Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Atatürk ve Bilim

Kategori: Siyaset Yazar: Güneş Kazdağlı Yayınevi: Tübitak Yayınları

Atatürk ve Bilim

  • Yayın Tarihi: 08.08.2002
  • ISBN: 9789754032390
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 130
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Atatürk bir bilim adamı değildi. Bir kurtuluş savaşçısı ve bir liderdi. O yüzden bu kitap bir bilim adamının hikayesini anlatmıyor. Kitap bilimin medreseye karşı verdiği o müthip mücadelenin etkileyici hikayesini anlatıyor. Mustafa Kemal'in önemi bu hikayenin zafer kazanan baş kahramanı olması.Gerçekte mücadele Mustafa Kemal'un doğumundan 108 yıl önce başladı. Ama Cumhuriyet'e kadar bu mücadeleyi medrese hiç kaybetmedi. Hatta Cumhuriyet'in ilk yıllarında medrese kapatılsa da zihniyeti bir süre devam etti. Kesin zafer, 1933 yılında Darülfünün yerinde İstanbul Üniversitesi'nin kurulması ile kazanıldı.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Atatürk ve Bilim PDF 5.40 MB İndir
Atatürk ve Bilim EPUB 6.03 MB İndir
Atatürk ve Bilim MOBI 4.76 MB İndir
Atatürk ve Bilim ODF 5.08 MB İndir
Atatürk ve Bilim DJVU 6.35 MB İndir
Atatürk ve Bilim RAR 4.13 MB İndir
Atatürk ve Bilim ZIP 3.81 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Atatürk ve Bilim PDF 5.40 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Sıkılmadan okuyorsunuz. Zaten konusu Atatürk olan bir kitabın sıkılınarak okunulacağını zannetmiyorum. Atatürk’ün ilime ve eğitime verdiği önemi gördüm, günümüzle kıyasladım ve üzüldüm. Kitabı bitirdiğimde verdiğim ilk tepki “Anıtkabir’e gitme zamanı gelmiş” oldu.


Kesinlikle okunması gereken bir kitap. Türkiye’nin, Mustafa Kemal Atatürk sayesinde bilim yolunda attığı dev adımları, derli toplu ve güzel örneklerle veren bir kitap.


bu kitap atatürkün bilime ne kadar önem verdiğinden bahsediyor.bilim için önce eğitimin önemli olduğpunu be çağdaş uygarlık seviyesine ancak bilimle gelebileceğini anlatıyor.


Güneş Kazdağlı ‘Atatürk Ve Bilim’de Mustafa Kemal’in, hayatında bilime ve bilimselliğe verdiği önemin izlerini sürüyor. Bir bilimadamının hikayesini değil, bilimin medreseye karşı verdiği mücadelenin ele alındığı kitapta, Atatürk’ün çocukluğundan başlayarak, askerlik hayatı boyunca bilime bakışını şekillendiren olaylar tarihsel bağlam içinde okuyucuya sunuluyor. Kitabın sonuna Atatürk’ün bilime verdiği önemi gösteren fotoğraflar yer alıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*