Yarısı Akdeniz bölgesinde, yarısı Güneydoğu Anadolu'da; hem Akdenizli hem Doğulu... Gaziantep tarih boyunca büyük şehir olma özelliğini hep korumuş.Anadolu ile Arap dünyası arasındaki geçiş yollarının üzerinde olduğundan, bu yollardan geçen bütün kültürlerden etkilenmiş. Mezopotamya, Arap, Haçlı, Eyyubi Bizans, Memluk, Selçuklu, osmanlı medeniyetleri gelmiş, geçmiş ve etkisini bırakmış. Ermeniler ve Türkmenler orada hep olmuşlar, şehir kültürünün temel taşlarını oluşturmuşlar.Elinizdeki bu kitap, yörenin Ayıntab'tan Gaziantep oluncaya kadarki tüm mutfak kültürü birikinin aktarıyor. Kitapta 164 reçete var.
Gaziantep mutfağı ile ilgili çok güzel bir kitap. Tarifler çok başarılı ve antep kültürü ile ilaveler çok güzel. Bu kitabın ileride daha geniş bir hacimlisini yazardan bekliyorum.
Kitap Yorumları - (2 Yorum)
Gaziantep mutfağı ile ilgili çok güzel bir kitap. Tarifler çok başarılı ve antep kültürü ile ilaveler çok güzel. Bu kitabın ileride daha geniş bir hacimlisini yazardan bekliyorum.
Antep mutfağının en güzel örneklerini bulacağınız bu kitapta roman tadında anekdotlarda var.