAR 23.36 MB İndir
İlahi Emirler (sohbet 005) ZIP 21.56 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Medineli Hacı H.Osman Akfırat gibi büyük alim bir zatın büyük değerli kitaplarından bir tanesi hiç düşünmeden alın derim değeri paha biçilemez.İnsan okudukça okuyası geliyor.Eğer bu zatın diğer kitaplarına da ulaşabilirseniz alıp okumaya çalışın büyük faydalar görürsünüz.


Eserdeki sohbetler o kadar içtenlikle anlatılmış ki, kitabı elinizden bırakamıyorsunuz. Eser içerisinde bir çok konuya değinilmiş ve tasavvufi tarafları anlatılmış İtikadi ve fıkhi konulara yer verilmiş. Miraç mucizesinden, Ashabı kehf’e, Ayetel kürsinin tefsir ve havas’ından, sigara içmenin hükmüne, namazın faziletlerinden, duaların faziletine kadar birçok konuya ayet ve hadisler eşliğinde açıklık getirilmiş. Son devir Alim ve evliyalarından Nakşi olan Medineli Seyyid Hacı Osman Akfırat (kuddise sirruh) hazretlerinin bu eserini ve “Erenlerin kalb gözü” adlı eserinin muhakkak okunmasını tavsiye ediyorum. Allah (celle celaluhu) başta müellifi olmak üzere emeği geçenlerden razı olsun.


Evladı resul olan ve baba tarafından Peygamber Efendimiz(S.A.V) kadar varan bir sülaleden gelen Allah dostu Es-Seyyid MEDİNELİ MUHAMMED HACI OSMAN AKFIRAT (K.S) H.zlerinin İLAHİ EMİRLER isimli eseri onun vaazlarının toplandığı bir eserdir.Bu eser kitaplıklarımıza yepyeni bir çehre kazandırır bir nitelikte olup , bizlerinde islamı anlama ve çevremizdeki insanlara da iştiyakla anlatma hissini aşılayacak ilmi inceliklerle donatılmış muhteşem bir eserdir. Tefsir ,hadis,kelam,fıkıh,edebiyat ve tebabet ilimlerinde mütehassıs olan HACI OSMAN AKFIRAT Hazretleri eserinde Ashab-ı Kiram’dan sonra islama en fazla hizmet edenlerin TüRKLER olduğundan ,Türklerin Kuranda da geçtiğinden,Peygamber Efendimiz(S.A.V)İ Rüyada görebilmenin yollarından,ledün ilminin hayvanlara da verildiğinden ,karıncaların tatlıyı hızla bulmalarının ledün ilminden kaynaklandığından, yaşadığımız ahirzamanda hayatımızı kolaylaştıracak dua ve zikirlerden , saymakla bitmeyecek daha bir çok ilmi bilgilerden ayetler ve hadisler ışığında bahsederken ; beynimizin karanlıkta kalmış kıvrımlarına da Yüce ALLAH’IN ipine en kalbi duygularla sarılmamızı sağlayacak tatlı enerjiler göndermektedir. Allah Ondan ve tüm Allah dostlarından razı olsun ve ”İlahi Emirler” Kitabından en güzel şekilde istifade etmemizi nasip eylesin.


Medineli Hacı Osman Akfırat Hz.lerinin başucu kitabı olmaya hakeden kitaplarından birisidir.Yazar her kesime hitap eden anlaşılır bir dil kullanırken anlatılan konuları ayetler,hadisler ,menkıbeler ve yaşanmış güncel olaylar ile destekleyerek akıcı bir uslub yakalamayı başarmıştır.”Abdulhalık Gücdüvani Hz.lerinin bir gün ”Rabbinize yalvararak,gizlice dua edin.” ayetini okuduktan sonra Şeyhine giderek şeyhim Rabbimizden gizlice istemek nasıl olur? Açıkça istesek insanlar bunu bilir,gizlice isteyecek olsak şeytan bilir gizlice Rabbimizden istemek nasıl olur diye sorduğunda şeyhi ona bunu ben sana söyleyemem ama istersen bu yol üzere olursan bu sana öğretilir der.Ve Bir gün rüyasında Hızır (A.s) ile görüşür ve Hızır(A.S) GÜCDÜVANİ H.z.lerine ”la” yı kalbinden çekecek ”ilahe” yi sağ omuzuna çeker ve sağ omuzdan ^^illallah^^ı kalbine indirirsin diyerek zikrin ne şekilde yapılması ile ilgili ilmi ona anlattı ve böylece Gücdüvani Hzleri büyük derecelere yükseldi.Kitap bu ve bunun gibi daha birçok güzel anlatı ile doludur.Örneğin Hacı Osman Akfırat Hzleri ”zikir yapmayı bırakan hayvanların avcılara yakalandığındanda bahsetmektedir.Yüce Allah ilmimizi artırsın ve bu ilimle amel edebilmeyi, bu kitaptan da en güzel şekilde istifade edebilmeyi nasip etsin inşAllaH.


Medineli Hacı Osman Efendi’nin çeşitli zamanlarda vaazlarda yapmış olduğu sohbetlerin yazıya dönüştürülmesiyle oluşturulmuş bir kitap.İçerisinde muhtelif konularda yapmış olduğu birbirinden değerli sohbetleri bulunmaktadır.Sohbetlerdeki tavsiyeler,yapılmasını istediği dualar,zikirler dünya ve ahiretteki mutluluğun,huzurun yolunu gösteriyor.Tabiki yolu öğrendikten sonra yolda yürüyüp yürümemekte size kalmış.Dileyen yolda yürür mesafeleri kat eder,dileyende yürümez yerinde sayar.Kitaptaki birbirinden güzel dua ve zikirlerden bir örnek: ”Allahım; seni zikretmeyi, sana şükretmeyi, sana güzelce kulluk etmeyi arttır ve kolaylaştır” zikrine(Arapçası kitapta var) bir kaç ay devam eden kimseye ibadetlerin kolay geleceğini ve zorlanmadan ibadetlerini yerine getirebileceğini söylüyor…Deneyin,görün…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*