Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Kadınlar Vagonu

Kategori: Edebiyat Yazar: Anita Nair Yayınevi: çitlembik Yayınları

Kadınlar Vagonu

  • çevirmen: Ela Gürdemir
  • Yayın Tarihi: 20.05.2003
  • Orijinal Adi: Ladies Coupe
  • ISBN: 9789756663295
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 302
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 2. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Akhilandeswari ile tanışın: Vergi dairesinde memur, kırk beş yaşında ve bekar. Tüm yaşamı boyunca kendisi için hiç var olamamış bir kadın; her zaman birinin kızı, kızkardeşi, teyzesi, daha çok da başkaları yaşamlarını kurabilsin diye koşulları hazırlayan kişi olmuş. Bu durum bir gün Akhila'nın bir deniz kıyısı kasabasına tren bileti alışı ve yola çıkışı ile değişir. Bu yolculuk onun için ilk kez kendi başına kalması ve tutucu Tamil Brahman köklerinden uzaklaşması anlamına gelmektedir.Akhila, kadınlar vagonunda yolculuk eden diğer beş kadınla paylaştığı samimi ortam boyunca yol arkadaşlarını tanır:Janaki: Şımartılmış bir eş ve kafası karışık bir anne.Margaret Shanti: Elementlerin şiirselliği ile dünyayı algılayan bir kimya öğretmeni ve ihtiyaçlarını anlayamayacak kadar duyarsız ve despot bir adamın karısıdır.Prabha Devi: Kusursuz bir kız ve eşken, küçücük bir anda tüm yaşamını değiştiren kadın.Sheela: Başkalarının anlayamadıklarını gören ve sezen on dört yaşında bir kız çocuğu.Marikolanthu: Saflağını bir gecelik şehvete yenik düşerek kaybetmiş bir kadın.Akhila bu kadınların öykülerinde, onların yaşamlarının en özel anlarında gezinirken, tüm yaşamı boyunca sorduğu sorunun yanıtını da aramaktadır: Bir kadın bekar ve aynı zamanda mutlu olabilir mi, yoksa kadınlar kendilerini tamamlanmış hissetmek için bir erkeğe mi ihtiyaç duyarlar?Anita Nair'in güçlü kaleminden çıkmış, kültürel ayrıntılarla bezenmiş eşsiz bir roman. Asya'nın güneyinden seslenen yazar, bizlere feminist bir yazının çok önemli bir örneğini sunuyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Kadınlar Vagonu PDF 12.53 MB İndir
Kadınlar Vagonu EPUB 14.01 MB İndir
Kadınlar Vagonu MOBI 11.06 MB İndir
Kadınlar Vagonu ODF 11.80 MB İndir
Kadınlar Vagonu DJVU 14.75 MB İndir
Kadınlar Vagonu RAR 9.58 MB İndir
Kadınlar Vagonu ZIP 8.85 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Kadınlar Vagonu PDF 12.53 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


kadının varlığı,düşücesi,duyguları, ne istediği değer biliniyor mu? Bir kadın tek bsşına yürütebilr mi hayaını? Kültür yaşam biçimi çevre size ne der? İşte kadın olmanın önemi ne isteiğini arama çabası ve dahası onu bulamak…


kadınlar vagonu hint kültürünün kapılarını aralıyor. ayrıca kadın olmanın zorluklarını ortaya koyan güzel bir eser. yaşadığımız coğrafyanın farklı olması hiç önemli değil kadın her coğrafyada kadın. başkalarını mutlu etmek için adanmış bir hayat ve sonunda kendini bulma noktası. feminist anlamda bana göre çok güzel bir yapıt ve içinizdeki o feminist duyguyu farkında olmadan dışarı çıkartıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*