Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Türkün Ateşle İmtihanı

Kategori: Edebiyat Yazar: Halide Edib Adıvar Yayınevi: Atlas Yayınları

Türkün Ateşle İmtihanı

  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 260
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Türkün Ateşle İmtihanı PDF 10.79 MB İndir
Türkün Ateşle İmtihanı EPUB 12.06 MB İndir
Türkün Ateşle İmtihanı MOBI 9.52 MB İndir
Türkün Ateşle İmtihanı ODF 10.16 MB İndir
Türkün Ateşle İmtihanı DJVU 12.70 MB İndir
Türkün Ateşle İmtihanı RAR 8.25 MB İndir
Türkün Ateşle İmtihanı ZIP 7.62 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Türkün Ateşle İmtihanı PDF 10.79 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


halide edip adıvar ın kurtuluş savaşı ile ilgili güzel kitabı..iyi okumalar….


Türk’ün ateşle imtihanı kurtuluş yıllarının acılarını ve kazanılan zaferi ne şartlar altında gerçekleştirildiğini anlatan tarihsel belge niteliği de taşıyan bölümleri olan bir kitap.Özellikle gençlerin okumasını tavsiye edebileceğim bir kitap.


türkün ateşle imtihanı o yılların dönem tahlilinin belki de en başarılı olanlarından biri. yaşanılanlar basit şeyler olmasa da anlatım o kadar anlaşılır. kitapta Mustafa Kemal’in kişiliğine dair ilginç bilgiler de bulunmaktadır. milletin ruh ve sosyal hali olduğu gibi ve çok başarılı anlatılmıştır. okunmaya katiyen değer bir eserdir.


Kitap Kurtuluş savaşı günlerini yaşamış, yaşamakla kalmamış gözlemlemiş olan birisi tarafından yazıldığı için tarihi bir niteliğe haiz. Halide hanım’ın, tarihi Sultan Ahmet mitingi, İstanbul’dan Anadolu’ya maceralarla dolu geçişi, bu yolculuk sırasında atlattığı tehlikeler, sonrasında milli mücadeledeki rolü sırasıyla anlatılıyor. Cephede bulunan ve savaşı, o dönemde yaşanılanları bizzat gören, milli mücadeleye halide onbaşı olarak ismini yazdıran birisinin şahsi gözlemlerini ve olaylara bakış açısınıda okuma fırsatı yakalamış olacaksınız.


Eser önce The Turkish Ordeal adıyla İngilizce yazılmıştır. Milli Mücadele Hatıraları adı ile de HAYAT mecmuasında 1959-1960 yıllarında yayınlanmıştır. The Turkısh Ordeal adıyla ASIA adlı dergide neşredilmiştir. Daha sonra 1928 yılında kitap haline getirilmiştir. Türkçe Anlamı Türk’ün çetin sınavı, ateşten gömleği demektir. Eserde yazarın Kurtuluş Savaşı için Anadolu’ya geçiş çalışmaları ve Ankara ve cephelerde yaptığı çalışmalar anlatılmaktadır. Bir nevi hatıra-roman türü kitaptır. Eserde yollarda tanıdığı kişileri, özellikle kadınları da veciz ifadelerle anlatmaktadır. Kurtuluş Savaşı yıllarının birinci elden tanığı tarafından yazılmış bir eserdir. Yazar kitabı hakkında şunları söyler:’Anlatacaklarım basit şeylerdir. Türk’ün ateşle imtihanı sırasında, o mücadelede yer almış Türklerin ve düşmanların gençliği gelecekte bunu okudukları zaman, birbirlerinin kanına giren düşmanlık perdesini yırtacak, göz göze gelecek, o eski kin ve nefret yıkıntısının üstünde insanlık ve barış dünyası kuracaklardır…Bu anılar, Kurtuluş Savaşı’nı hazırlayan zihniyetin, başka başka yönlerden lehte ve aleyhte olan bütün fertlerin, en çok bir ruh tahlilinden ibarettir. Gerçi başlıca olayları da içine alınmışsa da bu anılar asıl, bütün bir memleketin önüne geçilmez bir sel gibi beraberce aktığını gösterir.’

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*