Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Elmas Çağı  Ya da Genç Bir Kadının Resimli Okuma Kitabı

Kategori: Edebiyat Yazar: Neal Stephenson Yayınevi: Altıkırkbeş Yayınları

Elmas Çağı Ya da Genç Bir Kadının Resimli Okuma Kitabı

Tanıtım Bülteni
Hugo ve Locus ödüllerini alması bir yana Stephenson BK dünyasına; nanoteknolojinin hüküm sürdüğü bir gelecek yapılanmasına sosyal sınıf, etnisite ve sunizeka'nın doğası etrafında yepyeni bir terminoloji ile girerken Cyber-Punk'ın ötesine geçerek Post -CyberPunk'ı başlatıyor. Stephenson'un matematik, teknoloji, felsefe ve bilimi edebiyatlaştırdığı noktada okuruna Quentin Tarantino tadı vermekten de geri durmuyor!
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Elmas Çağı Ya da Genç Bir Kadının Resimli Okuma Kitabı Satın Al
Kitapyurdu Elmas Çağı Ya da Genç Bir Kadının Resimli Okuma Kitabı Satın Al
D&R Elmas Çağı Ya da Genç Bir Kadının Resimli Okuma Kitabı Satın Al
Idefix Elmas Çağı Ya da Genç Bir Kadının Resimli Okuma Kitabı Satın Al
BKM Kitap Elmas Çağı Ya da Genç Bir Kadının Resimli Okuma Kitabı Satın Al
Hepsiburada Elmas Çağı Ya da Genç Bir Kadının Resimli Okuma Kitabı Satın Al
Nadir Kitap Elmas Çağı Ya da Genç Bir Kadının Resimli Okuma Kitabı Satın Al
N11 Elmas Çağı Ya da Genç Bir Kadının Resimli Okuma Kitabı Satın Al
Amazon Türkiye Elmas Çağı Ya da Genç Bir Kadının Resimli Okuma Kitabı Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Elmas Çağı Ya da Genç Bir Kadının Resimli Okuma Kitabı PDF 6.23 MB İndir
Elmas Çağı Ya da Genç Bir Kadının Resimli Okuma Kitabı EPUB 6.96 MB İndir
Elmas Çağı Ya da Genç Bir Kadının Resimli Okuma Kitabı MOBI 5.49 MB İndir
Elmas Çağı Ya da Genç Bir Kadının Resimli Okuma Kitabı ODF 5.86 MB İndir
Elmas Çağı Ya da Genç Bir Kadının Resimli Okuma Kitabı DJVU 7.32 MB İndir
Elmas Çağı Ya da Genç Bir Kadının Resimli Okuma Kitabı RAR 4.76 MB İndir
Elmas Çağı Ya da Genç Bir Kadının Resimli Okuma Kitabı ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Öyküsü kafamda dönüp dururdu; interaktif bir sanal gerçeklik oyunu. Her türlü olabilir; Kudüs’ün zaptı, Merkür’deki formal enerjilerle savaş. Sisteme sızan bir virüs, oyunun dokusunu bozmadan kendi gerçekliğini yaratıyor ve oyunculardan birinin beyin korteksine ulaşarak anılarını tetikliyor falan, bir şekilde adamı aslında orada olmayan bir kapıya, geçide vs. yönlendiriyor ve şfos! Beyin infilak ediyor, gözler pörtlüyor, gerisi gore işler. Neyse, bugün yazarım, yarın yazarım derken çat, Stephenson’ın deli ayrıntılı, inanılmaz detaylı dünyasında minicik bir paragrafta görüyorum. Çok uzak olmayan bir gelecekte görme organlarına entegre edilen bir sisteme virüs sızıyor ve insan sürekli porno reklamı, parçalanan domuzlar falan görüyor ve intihar ediyor sonunda. Küçük detaylar kurgusal dünyayı inanılabilir kılar ve Stephenson olay örgüsünü vermekle yetinmiyor, hemen her bölüme böyle küçük detaylar sıkıştırıyor.
Cyberpunk teknolojinin hükümranlığı, yaşamın replikasyonlarıyla haşır neşir olmaksa eğer, o zaman arka kapakta dendiği gibi bu kitapta bir Post-Cyberpunk durum var demektir. Daha başlar başlamaz tanıştığımız Bud’ın Kaplan! Kaplan!’daki Foyle’dan pek bir farkı yok; aynı beyinsizlik, aynı kaba kuvvet. Her şeyin Bud’ın üzerine kurulduğunu düşünüp ilerleyince görürüz ki kendi ahlaki/hukuki kurallarına sahip, bir ölçüde stabil kantonlar Bud’ın kaotik kuvvetini kolayca emip kellesini alabilir. Bud’ın kaslarında nanoteknolojik meretlerden vardır ve bunlar kasları durmadan geliştirir, adam kendine son teknoloji bir silah alır ve soyguna falan çıkar, eyvallah ama teknolojiye tapılmıyordur artık, teknolojiyle felsefe -Konfüçyusçü adli sistem bile var!- bir noktada birleşmiş, anlamla bağları kopan yaşam tekrar anlam kazanmaya başlamıştır. Bu yüzden güçlünün borusu ötmez. Bud öldürülür, Cyberpunk ruhuna Fatiha okunur. Stephenson’ın Bud ölürken sırıttığını düşünüyorum.
Onca şeyi bağlamak zor, emek isteyen bir okuma gerekli. 10 yıllık bir süreçte gerçekleşen olayların takibi, karakterlerin dönüşümü, olaya dahil olan örgütler ve insanlar, sahneden çekilen örgütler ve insanlar, teknolojik zamazingolar derken kafayı kırmamak elde değil.
Dünyadan bahsetmek gerekirse nanoteknolojinin alıp yürüdüğünü söyleyerek başlayabiliriz. Casusluk için üretilen bakterilerden iç organları ve kasları patlatıp insanı kanlı bir çuvala çeviren silahlara kadar birçok mevzuda küçük enişte var. Mediatron denen dalga da günümüzdeki pad sistemini önceleyen bir gereç. Nesne derleyici nam alet de yemekten bisiklete kadar ihtiyaç duyulan her şeyi sağlıyor, adı üstünde işte. Kamusal alanlarda herkesin kullanabileceği derleyiciler mevcut, gönül etrafta bir sürü Diyojen görmek istedi ama olay başka.
Resimli Okuma Kitabı. Okuruna göre biçimlenen sayfaların bildungsroman olmak dışında bir işlev taşımadığı kitap. Nell’in eline Hackworth’ü soyan kardeşi sayesinde geçiyor. Hackworth yeni teknolojiler yaratabilen bir mühendis, kurguladıklarını yaşama geçirebilmek için her şeyi yapıyor ve patronunun emriyle bu kitabı yaratıyor. Dr. X nam bir diğer güç odağı da kantonlardan oluşan bir dünyada dahil olduğu grubun üstün gelmesi için yüz binlerce kız çocuğu ürettiriyor ve hepsine bir tane Resimli Okuma Kitabı sağlayabilmek için Hackworth’ü katakulliye getiriyor. Adamın asıl patronları durumdan haberdar oluyor ve casusa kontrcasusluk yapması için aba altından sopa gösteriliyor. Sonrasında Feed denen bir ağın -kabaca internete benzetilebilir ama muazzam üretim olanakları sağlıyor, çok önemli bir sistem- alternatifi olarak sunulmak istenen Seed için Tamtamlarla yaşamaya gönderilecek, orada telepatiyle teknolojinin birleştirilmesi konusunda kilit bir rol oynayacak. Falan filan.

