Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Rüstem Paşa

Kategori: Edebiyat Yazar: Cahit Ülkü Yayınevi: Inkılap Kitabevi

Rüstem Paşa

  • Yayın Tarihi: 24.12.2002
  • ISBN: 9789751019080
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 375
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
"Rüstem Paşa", Cahit Ülkü'nün Masal Olmayan Masallar adını verdiği 'üçleme'nin ikinci kitabı. Birinci kitap, "Pargalı İbrahim Paşa", adıyla kitaplaştırılmıştı. Üçüncü kitap "II. Selim" ise yakında okurlarımızla buluşacak.Bu kitap, Saraybosna'nın yoksul bir dağ köyünden dokuz yaşındayken devşirilen Hırvat asıllı bir domuz çobanı oğlunun, Kanuni'nin damatlığına ve veziriazamlığına yükselişinin romanı.Cahit Ülkü, Kanuni-Hürrem-Rüstem üçgeninde yaşanan ve koca bir cihan imparatorluğunun kaderini belirleyen süreci gözler önüne sererken, okurları, Batı'nın "Muhteşem" diye nitelendirdiği kudretli bir hükümdarın ruhsal yalnızlığına, karısı ve kızı arasında düştüğü acze; Hürrem'in, kızını gözünü kırpmadan amaçlarına alet etmesine; aşkı, sanatı ve kültürü hiçe sayan, alabildiğine çirkin, aksi ve sevgisiz bir adam portresi çizen Rüstem Paşa'nın ruhundaki gizli kıpırtılara tanık ediyor. Hem de ironik bir üslupla...Kitapta ayrıca sarayı, sokakları, insanlarıyla 16. yüzyıl İstanbul'unu, "Altın Çağ" diye nitelendirilen bu dönemde çöküşün nasıl başladığını, 1509 büyük depremini, devşirme kurumunun işleyişini ve daha pek çok ayrıntıyı bir belgesel gerçekliğinde, ama bir roman tadında okuyacaksınız.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Rüstem Paşa PDF 15.56 MB İndir
Rüstem Paşa EPUB 17.40 MB İndir
Rüstem Paşa MOBI 13.73 MB İndir
Rüstem Paşa ODF 14.65 MB İndir
Rüstem Paşa DJVU 18.31 MB İndir
Rüstem Paşa RAR 11.90 MB İndir
Rüstem Paşa ZIP 10.99 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Cahit hoca nın kitaplarının tadı bir başka. kesinlikle okunmalı.


Üçlemenin Pargalı İbrahim ini okudum ve cok begendim eminim bu da aynı güzelliktedir.


Bir domuz çobanının oğlunun vezir-i azamlığa yükselişinin hikayesi. Devrin önemli karakterleri kitapta yer buluyor. Ancak Dilaver ve Haim gibi adı sanı bilinmeyen kişilerde kitapta yer alıyor.Ve hatta bu gibi kişilerin Osmanlı’nın kaderine nasıl etki ettikleri de anlatılıyor. Cahit Ülkü bu kitabında Osmanlı’yı ne tam olarak övüyor ne de tam olarak yeriyor.Benim kitapta ilgimi çeken bir diğer konu ise Osmanlı-Türk mücadelesi ya da çelişkisi.Osmanlının gitgide özünden uzaklaşması Pargalı İbrahim’in ağzında aktarılmış. Bir roman olmasına rağmen çok ciddi bir kaynakça var ve bu kaynaklardan alıntılar da kitapta kahramanların başından geçmiş gibi aktarılımış. Osmanlı tarihine ilgi duyanların mutlaka okuması gereken bir eser.


Cahit Ülkü yü ”Son Hazaryalı” dan biliyoruz. bize lise tarih kitaplarından başka şeyler anlatıyor bütün kitaplarında..kimileri ”tarih romanlardan öğrenilmez” diyor..efendim sizde artık tarih anlatın öğrenelim..Rüstem Paşa çok akıcı ve sıradıdşı bir kurgulama.. ancak yer yer fazlaca tarihi açıklamalara gitmeseydi daha iyi olurdu diye düşünüyorum….


insanın bildiği biçok şeyin aslında kafasına tabu olarak nasıl sokulduğunu ve kandırılmışlığını sezdiriyor…güzel ve daha önce anlatılmamış şeyler…okunmalı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*