Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Barış Zamanı Savaş Bush, Clinton ve Generaller

Kategori: Siyaset Yazar: David Halberstam Yayınevi: Türkiye Iş Bankası Kültür Yayınları

Barış Zamanı Savaş Bush, Clinton ve Generaller

  • çevirmen: Abdullah Yılmaz
  • Yayın Tarihi: 23.09.2002
  • Orijinal Adi: War in a Time of Peace
  • ISBN: 9789754583595
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 538
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 16 x 24 cm
Tanıtım Bülteni
Elinizdeki kitap 2000'ler ABD'sini ve dünyada oynadığı rolü anlamak için önemli bir anahtar. Pentagon'un her mesele için 20 senaryosunun olduğu tezinin bir efsaneden ibaret olduğunu görecek, ABD'de bir konuda politika oluşturmanın son derece karmaşık, birbirleriyle çatışan güç ve çıkar çevreleri arasındaki dengeye bağlı ve zor bir süreç olduğunu anlayacaksınız. ABD'nin Bosna ya da Somali'deki katliamlar karşısında sessiz kalmasının nedenlerini, buralara müdahaleyi geciktiren derin korkularını hissedeceksiniz. Ve bilinenin aksine, generallerin ABD politikaları ve başkanları üzerinde müthiş ağırlıklarını fark ettiğinizde şaşıracaksınız. Barış Zamanı Savaş bir portreler galerisi. Yalnız Bush ve halefi Clinton değil, Reagan'dan Kissinger'a, Colin Powell'dan Al Gore'a, Madeleine Albright'dan Dick Cheney'e ABD ve dünyaya yön veren politikacı ve askerlerin çarpıcı öykülerinden oluşan bir galeri.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Barış Zamanı Savaş Bush, Clinton ve Generaller Satın Al
Kitapyurdu Barış Zamanı Savaş Bush, Clinton ve Generaller Satın Al
D&R Barış Zamanı Savaş Bush, Clinton ve Generaller Satın Al
Idefix Barış Zamanı Savaş Bush, Clinton ve Generaller Satın Al
BKM Kitap Barış Zamanı Savaş Bush, Clinton ve Generaller Satın Al
Hepsiburada Barış Zamanı Savaş Bush, Clinton ve Generaller Satın Al
Nadir Kitap Barış Zamanı Savaş Bush, Clinton ve Generaller Satın Al
N11 Barış Zamanı Savaş Bush, Clinton ve Generaller Satın Al
Amazon Türkiye Barış Zamanı Savaş Bush, Clinton ve Generaller Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Barış Zamanı Savaş Bush, Clinton ve Generaller PDF 22.33 MB İndir
Barış Zamanı Savaş Bush, Clinton ve Generaller EPUB 24.96 MB İndir
Barış Zamanı Savaş Bush, Clinton ve Generaller MOBI 19.70 MB İndir
Barış Zamanı Savaş Bush, Clinton ve Generaller ODF 21.02 MB İndir
Barış Zamanı Savaş Bush, Clinton ve Generaller DJVU 26.27 MB İndir
Barış Zamanı Savaş Bush, Clinton ve Generaller RAR 17.08 MB İndir
Barış Zamanı Savaş Bush, Clinton ve Generaller ZIP 15.76 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Barış Zamanı Savaş Bush, Clinton ve Generaller PDF 22.33 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Pulitzer Ödüllü David Halberstam’ın bu çok değerli kitabı Bosna ve Kosova meseleleri ekseninde 1990’ların Amerikan dış politikasını anlatıyor. Kitabın taşıdığı bir başka değer de Amerikan yönetim sisteminin iç işleyişini anlatması ve kişilerin bulundukları göreve getirdikleri tarz ve kişisel özelliklerin aslında dış politikayı ne kadar etkileyebiliyor olduğunu göstermesidir. Yazarın ünlü The Best and The Brightest kitabından daha da iyi bulduğum bu kitabı okumanızı tavsiye ederim. Bu kitabın ardından Richard Holbroke’un yine İş Bankası Yayınlarından çıkan ve Bosna sorununun Dayton anlaşmasıyla çözümüne kadar olan süreci anlatan kitabını okumanız da size bu konuda başka bir pencere açacaktır.


David Halberstam, ABD’nin ünlü gazeteci ve tarihçilerinden biri. “Barış Zamanı Savaş”, 1990’lardan sonra yaşananları o yılların ABD’sini ve dünyada oynadığı rolü anlatan bir kitap. Yugoslavya’nın parçalanması ve Sırplar’ın katliamlarına karşı sesiz kalan ABD’nin bu tutumunu ardında yatan sebepleri anlatan yazar, bir yandan da ABD’de hükümet mekanizmasının işleyişi, Pentagon’dan parlamentoya oradan Beyaz Saray’a varıncaya kadar olayları karşısında geliştirilen tavırların saiklarını ilginç anekdotlarla aktarıyor. Bu çalışma vesilesiyle, Pentagon’un her problem için 20 senaryosunun olduğu tezinin bir efsâneden ibaret olduğunu görecek, ABD’de bir politika oluşturmanın birbiriyle çatışan güç ve çıkar çevreleri arasındaki dengeye bağlı, çok zor ve son derece karmaşık bir süreç gerektirdiğini anlayacaksınız. New York Times adına Vietnam’a giderek gazetecilik yapmaya başlayan yazar, bu dönemde gördüğü askerî anlayışla, bu kitabı hazırladığı sırada karşılaştığı değişiklikleri değerlendirme imkânı da bulmuş. Kosova’da NATO-Amerikan bombardımanı tüm hızıyla sürdüğü sırada, Dış İlişkiler Konseyi Başkanı Les Gelb’le yaptığı söyleşi neticesinde kitabı yazma kararı aldığını belirten Halberstam, eserini Mort Abromowicz, Madeleine Albright, Wesley K. Clark, Al Gore, Richard Holbrooke, Colin Powell gibi önemli isimlerle görüşerek oluşturmuş. ABD’nin Bosna ya da Somali’deki katliamlar karşısında sessiz kalmasının nedenlerini ve buralara yapılacak müdahalelerdeki derin kaygıları bulacağınız kitapta, belki bugünkü cüretkâr tavrın ip uçlarını elde etmek de mümkün olacak. Ayrıca generallerin ABD politikaları ve başkanları üzerindeki müthiş ağırlıklarını da fark edeceksiniz. “Barış Zamanı Savaş”, bir portre galerisi olmasının yanı sıra, ABD’ye ve dünyaya yön veren politikacı ve askerlerin çarpıcı öykülerini içeren bir yayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*