Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Çok Uzaklarda Bir Yaz

Kategori: Edebiyat Yazar: Mehmet Açar Yayınevi: Turkuvaz Kitap

Çok Uzaklarda Bir Yaz

Tanıtım Bülteni
Asıl geçmiş hatırladıklarımız mı, yoksa gerçekte yaşananlar mı? Geçmiş çok uzak bir ülkedir ve o uzak ülkede, 1977’de, Hümeyra’nın Altınoluk’a ilk kez gelmesiyle başlar her şey. Genç adam belleğinin kapılarını açınca gençlik anıları sayfalara birer birer dökülür: Ali, Mustafa, yaz aşkları, İstanbul, üniversite yılları, tiyatro çalışmaları, roman taslakları, filmler, Kafka ve Nilüfer… Mehmet Açar üçüncü romanı Çok Uzaklarda Bir Yaz’da hem modern bir aşk masalı yazıyor hem de ‘80’lerin toplumsal yaşamının güncesini tutuyor; ‘80’lerde genç olmayı, aşkı, solculuğu, hayalleri, Darbe’nin sonuçlarını anlatıyor. Trenler nasıl kaçırılmış, kalpler nasıl parçalanmıştır?.. Hepsi genç adamın geçmişinde saklıdır.Çok Uzaklarda Bir Yaz arkadaş grubu arasında “üçüncü çocuk” olmayı ve hep arkada kalmayı kabullenmiş bir anti-kahramanın hikâyesi…
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Çok Uzaklarda Bir Yaz PDF 6.23 MB İndir
Çok Uzaklarda Bir Yaz EPUB 6.96 MB İndir
Çok Uzaklarda Bir Yaz MOBİ 5.49 MB İndir
Çok Uzaklarda Bir Yaz ODF 5.86 MB İndir
Çok Uzaklarda Bir Yaz DJVU 7.32 MB İndir
Çok Uzaklarda Bir Yaz RAR 4.76 MB İndir
Çok Uzaklarda Bir Yaz ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Kitap Yorumları - (5 Yorum)


kadın erkek ilişkilerini sorgulayan, akıcı bir dille yazılmış etkileyici bir kitap


70’lerin naifliğini, 80’lerin derinliğini içli bir üniversite öğrencisinin yaşadıkları ve yaşayamadıkları üzerinden oldukça sürekleyici ve merak uyandırıcı bir dille anlatmış yazar.


kitabı kitap fuarında stand görevlisinin tavsiyesiyle aldım ve pişman oldum hikayeyi pek sevmedim kitaptaki ilişkiler çok karmaşık ve sevimsizdi tavsiye edilesi bir kitap değil açıkçası beğendiğimi söylyemem…


aşk dostluk ve siyaset üçlemesine ait ilişkileri 80’li yılları sıradan insanların sıradan yaşamlarını dile getirmiş. okurken sıkılmayacağınıza emin olabilirsiniz. oldukça güzel ve akıcı bir dile sahip. o yılları tekrar hatırlamak ve anılarınızda gezinmek isterseniz bu kitabı okuyun derim.


Siyah Hatıralar Denizi ile “sinema eleştirmeni” kimliğinin yanına koyduğu “romancı” kimliğini de pekiştiren Mehmet Açar’ın olgunluk dönemi kitabı diyebiliriz. Siyah Hatıralar denizinde zamana ve metafiziksel ortama hükmeden yazar bu kitabında sıradan insanların basit hikayesini anlatıyor. Kitap tam anlamıyla bir dönem kitabı, 1980’lerin başı ve dönemin sosyo, kültürel durumu hakkında bilgi almak isteyenlerin keyifle okuyacağı bir roman olacaktır. Romanın tek eksik yanı “Siyah Hatıralar Denizi”nde zamana hükmeden yazar bu kitabında zaman evrelerini biraz karıştırmakta; kitap bazen bir baştan bir sondan ilerlemektedir. Onun dışında sıradan insanların sıradan hikayesini okunacak ve keyifli bir şekilde yazdığı için bile güzeldir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*