Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
1902 Doğumlular

Kategori: Edebiyat Yazar: Ernest Glaeser Yayınevi: Yordam Kitap

1902 Doğumlular

Tanıtım Bülteni
Yirminci yüzyılın ilk yarısında dünyamızı altüst eden iki büyük savaş –yaşanan derin üzüntü ve acılar bir tarafa– dünya edebiyatına, barıştan, kardeşlikten ve insancıllıktan yana çok güçlü bir soluk kattı. Alman yazar Ernst Glaeser ve onun başyapıtı 1902 Doğumlular, karanlıklar ortasındaki bu “umutlu hava”nın bir parçası. Savaş koşullarını, savaşa giden yolları ve savaşın ta kendisini çocukların bakış açısıyla anlatmak ise bu “umutlu hava”ya ayrı bir renk kattı. Sahiden de çocukların gözüyle anlatılan olayların, apayrı bir etkisi var: Gerçekle başka türlü kurulan bağlantılar, hayal gücünün daha çok devreye girmesi, büyüklerin ve cinselliğin dünyasına dönük özel keşifler, abartılar, çocukları genç yaşta olgunlaştırabilen deneyimlere rağmen korunan masumiyet…Savaşın ve zorlu koşulların, çocukların gözünden anlatılması 1902 Doğumlular’a da farklı bir güç ve hava katıyor… 1902 senesinde doğup, I. Dünya Savaşı’nı 12-16 yaşlarında karşılayan ve yaşayan çocukların gözleri, insanlığa dair çok şey anlatıyor. 1902 Doğumlular, özgün anlatım tarzı ve hem melankolik hem de mizahi ögeler barındıran diliyle; neredeyse bir “laboratuvar” özelliği sunan küçük bir Alman kasabasındaki gençlerin siyasi ve cinsel uyanışlarını, sosyal demokrat siyasetin enternasyonalizm ile milliyetçilik arasında sıkışmasını, açlık ve ekmek kavgasını çok canlı bir biçimde anlatıyor. Sonuçta karşımıza, Ernest Hemingway’in sözleriyle “Olağanüstü güzel bir roman” çıkıyor…
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
1902 Doğumlular PDF 6.23 MB İndir
1902 Doğumlular EPUB 6.96 MB İndir
1902 Doğumlular MOBI 5.49 MB İndir
1902 Doğumlular ODF 5.86 MB İndir
1902 Doğumlular DJVU 7.32 MB İndir
1902 Doğumlular RAR 4.76 MB İndir
1902 Doğumlular ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Yazarın dili sade ve akıcı. Almanya özelinde dönemin Avrupa’sına, hassas siyasi dengelerine ve ideolojik mücadelelerine aşina olmasam da yazar gerekli bilgileri kurguya başarılı bir şekilde yedirerek anlatmayı tercih etmiş. Sıkmadan kendini okutan bir eser olmuş.


Toplumsal gerçekçilik , savaş karşıtı kitap denilince aklıma gelecek ilklerden birisidir artık.


1902 Doğumlular, Alman yazar Ernst Gleaser’ın savaş karşıtı eserler arasında önemli bir yere sahip kitabı. Gleaser’ın eserleri Hitler Almanya’sında yasaklanmış, yakılmış ve yazar yıllarca yurdundan uzakta yaşamak zorunda kalmış.


bu topraklarda doğan 1902 lileri düşünerek okudum, dönemini ve sorunlarını başarılı bir dille aktarmış, içindeki kısa insan hikayeleri oldukça çarpıcı, ayrıca yazarın kendisi de oldukça dikkat çekici


Bir kuşağın buhranlarını,travmalarını,taleplerini ,düşünce oluşumlarını gözler önüne seriyor kitapta. Yazarın üslubu da gayet güzel. insanlığın kazanımları oturarak olmamış.Bunu da görüyorsunuz. Tavsiye ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*