Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Edebiyatta Çalıntı

Kategori: Edebiyat Yazar: Hayri K. Yetik Yayınevi: Inkılap Kitabevi

Edebiyatta Çalıntı

  • Yayın Tarihi: 05.12.2005
  • ISBN: 9789751023995
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 424
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Çalıntıyla alıntı arasındaki fark yazıya geçirilirse, bir tınağa bakar; sözde kalırsa, "falanın dediği gibi".. veya "filana göre"den öte vurgu pek gözetilmez; bu bile bir fazlalık gibi karşılanır. Çalıntı, alıntı, esinlenme, tevarüd birbirlerine girişik kavramlardır;c ayıklamak hangisinin hangi sıfatı hak ettiğini belirlemek işin uzmanı olmayanlarca anlaşılamaz.
Bu çalışma bu anlamda var olan gereksinmeyi karşılıksız bırakmamak, tartışmalara sağduyuyu ve nesnelliği katmak, serüvencilerinin özgünü arayışına katkıda bulunmak için hazırlanmıştır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Edebiyatta Çalıntı PDF 17.60 MB İndir
Edebiyatta Çalıntı EPUB 19.67 MB İndir
Edebiyatta Çalıntı MOBI 15.53 MB İndir
Edebiyatta Çalıntı ODF 16.56 MB İndir
Edebiyatta Çalıntı DJVU 20.70 MB İndir
Edebiyatta Çalıntı RAR 13.46 MB İndir
Edebiyatta Çalıntı ZIP 12.42 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Kimi yazarlar çalmakla suçlanır.Türk edebiyatında bunu bir çok örneğini görmüşüzdür.Kitapta divan edebiyatında şiirlerinde ne tür değişiklikler geçirdiğini alıntı durumunun nasılda bir gelenek olduğunu ortaya koymaktadır.Bir çok Osmanlı şairi Arap ve İran şiirlerinden imge ve benzeetmeleri kendi edebiyatlarına alıntı yani çaldıklarını görmekteyiz.gerçekten edebiyat araştırması adına güzel bir konu ve güzel bir araştırma.Kitap edebiyat alanında kendılerıne yenı bırıkımler elde etmek isteyenler için tavsiye edilebilecek bir kitap.


Bu eserde bugüne kadar çeşitli gazete ve dergilerde yer almış intihal tartışmaları bir bütün olarak okura sunuluyor. Kitap, Esinlenme, Etkilenme, Öykünme, Biçimsel Aktarım ve Çalım Sanatı (Aparma, İntihal, Çalım, Tevarüd) başlıklı beş bölümden oluşuyor. Yazar kitap boyunca ‘Bir eser gerçek bir yaratım mıdır, üretim midir, öykünme/ taklit midir?’ sorularına cevap arıyor. Etkilenme, öykünme, esinlenme ya da intihal sınıfına hangi hallerde girilebileceğini tespite çalışan yazar, yakın dönem şiir ve romandan daha çok Divan edebiyatından karşılaştırmalı çalıntı örnekleri veriyor. Günümüz edebiyatından örneklerde de ihtiyatlı bir dil kullanıyor. Orhan Pamuk, İsmet Özel, Pınar Kür, Ahmet Altan, Leyla Erbil, İlhan Berk gibi şair ve yazarlarla ilgili çalıntı iddialarını hatırlatmakla yetiniyor, yargıyı okura bırakıyor. Usta şairlerimizden İlhan Berk’in aşırmaları dikkate değer. Böyle şiir yazmaya ne var!Bir haziran ve bir başka eylül arasındaT.S. Eliot (Çev: Ülkü Tamer)Bir haziranla bir başka eylül arasındaİlhan Berk***Hangi sular pruvaları aşanT.S. EliotHangi sular böyle pruvaları aşanİlhan Berk***Büyür uykusunda İstanbulÜlkü TamerBüyük uykusunda İstanbulİlhan Berkkitap zamanı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*