Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Baba ve Çocuk

Kategori: Psikoloji Yazar: Oya Güngörmüş Özkardeş Yayınevi: Morpa Kültür Yayınları

Baba ve Çocuk

  • Yayın Tarihi: 10.04.2006
  • ISBN: 9789752845534
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 184
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Endüstri devrimi sonrası kadının iş yaşamına katılması, büyük şehirlere nüfusun göç etmesi, büyük aile yapısının çekirdek aileye doğru kayması gibi pek çok nedenle çocuk yetiştirme işine bakışımız bugün artık bir hayli değişmiş durumdadır. Babanın çocuğun gelişiminde önemi olduğu yapılan tüm yayınlardan anlaşılmakla birlikte baba-çocuk ilişkisinin çocuğun gelişmesinin hangi yönlerinde ve nasıl etkili olduğuna ilişkin ülkemizde kaleme alınmış bir eser bulunmamaktadır. Eser kapsamında hamilelik döneminde babaların neler yaşadığı, nasıl etkilendiği, çocuğun zihin gelişimine baba-çocuk ilişkisini nasıl etki ettiği, cinsel rolünü benimsemede baba-çocuk ilişkisinin önemi, kişilik, ahlak gelişmi ve sosyal uyum açısından etkileri işlenmektedir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Baba ve Çocuk PDF 7.64 MB İndir
Baba ve Çocuk EPUB 8.54 MB İndir
Baba ve Çocuk MOBI 6.74 MB İndir
Baba ve Çocuk ODF 7.19 MB İndir
Baba ve Çocuk DJVU 8.98 MB İndir
Baba ve Çocuk RAR 5.84 MB İndir
Baba ve Çocuk ZIP 5.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Çocuk yetiştirme hep anne üzerinden anlatılır, ağırlıklı olarak anneye hitaben yazılır. Baba ve çocuk ilişkisi üzerinden değerlendirmek büyük bir ihtiyaçtı. Bu alanda kitap sayısı az. Bu bağlamda değerli bir kitap. Fakat sanki alana dair üniversite öğrencilerine yazılmış gibi. Çok yüzeysel bir dili var. Daha derinlikli anlatılabilirdi.


Her ne kadar Oya Güngörmüş Özkardeş önemli bir çalışma yapmış olsa da kitapta yer verilmeyen bir hususu da ben aktarmak isterim. Özellikle ülkemizde yetişen birçok çocuğun ilerleyen yaşlarda sorunlu bir çocuk olması, toplum tarafından dışlanmış bir tercihi bulunması vb. gibi durumlar genellikle annelerin çocuklarını yetiştiriş tarzları ile ilişkilendirilir. Ancak hemen söylemeliyim ki buna kesinlikle katılmıyorum. Buna katılmayışımın nedeni annelerin ve dolayısı ile de kadınların yanında yer alarak bir kadın hakları savunucusu gibi görünme kaygısı değil, erkek egemen bir toplumun içerisinde yaşayan bir gözlemci olarak değerlendirme yapabilme yetimdir. Özellikle ülkemizde psikiyatrik olarak sorunlu pek çok çocuğun müsebbibi babalardır. Bunun özellikle bilinmesi ve ifade edilmesini isterim. Kitapta bu tip konular biraz daha yüzeysel aktarılmakla beraber daha sevecen bir dil kullanılmış oysa ben çok sert ifadeler ve keskin cümleler kurulabilmesi gerektiğini de düşünüyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*