Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Roman Kuramı

Kategori: Edebiyat Yazar: Georg Lukacs Yayınevi: Metis Yayınları

Roman Kuramı

  • çevirmen: Cem Soydemir
  • Yayın Tarihi: 30.05.2019
  • ISBN: 9789753424066
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 160
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Roman Kuramı bir edebi tür olarak roman üzerine yapılmış ilk büyük sistematik çalışmadır. Lukacs burada biçimsel ve estetik kategorilerin tarihsel-mantıksal zorunluluğunu, imkanlarını, iç çelişkilerini ve sınırlarını ortaya koyar. Lukacs'ın bu gençlik yapıtı, Walter Benjamin'den Adorno'ya, Paul de Man'dan Edward Said'e kadar birçok eleştirmen ve edebiyat kuramcısı için de her zaman ana kaynaklardan biri olmuştur. Roman Kuramı, Kant ve Hegel'in felsefeleri ve Schlegel gibi Romantik yazarların düşünceleriyle modern edebiyat kuramları arasındaki en önemli bağlantı halkalarından biridir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Roman Kuramı PDF 6.64 MB İndir
Roman Kuramı EPUB 7.42 MB İndir
Roman Kuramı MOBI 5.86 MB İndir
Roman Kuramı ODF 6.25 MB İndir
Roman Kuramı DJVU 7.81 MB İndir
Roman Kuramı RAR 5.08 MB İndir
Roman Kuramı ZIP 4.69 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Roman Kuramı PDF 6.64 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Çok faydalı bir eser. Dili biraz ağır.


Muhtesem! Yazarlar için yazılmıs kitap yıgınlarından tek basına daha fazlası ! Entelektüel birikimin, bir yazara aktarılması gerekenlerin, bir yazarın farkında olması gerekenlerin verimli bir özeti. Wilhelm Meister’in cıraklık yıllarının incelemesi var ve kitaptan bir şey kacırmamak icin bu kitabı da aldm.


Okulda okutmuşlardı ama şimdi tekrar kendi başıma okuyacağım. Romanı daha farklı açıdan okumak isteyenler, akademi düşünenler okuyabilir.


Roman yazmayı düşünen herkes okumalı


Roman kurgu dünyasına ilişkin önemli bir eser. Metis yayınevinin oldukça kaliteli bulduğumu belirtmek isterim. Eserin orijinal dilini bilmiyorum ancak Türkçesi oldukça ağır olmuş. Alan itibariyle dilinin kısmen ağır almasını bekliyordum zaten. Yazarın okuduğum ilk kitabı olmasının da etkisi var tabi. Ayrıca bir de Georg Lukacs’ı anlama klavuzu da gerek kanımca:) Dilinin ağırlığı bakımından bana Frankfurt Ekolunun yazarlarını anımsattı. Roman kurgu dünyasına meraklılarına tavsiyemdir. Diğer okur kitlesini oldukça sıkacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*