Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Gönlümün Yitik Yurdunda

Kategori: Edebiyat Yazar: Feridun Andaç Yayınevi: Can Yayınları

Gönlümün Yitik Yurdunda

  • Yayın Tarihi: 27.05.2003
  • ISBN: 9789750702969
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 119
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 2. Hm. Kağıt
  • Boyut: 12.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
"Günlerdir kaçaktım! Karanlığa kalmadan dönmeliyim, diyordum içimden. Ama buralardan kopamıyordum bir türlü. Beni tutan, buraya çeken bir şeyler vardı. Çıkıp o balkonu görmek, beyaz perdenin gerili olduğu açık alanı seyretmek, çocukluğumun yitik yurduyla buluşmak istiyordum. Kulağımda dikiş makinesinin tıkırtıları vardı. Çayın yanına katık ettim simide ise annemin çöreklerinin kokusu sinmiş sanki. Geceyi bu otelde geçirmeye karar verdim."Gönlümün Yitik Yurdunda; yazma serüveninin büyüsüne kapılmış bir yazarın geçmişe yaptığı, duygu ve özlem yüklü bir yolculuk. Buğulu bir dünyaya, pastel renklerdeki bir imgeler evrenine açılan bir pencere. Feridun Andaç, hayatın, yaşanmışlıkların, tanıklıkların izdüşümlerini hayal gücünün zengin hamuruyla yoğurup koyuyor önümüze. Çocukluğundan bugüne belleğinde yer eden, iz bırakan, kimliğini oluşturan her şey unutulmuşluğun düğümlü bohçasından çıkıp yerini buluyor öykülerinde. En çok da hüzünle dokuyor anlattıklarını, geçmişe ve geleceğe hayatın kanayan noktalarından bakarken. Belki de gönlünün yitik yurdunun -taşranın ve taşra hayatının, ilk gençliğinin, yazısının yurdunun- özlemidir; bir daha hiç buluşamayacağı sevgilere duyduğu ince sızıdır gönlünde, ona bu öyküleri yazdıran. Andaç'ın duygu evrenin kapılarını açmasıdır, peşini bırakmayan geçmiş anlar'dır; yitik zamanın peşinde bir yolculuktur ya da yalnızca bir avuntu.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Gönlümün Yitik Yurdunda PDF 4.94 MB İndir
Gönlümün Yitik Yurdunda EPUB 5.52 MB İndir
Gönlümün Yitik Yurdunda MOBI 4.36 MB İndir
Gönlümün Yitik Yurdunda ODF 4.65 MB İndir
Gönlümün Yitik Yurdunda DJVU 5.81 MB İndir
Gönlümün Yitik Yurdunda RAR 3.78 MB İndir
Gönlümün Yitik Yurdunda ZIP 3.49 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Sayın yazarın her kitabında size kattığı yeni duygular, yeni kelimeler mutlaka var. Biraz dikkat edilirse anlaşılabilecek bir eser.


Yazarın anlatımı gerçekten akıcı başka bir dünyaya gidiyorsunuz okurken öyküleri ama alıntılarla anlatım arasında bir kopukluk oluşmuş tam bir bağlantı kuramadım Bu da olayları anlamamı engelledi. Yani o güzel akıcı anlatıma yazık olmuş. Yazarın güzel bir yönü var dağarcığınıza yepyeni kelimeler kazandırıyor bunu çok sevdim.


Kendini okutan, sürükleyici öyküler… yaşanmışlıkların izleri… hüzün… ve yazarın bilgi birikimine dair notlar… Çeşitli isimlerden alıntılar; Neruda, Castillo, Turgenyev, Aruoba, Epiktatos, Berger, Rilke, İsmet Özel, Selim İleri, Bilge Karasu, Ece Ayhan, Fethi Naci, Sezai Karakoç, Rimbaud, Ziya Osman Saba, Feridüddin Attar, Mehmet Taner… Ve okurken kimi zaman eşlik ettiğiniz türkü ve şarkılar… Öykü okurları için okunulası bir kitap, Gönlümün Yitik Yurdunda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*