Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Havuz Başı

Kategori: Edebiyat Yazar: Sait Faik Abasıyanık Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları

Havuz Başı

  • Yayın Tarihi: 04.04.2011
  • ISBN: 9789750804861
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 105
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 14 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
"Sait Faik'i 1940'ta Nurullah Ataç sayesinde tanıdım. Nurullah Ataç, Burgaz'a gidip Sait Faik'i görmemizi önerdi. 'O da kim?' diye sordum. 'Türkiye'nin en iyi hikaye yazarı' dedi. Edebiyatımızın en iyi öykü yazarı olduğuna şimdi inanıyorum. Neden derseniz, benim için edebiyatın özü şiirdir de ondan. Ve Sait öykülerinde şairdir."Minâ Urgan".. Ben, iskambil oynarken, yanımda birisi durursa pek memnun olurum, o zaman oyunu da iyi oynarım. Yalnız başına olan insan kadar büyük adam yoktur ama insanlarla beraber olan insan hakiki kıymetini ölçer, biçer."diyen büyük yazarın; ilk kez 1952'de yayımlanan hikâye kitabı Havuz Başı yeniden gözden geçirilerek yayına hazırlandı. Mektuplar, manüskriler ve gün ışığına çıkmamış yepyeni metinler sırada....
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Havuz Başı PDF 4.36 MB İndir
Havuz Başı EPUB 4.87 MB İndir
Havuz Başı MOBI 3.85 MB İndir
Havuz Başı ODF 4.10 MB İndir
Havuz Başı DJVU 5.13 MB İndir
Havuz Başı RAR 3.33 MB İndir
Havuz Başı ZIP 3.08 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Havuz Başı PDF 4.36 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Alışık olduğumdan mıdır bilmiyorum YKY’nin Sait Faik baskılarını arar oldum.Serinin yarısını tamamlamışken yayınevi değişti.Artık gözümüz sahaflarda.


Sait Faik Türk hikayeciligini bambaşka noktaya taşımış eşsiz bir yazar. Her hikayesi bizden, içimizden; her hikayesi samimi ve bir o kadar özgün. Mutlaka ama mutlaka okunmalı.


Sait Faik’in bütün hikayelerinde bir şiir havası vardır. Ama özellikle bu kitabında şiirsellik doruğa ulaşmış. Özellikle Havuz Başı adlı hikayesinde, şiir mi okuyorum yoksa hikaye mi farkına varamıyorum. Harikulade.


“İnsanlarla beraber olan insan hakiki kıymetini ölçer, biçer.” diyen Sait Faik hep insanların arasında yaşamış. Toplumun gerçeğini tatlı bir üslup ile aktarmıştır. Kimi öyküsünde insanlarla iç içe yaşamayı seçerken kimi öykülerinde kendi özüne doğru yaptığı kaçışı, insanın kendi içinde olması gereken aidiyet duygusunu işlemiştir. Bu da insanın bir gerçeğidir, kaçınılmazdır. Toplumdan kopmadan zaman zaman gönlüne yönelmeyi seven her bireyin okuması gereken şiirli bir psikolojik öyküler dizinidir Havuz Başı. Sait Faik’e, YKY’ya ve Kitapyurdu’na çok teşekkür ederim.


ben bu kitabı uzun yıllar öncesi okumuştum.. türkçesi biraz değişik gibi geldi hepsi o kadar.. süper tabii ki.. bu Türk Edebiyatı Klasikleri’ne eleştiri mümkün değil.. sadece şaheser desek yeterlidir..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*