Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Çıplaklık ve Utanç

Kategori: Kültür Yazar: Hans Peter Duerr Yayınevi: Dost Kitabevi

Çıplaklık ve Utanç

  • çevirmen: Tarhan Onur
  • Yayın Tarihi: 14.12.1999
  • ISBN: 9787501662005
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 416
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
Bugün yaygın olarak kabul gören uygarlık kuramına göre, ortaçağdaki insanlar ve ilkel diye nitelenen kültürler dürtü ve itkilerini çağımız insanına göre daha az gemlerler, bu toplumlarda dürtüler bastırılmaz, duygular ve bunların ifadesi kontrol altına alınmaz. Oysa günümüzde artan işbölümü nedeniyle toplumsal bağlar sıkışmış, karşılıklı bağımlılık artmış, yoğun duygular toplumsal yaşamın sahne arkasına atılmıştır. Kurallar ve düzenlemelerden oluşan sağlam bir zırh kuşatmıştır etrafımızı ve bunu pek hissetmemizin nedeni, önceki dönemlerde hüküm süren dış baskıları artık içselleştirilmiş olmamızdır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Çıplaklık ve Utanç PDF 17.27 MB İndir
Çıplaklık ve Utanç EPUB 19.30 MB İndir
Çıplaklık ve Utanç MOBI 15.23 MB İndir
Çıplaklık ve Utanç ODF 16.25 MB İndir
Çıplaklık ve Utanç DJVU 20.31 MB İndir
Çıplaklık ve Utanç RAR 13.20 MB İndir
Çıplaklık ve Utanç ZIP 12.19 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Çıplaklık ve Utanç PDF 17.27 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Yazar çıplaklığın tarihsel geçmişini ele alarak, buradan hem toplumsal-kültürel saptamalara hem de kadını tarihsel ve toplumsal olarak konumlandırmaya çalışmıştır ve başarılı da olmuştur.


Dost Kitapevi bence çok güzel bir atılım yaparak bu kitabın da dahil olduğu seriyi çıkardı. Bu kitap o kadar “doğru” bir kitap ki, iyi bir kitabın yapması gereken şeyi yapıyor ve sizi “sarsıyor”. Ahlak ve utanç konusunda gerçek sandığınız birçok şeyin yaratılmış, kanıksatılmış inançlar olduğunu anlayıveriyorsunuz. Aynı zamanda geçmişte kalan gündelik hayatlara ilişkin bilgileniyorsunuz da.


İlginç İnsanoğlunun çıplaklıktan kaynaklanan utanç duygusunun hemen hemen her dönemde ve her uygarlıkta varolduğunu tarihi belgeleri referans vererek ispatlamaya çalışan bir çalışma. Dolayısıyla mahrem hayatı da ilgilendiriyor. Avrupalıların yakın zamana kadar hayatlarında bu kadar az yıkanıyor olduklarını öğrenmek beni en şaşırtan bölümdü. Çeviride seçilen kelimelerin bir kısmını beğenmedim. Daha özenli olunabilirdi bence. Genel kültüre katkı sağlayabilecek kitaplardan.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*