Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Bilincin Evrimi

Kategori: Felsefe-Düşünce Yazar: Theodore Roszak Yayınevi: Insan Yayınları

Bilincin Evrimi

  • çevirmen: Bedirhan Muhib
  • Yayın Tarihi: 01.03.1995
  • Orijinal Adi: Unfinished animal the aquarian frontier and the evolution of consciousness
  • ISBN: 9789755740775
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 272
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
"Roszak, her şeyin ötesinde aslımıza dönmek için önümüze açılan potansiyel dolu yolu onaylamaktadır. Bu potansiyel, içimize dönük doğal yanımızın yeniden keşfidir ki, bu olmadan dışa dönük yanlarımızla ilgili şartlarda (alternatif teknolojilerden, hakiki toplumsal huzura kadar) gerçek bir gelişme olmayacaktır.
"Bilincin Evrimi, kelimenin tam anlamıyla tahrik edici bir kitap: Söylediklerini kabul edebilirsiniz de, reddedebilirsiniz de. Ama Roszak zihninizi değiştirmeyi, olaylara taze ve yeni bir bakış açısından bakmayı, moderniteyi çözmek ve yıkmak konusunda romantik şeyler yapmayı, 'yeni bir paket' oluşturmayı, bir buğday tanesinde ebediyeti görmeyi istiyor sizden. Sadece okunmayı hak etmiyor, dinlenilmeyi de hak ediyor bu yönüyle."
Peter Lamborn Wilson
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Bilincin Evrimi PDF 11.29 MB İndir
Bilincin Evrimi EPUB 12.62 MB İndir
Bilincin Evrimi MOBİ 9.96 MB İndir
Bilincin Evrimi ODF 10.63 MB İndir
Bilincin Evrimi DJVU 13.28 MB İndir
Bilincin Evrimi RAR 8.63 MB İndir
Bilincin Evrimi ZIP 7.97 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Çok uzun yıllar önce okuduğum ve metinleri biraz ağır gelsede beni etkileyen nadir kitaplardan biriydi.


Roszak, “Tanrıya, yükselen teknolojik dünya ile pespaye bir karnaval yeri arasında tuzak kurulduğunu ve insanoğlunun hevasına kurban edildiğine” inanır. Bu inançla yeni bir bilinç inşasına yönelirken, ilk adımı zorunlu olarak moderniteyi yıkmakta görür. Yönelişini, fizik bilimindeki gelişmeler tetiklemiş olsa da, yazarımızın daha ziyade “ezeli hikmet” kaynaklarından beslendiği anlaşılıyor. Antimadde, negatif kütle, kurt yenikleri, biogravitasyon alanları gibi “fizik biliminin oyun alanındaki pek çok kavramın hoyratça çekiştirildiğini”, sabitesi olmayan bir evren fikriyle maddeyi zihni bir kategori haline getirmek ve nihayet aydınların “fizik evreni mistik güçlerin oyun alanı” olarak göstermek arzusunu teşhis eder ve toplumu yeni bir bilinç çağının şafağına davet eder. Bilincin yeniden doğuş travmalarını atlatabilmek için, tersine döndürülmüş tanrı figürünün ilhamlarından korunmayı, hassaten batı toplumları için zühd hayatının –ki, İslam’da zaten halen canlıdır- yeniden ihyası ve topyekun olarak ezeli hikmetin ruhi mirasını koruyabilmek için radikal bir gelenekçilik teklif eder.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*