Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Mistik Irmak

Kategori: Edebiyat Yazar: Dennis Lehane Yayınevi: Bilge Kültür Sanat

Mistik Irmak

  • çevirmen: Utku İlban Coşkunoğlu
  • Yayın Tarihi: 13.03.2003
  • ISBN: 9789758509669
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 496
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 2. Hm. Kağıt
  • Boyut: 14 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
Geçmişin asla tamamen unutulamayacağını gösteren, karmaşık, karanlık ve duygusal bir dram!Yirmi beş yıl önce, henüz on bir yaşındayken Dave Boyle bir arabaya biner. Dört gün sonra geri geldiğinde, Sean Devine ve Jimmy Marcus ile olan arkadaşlıklarını artık sürdüremeyecektir. Dave, gizemli bir biçimde değişmiştir. Olayın ardından yirmi beş yıl geçtikten sonra, Sean bir polis olmuştur, Jimmy ise, çetelerle bağlantısı olan sabıkalı bir esnaftır. Jimmy'nin kızı Katie ölü bulunduğunda, bu üç adam, hiçbirinin yüzleşmek istemediği geçmişle karşı karşıya kalır. Lehane, bu gizemli cinayeti, insan ilişkilerinin çarpıcı ağı içinde ustaca ele alıyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Mistik Irmak PDF 20.59 MB İndir
Mistik Irmak EPUB 23.01 MB İndir
Mistik Irmak MOBI 18.16 MB İndir
Mistik Irmak ODF 19.38 MB İndir
Mistik Irmak DJVU 24.22 MB İndir
Mistik Irmak RAR 15.74 MB İndir
Mistik Irmak ZIP 14.53 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Mistik Irmak PDF 20.59 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Ödüllü yazar Lehane’den bana göre bir başka ödülü hakeden harika bir psikolojik gerilim zaten Michael Connelly’de kitabın kapağında gerekli daha doğrusu hakeden yorumuda yapmış.Mistik Irmak 2003 yılında sinemaya Gizemli Nehir adı altında Amerikan sinemasının gelmiş geçmiş en büyük ismi olarak gösterilen Clint Eastwood tarafından beyaz perdeyede taşınmıştır hatta filmin son sahnelerinde yazarımız Lehane’de kısada olsa filmde rol almıştır.Kitaba gelince dediğim gibi mükemmel derecede karekter analizleri ile evet karakter analizleri ile Lehane karşımıza harika bir gerilim sunmuş diğer gerilim romanlarının haricinde bu kitapta öyle aksiyon veya kovalamaca sahnesi yok kitap hiç hızlanmadan geriyor okuru.Ben okurkan bazı yerlerinde şaşırırken bazı yerlerinde duygusallık ağır basarken tamamındada beni psikojik olarak gerdi bitirince etkisinden kurtulamadım desem yalan olmaz.Dennis Lehane Amerika’da önümüzdeki 20 yılın gerilim romanı yazarı olarak gösteriliyor buda demek oluyorki kitapları 3-4 yıl geriden çevrildiği için ülkemizdede önümüzdeki 30 yılın yazarı olarak görülür.Herkese bu mükemmel romanı tavsiye ederim.


‘Mistik Irmak’ sinemadaki ismiyle ‘Gizemli Nehir’ çocuklukta başlayan ve talihsiz bir olay sonucu kopan bir arkadaşlığın öyküsü.Jimmy,Dave ve Sean ;kitapta bu üç kişinin bir cinayet sonrası hayatla ve geçmişiyle hesaplaşmasını okuyoruz.Her kahraman kendini ve yaşadıklarının üzerindeki etkilerini ifade ediyorlar.Buna çevrelerindeki insanlar da dahil oluyor.Kitap polisiye bir olay sonrası bu üç arkadaşı biraraya tekrar getiriyor ve bir nevi ırmağa benzetebileceğimiz hayatta sürüklenişlerini dramatize ediyor.


Kitapta, çocuklukta yaşanan talihsiz bir olay sonunda bozulan arkadaşlığın öyküsünü okuyoruz.. Jimmy,Dave, Sean. .. Boston’un işçi semtinde birlikte büyüyen üç yakın arkadaş… Yaşanan üzücü bir olay nedeniyle yolları ayrılır ve yirmi beş yıl sonra işlenen bir cinayetin ardından bu üç arkadaş yeniden bir araya gelmek zorunda kalır. . Yazar, derin psikolojik analiz yaparak okuyucaya aynı hissi yaşatan, geçmişin yıllar geçsede unutulamayacağını gösteren ve insanın içine işleyen hikayesiyle hüzne kapıldığım müthiş bir kitaptı… Kitabın Gizemli Nehir adında filmi de var, mutlaka okuyun ve izleyin…


Dennis Lehane dan yine güzel bir kitap Zindan Adası kadar başarılı olmasada okumaya değer klasik polisiyyeler gibi sıkıcı değil gerçekten yetenekli bir yazar


geceleri okunduğunda tüyleriniz ürperdici oluyor.Sanki kitabın kahramanını sokakta arıyormuş gibi hissedeceksiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*