Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Ertuğrul Faciası ve 21. Yüzyıla Doğru Türk-Japon İlişkisi

Kategori: Siyaset Yazar: Erol Mütercimler Yayınevi: Anahtar Kitaplar Yayınevi

Ertuğrul Faciası ve 21. Yüzyıla Doğru Türk-Japon İlişkisi

  • Yayın Tarihi: 01.11.1993
  • ISBN: 9789757787280
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 352
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
19. Yüzyılın sonlarında Japonya, İmparator Merji yönetiminde önemli reformlar yapmaya başlamış, Doğu ulusları için örnek oluşturmuştu. Bu arada Batı'ya gelen Japon elçiler Osmanlı Devleti ile de ilişki kurdular.
Osmanlı bayrağını taşıyan ancak, II. Abdülhamid tarafından Haliç'te çürütülen donanmadan seçilen bir gemi "iade-i ziyaret amacıyla" 1889 yılında Japonya'ya gönderildi. Fakat bu çürük gemi Japon denizinde battı. Altı yüze yakın Türk denizcisi öldü. Bu olay tarihimize, "Ertuğrul Fırkateyni Faciası" kaçan bir deniz subayının trajik öyküsüdür de... Padişahın özel elçisi olarak gönderilen Tuğamiral Osman'ın" karısının vıdı vıdısından bıktığı için, dönüşü olmayacağı belli olan Japonya seyrini kabullenmiş olması, bu yolculuğun; II. Abdülhamid'in kuşkuculuğu, Bahriye Nazırı'nın makam hırsı, çürütülmüş bir "Donanma", bilim ve akılcılığa sırt çeviriş, denizcilikten kopuş gibi, pek çok trajik unsurlarından birisidir.
Bu kitapta Ertuğrul Faciası, Osmanlı resmi deniz ve Japon gazete arşivlerinin Türkiye'de ilk kez karşılaştırılarak yazılması yanında, bu olayla ilgili, bugüne kadar sorgulanmayan bir çok soruya da açıklık getirilmektedir. Bu olayın dışında, II. Abdülhamid'in denizcilik ve dış politikasını; Japon kalkınma mucizesini ve bu mucizenin Türkiye'ye model gösterilişini: 1890 yılında Ertuğrul ile başlayan Türk-Japon dostluğunun 21. Yüzyılda ulaşabileceği boyutların olasılıklarını da tartışmaktadır.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Ertuğrul Faciası ve 21. Yüzyıla Doğru Türk-Japon İlişkisi Satın Al
Kitapyurdu Ertuğrul Faciası ve 21. Yüzyıla Doğru Türk-Japon İlişkisi Satın Al
D&R Ertuğrul Faciası ve 21. Yüzyıla Doğru Türk-Japon İlişkisi Satın Al
Idefix Ertuğrul Faciası ve 21. Yüzyıla Doğru Türk-Japon İlişkisi Satın Al
BKM Kitap Ertuğrul Faciası ve 21. Yüzyıla Doğru Türk-Japon İlişkisi Satın Al
Hepsiburada Ertuğrul Faciası ve 21. Yüzyıla Doğru Türk-Japon İlişkisi Satın Al
Nadir Kitap Ertuğrul Faciası ve 21. Yüzyıla Doğru Türk-Japon İlişkisi Satın Al
N11 Ertuğrul Faciası ve 21. Yüzyıla Doğru Türk-Japon İlişkisi Satın Al
Amazon Türkiye Ertuğrul Faciası ve 21. Yüzyıla Doğru Türk-Japon İlişkisi Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Ertuğrul Faciası ve 21. Yüzyıla Doğru Türk-Japon İlişkisi PDF 14.61 MB İndir
Ertuğrul Faciası ve 21. Yüzyıla Doğru Türk-Japon İlişkisi EPUB 16.33 MB İndir
Ertuğrul Faciası ve 21. Yüzyıla Doğru Türk-Japon İlişkisi MOBI 12.89 MB İndir
Ertuğrul Faciası ve 21. Yüzyıla Doğru Türk-Japon İlişkisi ODF 13.75 MB İndir
Ertuğrul Faciası ve 21. Yüzyıla Doğru Türk-Japon İlişkisi DJVU 17.19 MB İndir
Ertuğrul Faciası ve 21. Yüzyıla Doğru Türk-Japon İlişkisi RAR 11.17 MB İndir
Ertuğrul Faciası ve 21. Yüzyıla Doğru Türk-Japon İlişkisi ZIP 10.31 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Ertuğrul Faciası ve 21. Yüzyıla Doğru Türk-Japon İlişkisi PDF 14.61 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Devrin içinde bulunduğu durumu , Ertuğrul faciasını başından sonuna kadar anlatan bir kitap. sürükleyici ve akıcı bir dille yazılmış diyebilirim. güzel bir eser olmuş..


Kitabın ilk bölümü 2. Abdülhamid’in dış politikası ve denizciliğe bakışını inceliyor. Japonya’nın Osmanlı Devletiyle ilişki kurmasının ve Japon-Rus Savaşı’nın incelenmesinin de anlatılmasıyla ikinci bölüme geçiliyor. Bu bölümde kitabın asıl konusu olan Ertuğrul Fırkateyni’nin hikayesi işleniyor.Geminin yolculuk hikayesi, Japonya’ya verışı, Japon gazetelerinin olaya nasıl yer verdiğini bu bölümün ikinci kısmında görüyoruz.Üçüncü bölümde ise geminin batış nedenleri irdeleniyor ve bu faciadan alınacak dersler inceleniyor. Üçüncü bölümün son kısmında Japon mucizesi ve bu başarının Türkiye için bir model olup olamaması durumu analiz edilmekte.Dördünü ve son bölümde Süleyman Nutku’nun yaşam öyküsüne yer verilmeltedir.


Türk-Japon münasebetlerinin oluşumunda ve gelişmesinde çok önemli bir yere sahip olan ve tam olarak bilinemese de 609 civarında Türk bahriyelisinin şehit olduğu Ertuğrul fırkateyninin seyrini, seyir sırasında yaşadıklarını, Japonya’ya varana dek nerelerde demirlediğini, , Ertuğrul’un gönderiliş gayesini, 2.Abdulhamid’in dış politikasını ve denizciliğe bakışını, bizde özellikle hep model olarak gösterilen kendi milli değerlerini koruyarak modernleşme Japon moderleşmesine de değinen ezcümle bu konulara alaka gösteren okuyucuların istifade edeceği bir kitap yazarın bir deniz subayı olması da önemli diye düşünüyorum. Kitapta eleştirdiğim bir husus Sultan 2.Abdulhamid hakkında fazla tarafgir ve aleyhtar olması.Bence bizim Türk mileti olarak denizciliğe bakışımız sakat ve biz daha çok karacı bir milletiz bu el’anda böyle imparatorluk Türkiye’sinde de böyle idi.Kitapla kalın, sağlıcakla kalın efendim. İyi okumalar.


çok güzel bir kitap özellikle bu konu hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler sizin için güzel bir kaynak olabilir…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*