Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Charlotte Bronte Cinayetleri

Kategori: Edebiyat Yazar: James Tully Yayınevi: Doğan Kitap

Charlotte Bronte Cinayetleri

  • çevirmen: Meral Alakuş
  • Yayın Tarihi: 18.04.2003
  • Orijinal Adi: The Crimes of Charlotte Bronte
  • ISBN: 9789752930988
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 316
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Bronte ailesinin hayatı, yazdıkları romanlar kadar etkileyici ve trajiktir: Yorkshire Haworth'ta sıkıcı bir eve kapanmış üç kız ve alkolik bir erkek kardeş. James Tully, Bronte ailesinin yaşam ve ölümlerindeki tutarsızlıklardan etkilenerek Haworth'ın gizemlerini araştırmaya girişti. Bu araştırmaların sonuçları öyle karanlık ve şaşırtıcıydı ki bunları bir kitapta toplamaya karar verdi. Gerçek karakterleri ve olayları kullanan yazar, bize Bronte efsanesinin arkasındaki olağanüstü gerçeği sunuyor. Kitabın konusu geliştikçe rahatsız edici birçok soru ortaya çıkmaya başlıyor. Bu üç kız kardeş nasıl oluyor da taşrada, herkesten uzak yaşarken böylesine karanlık ve karmaşık tutkular hakkında bu kadar çok şey biliyorlardı? Charlotte'ın kocası Arthur Nicholls'un, Emily'yle onu hamile bırakacak kadar yakın ilişkisi var mıydı? Kız kardeşlerin meşhur takma adı, hepsini yöneten ve hayatlarını değiştiren bir erkekle mi ilgiliydi? Arthur Nicholls neden Charlotte'ın arkadaşlarına mektup yazmasını istemiyordu ve Neden Mrs. Gaskell'in Charlotte Bronte'nin hayatını yayımlamasını engellemeye çalıştı.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Charlotte Bronte Cinayetleri PDF 13.12 MB İndir
Charlotte Bronte Cinayetleri EPUB 14.66 MB İndir
Charlotte Bronte Cinayetleri MOBI 11.57 MB İndir
Charlotte Bronte Cinayetleri ODF 12.34 MB İndir
Charlotte Bronte Cinayetleri DJVU 15.43 MB İndir
Charlotte Bronte Cinayetleri RAR 10.03 MB İndir
Charlotte Bronte Cinayetleri ZIP 9.26 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Charlotte Bronte Cinayetleri PDF 13.12 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Bu kitabı okudukdan sonra insan şaşırıyor o muhteşem eserler nasıl ortaya çıkmış artık anlıyoruz ama şüphede kalan konu kitapların kimler tarafından yazıldığı… Gerçekten hayretler içinde kalacaksınız Charlotte u kimsenin böyle düşünmediğine eminim..


egerki ugultulu tepeleri okuyup yazarini arastirmissaniz o donemde kucuk biryerde ve fazla sosyal olmiyan bir cevrede yasadigi halde okadar guzel bir kitap yazabilmis oldugu icin yazar Emily Brontë mutlaka hayranlik duymussunuzdur bu kitapta yazarin kendisi gibi edebiyatla ilgilenmis kardesleriyle birlikte genc yasta ve pespese olumlerine bronte ailesi icin calismis olan hizmetci kizin iddalariyla kardeslerin ani ve supheli olumune deyiniliyor ben severek okudum kapali kapilar ardinda donen entrikalar sizi cok sasirtacak


Bitirdikten sonra bile kitabın tamamen kurgu mu yoksa bazı gerçeklere mi dayandığını tam anlayamadım. Aslında her zamanki klasik hikaye. Bir çekmecede ya da tavanarasında saramış bazı kağıtlar bulunur. Bunlar birinin gizli kalmış anılarıdır. Okuyunca bazı gerçeklerin aslında bildiğimizden çok farklı olduğunu öğreniriz. Ama bu kitabın hayali belgelere dayanan kurgusal bir roman mı, yoksa gerçekten keşfedilen kağıt tomarındaki anlatılanlara göre yazılmış bir yarı belgesel mi olduğu pek anlaşılmıyor.


Uğultulu Tepeler,Jane Eyre;Bu iki kitapta bronte kardeşlerin yazdığı kitapları okuduğumda.Her zaman yaptığım gibi eserlerin yaratıcıları hakkında araştırma yaptım.Bu kardeşlerin hayatları bana çok ilginç gelmişti.Sosyal hayatın neredeyse sıfır olduğu Haworth gibi bir yerde bu kardeşler ölümsüz eserler vermişler.Tutkulu aşkları ,dönemin tutucu zihniyetine rağmen yazmışlar.Ve peşpeşe gelen ölümleri İnsanlarda soru işareti yaratmıştır.İşte bu kitap bu kardeşlerin hayatını anlatıyor.Şantajın,arkasındaki ölümleri anlatıyor.Ben çok beğendim.Sevdiğim romanların doğuşlarına tanık olmak etkileyiciydi…


Kitabın başlığında deneme ve eleştiri yazmasına rağmen roman tarzında yazılmış. Bu da bir araştırma tarzında görünmediği için güvenilirliğini azaltmış. Akıcı ve okunması kolay bi çırpıda bitiriveriyorsunuz. Bilinen aşk ve macera tarzı bir kitap .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*