Nell dedik, kızımız büyüyecek ve kitapta okuduğu öykülerle dünyasını biçimlendirecek, kitabı da. Yansıma aslında; yaşamla kitap birbirinin boşluklarını doldurabiliyor. Nell’in gelişimiyle güçlerin iktidar savaşı kesişecek, çok heyecanlı şeyler olacak. Gibi.
Kurma Kız’ın esin kaynağı olabilir, benzer dünyalar ama çok daha komplike. Çok. Anthem’e başlayayım diyordum ama ayda bir tane Stephenson yeter.
BK severler pas geçmemeli.


Anathem adlı eserini okuduktan sonra okudum. İyi ki de öyle yapmışım, yazarın yazma şekline aşina olarak okuyunca elimden bırakamadım. Çok iyi kurgulanmış ve kendi içinde iyi göndermelerle süslenmiş güzel bir eser


Elmas Çağı adlı bu kitapta konudan çok yaratılan evren ve bu evrendeki siyasi, sosyal, felsefi, teknolojik gelişimlerden bahsedilmiş. Kitap baya uzun ve de sonlara doğru baya bi sıkıyor. Neler olup bitti anlayamıyorsunuz. Şunu da söyleyeyim kitabın arkasında yazan yorumda Quentin Tarantino tadı veriyor yazılı. Buna aldanmayın öyle bir şey yok. Normal bir bilim kurgu kitabı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*