Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Frida

Kategori: Edebiyat Yazar: Barbara Mujica Yayınevi: Oğlak Yayınları

Frida

  • çevirmen: Zeynep Akkuş
  • Yayın Tarihi: 19.11.2002
  • ISBN: 9789753293877
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 475
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Dünya çapında ünlü bir ressam ve bir kültür ikonu olan Frida Kahlo'nun hayatı aşarı uçlarda geçti hep. Felç yüzünden sakat ve on sekiz yaşında geçirdiği ölümcül bir kaza sonrasında da kısır kalan Frida, Meksika'nın ünlü duvar ressamı Diego Rivera ile evlendi. İhtiras, aşk ve kıskançlıkla beslenen bu fırtınalı ilişki, bütün dünyanın hayalgücünü esir edecekti. Elinizdeki kitap, Diego ve Frida'nın evliliğine ilk elden tanıklık eden bir kadının, Frida'nın kızkardeşi Christina'ın anlatımıdır. Kitap, hem parlak bir biçimde tasarlanmış bir kurmaca metin hem de aynı zamanda çekici ve benzersiz bir kadının gerçek bir portresidir. Frida, yirminci yüzyılın ilk yarısında aynı erkeğe aşık kızkardeşler arasındaki yoğun rekabetin içine ve Meksika'nın büyüleyici tarihinden unutulmaz bir döneme çekiyor okuru. Rus devrimci Troçki'den güzel sinema yıldızları Maria Felix, Dolores Del Rio ve Paulette Godard'a. Yazar Barbara Mujica, bu etkileyici ve olağanüstü insanların portrelerini gerçek bir dram duygusuyla çiziyor ve insanı altüst eden bir sonuca varıyor...
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Frida PDF 19.71 MB İndir
Frida EPUB 22.03 MB İndir
Frida MOBI 17.40 MB İndir
Frida ODF 18.55 MB İndir
Frida DJVU 23.19 MB İndir
Frida RAR 15.08 MB İndir
Frida ZIP 13.92 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Frida PDF 19.71 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Dünyaca ünlü ressam Frida Kahlo’nun hayatı içerikli.Kitaptan Frida’nın çocukluğundan beri yaşadıklarını doyasıya okuyabilme ve öğrenebilme şansınız var.Ama şöyle birşey herşey tüm yaşananlar kardeşinin ağzından aktarılıyor, tabi bu da farklı bir boyut kazandırıyor.Ama okudukça hem üzülüp hem gülebileceğiniz bir yazım ve anlatım ve ünlü (ciddi acılar,hastalıklar, şanssızlıklar sonucunda dünyaya açılmış bir ünlü..) bir insanın bir hayatı…Elbetteki bazı insanların yüksekte bir yerlere o kadar da kolay gelmediğinin çok açık bir ispatı, okunacak bir yaşam öyküsü..


Her ünlünün hayatında olan fırtanalardan bu kitapta çokça bulabilirsiniz.Aynı zamanda devrim sürecini ve yansımalarınıda bu kitapta bulmak mümkün.Bu kitapta en çok düşündüren şeylerden biri de ülkelerde yaşanan siyasal kaoslardan sanatçıların ve sanatın ne kadar çok etkilendiğiydi.Ve tabi ki özgürce yapılan sanatın ne kadar başarılı olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.Okumayanlara, hayata ve düşünceye katacağı renklerden dolayı tavsiye edebileceğim bir kitap.


Fırtınalı bir hayat sürmüş olan Frida, gündeme sinemayla geldi. Hem de öyle bir geldi ki ortaya bir sürü Frida bibliyografyası, romanı, kitabı çıktı. Aslında bu sevindirici bir gelişme kültüre, sanata olan ilginin artmış olduğunun göstergesi diye düşünüyorum. Ancak iyi kaynak ve kitabın önemi de daha fazla ortaya çıkıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*