Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Kur’an Ahlakı

Kategori: İslam Yazar: Abdullah Draz Yayınevi: Iz Yayıncılık

Kur’an Ahlakı

  • çevirmen: Prof. Dr. Emrullah Yüksel
  • Yayın Tarihi: 24.08.2009
  • ISBN: 9789753550444
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 528
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 2. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
Sorbonne Üniversitesinde doktora tezi olarak hazırlanan Kur’ân Ahlâkı, vahiy diliyle insanlığa öğretilmiş olan “moral” ilke ve değerleri akademik yöntemin imkanlarıyla sistemleştirmektedir. Bu sistemi “Vazife Ahlâkı”nın terminolojisiyle çağdaş insan için anlaşılır kılmayı hedefleyen yazar, sonuçta bütün İslâm ilimleriyle modern ahlâk felsefesinin kavramlarını birbirine başarıyla eklemlemektedir. Kitapta ortaya konan ahlâk doktrini, Kur’ânî “vazife” kavramının tanımına paralel olarak yükümlülük, sorumluluk, yaptırım, niyet ve gayret ilkeleri üzerine oturtulmaktadır. Okuyucu kitabı okurken Bergson, Kant gibi Batılı filozoflara ait görüşlerin Kur’ân ahlâkıyla aşıldığına tanık olmakta, bunun yanı sıra fıkıh, kelâm ve tasavvuf gibi geleneksel yaklaşımların tek bir konu etrafında nasıl bütünleşebildiğini fark etmektedir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Kur’an Ahlakı PDF 21.91 MB İndir
Kur’an Ahlakı EPUB 24.49 MB İndir
Kur’an Ahlakı MOBI 19.34 MB İndir
Kur’an Ahlakı ODF 20.63 MB İndir
Kur’an Ahlakı DJVU 25.78 MB İndir
Kur’an Ahlakı RAR 16.76 MB İndir
Kur’an Ahlakı ZIP 15.47 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Doktora düzeyinde bir çalışma.


Kur’an Ahlakı üzerine hazırlanan bu doktora çalışması akademik alandaki en önemli çalışmalardan birini oluşturduğu düşüncesindeyim. Peygamber efendimizin Ahlakını hiç şüphesiz Kur’an ahlakı idi. Ancak çevirinin iyi yapılamadığı ortada. Güzelim çalışma sanki çevirinin kurbanı olmuş gibi. Anlamak için bazen çok zorlandım. Her şeye rağmen okunmalı.


Kant’ın ödev ahlakından mülhem olarak yazılan bu kitap alanının en kıymetli eserlerinden biri olarak değerlendirilmektedir.


Kur’ân’a Giriş ve En Mühim Mesaj Kur’ân adlı önemli çalışmaların da müellifi olan Draz, bu kitabında Kur’ân ahlâkını bilimsel ve felsefî literatüre uygun bir şekilde tüm güzelliğiyle bir kez daha gözler önüne sermektedir.Kitap giriş ve iki ana bölümden oluşmaktadır:1. Ahlâk Nazariyesi (Teorik Ahlâk)2. Amelî (Pratik) AhlâkAhlâk Nazariyesi başlığı altında yükümlülük, sorumluluk, müeyyide (yaptırım) ve çeşitleri, niyet ve sâikler ve gayret gibi teorik ahlâkın önemli konularına Kur’ân’ın bakışı incelenmektedir. Bu bölüm kitabın yaklaşık dörtte üçünü oluşturmaktadır.Pratik Ahlâk başlığı altında da Kur’ân’da geçen bireysel ahlâk ilkeleri, âilevî ve toplumsal ahlâk ilkeleri, devlet ve yönetimle ilgili ahlâk ilkeleri ve son olarak da insanın yaratıcısına karşı takınması gereken ahlâkî tavırlar sistematik bir şekilde okuyucuya sunulmaktadır. Bu bölüm tamamen âyetlerden oluşmakta ve âyetlerle ilgili yazarın herhangi bir açıklaması bulunmamaktadır.Kitap bibliyografya ve indeks bölümleriyle sona ermektedir.İki profesör tarafından tercüme edilen kitabın tercümesi güvenilir olsa gerektir.İlk baskısından (1993) on yıl sonra böyle değerli bir çalışmanın tekrar basılması sevindirici bir olay.Kur’ân ahlâkına ilgi duyan herkese harâretle tavsiye edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*