Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Etnik Sosyoloji

Kategori: Siyaset Yazar: Prof. Dr. Orhan Türkdoğan Yayınevi: Timaş Yayınları

Etnik Sosyoloji

  • ISBN: 9789753622387
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 592
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
Etnik Sosyoloji "Hepimiz musiki notaları gibi birbirimizden farklı olsak bile yine birbirimiz için değilmiyiz" düşüncesinden hareket ederek, bu aziz topraklar üzerinde yaşayan herkesi kucaklayan bir felsefeyi temsil etmekte. Zengin bir etnik mozaiğe sahip olan ülkemizde, geniş içeriğiyle bir ilk olan bu eser, Etnik Sosyoloji'nin kapsamını, amaç ve hedeflerinin belirli sınırlar içinde ortaya koyan değerli ve ayrıcalıklı bir çalışmadır.
Kitap AdıFormatBoyutBağlantı
Etnik SosyolojiPDF24.57 MB İndir
Etnik SosyolojiEPUB27.46 MB İndir
Etnik SosyolojiMOBI21.68 MB İndir
Etnik SosyolojiODF23.13 MB İndir
Etnik SosyolojiDJVU28.91 MB İndir
Etnik SosyolojiRAR18.79 MB İndir
Etnik SosyolojiZIP17.34 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap AdıFormatBoyutBağlantı
Etnik SosyolojiPDF24.57 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar: Tamamı Ücretsiz 10 Kitap

Kitap AdıFormatBoyutBağlantı
Belki de Sevemedik - 1PDF6.23 MB İndir
Belki de Sevemedik - 2PDF5.80 MB İndir
Belki de Sevemedik - 3PDF6.10 MB İndir
Sadece Allah'a Bırak - 1PDF5.10 MB İndir
Sadece Allah'a Bırak - 2PDF5.50 MB İndir
Sadece Allah'a Bırak - 3PDF5.80 MB İndir
Bir Yudum AşkPDF4.75 MB İndir
Dua Gibi SevPDF5.40 MB İndir
Sessizlik Artık SensizlikPDF5.90 MB İndir
Yüreğin Yorgunluk GörmesinPDF5.65 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Kitap Türkdoğan Hocanın kendi kaleminden çıkmış değildir, makalelerden oluşuyor. Değişik isimler yazmış makaleleri. Dolayısıyla aslında edisyon bir kitap. Yine de fena değil…


Etnik sosyoloji üzerine Türkiye’de çok çalışma yok. Çeviri eserleri bile düşünürsek bu alanda ciddi bir eksik var. Bu eksiklik kirli bir bilgi oluşumuna da neden olmuş. Bu açıdan bakıldığından önemli bir çalışma ve eksikliği kapatıyor. Yer yer duygular işin içinde olsa da son dönemde çok popüler olan mozaik kavramını çürütücü bir çalışma. Etnik olarak ayrılan bir çok grubun aslında ana unsurun bir parçası olduğunu gösteriyor. İşte tam burada biraz duygu boyutu girip her grubu zorlama bir şekilde sokmaya çalışmış.Yine de kesinlikle okunması gereken bir eser olduğunu düşünüyorum.


Kitap alanında ilk olmanın verdiği dezavantajları taşıyabilir ama şahsen ben üslubunu ve terminolojisini olumlu buldum ve oldukça da bilgilendim


Bence bu kitap yorumculardan Fatih Artvinli’nin dediği gibi ciddi terminolojik hatalarla dolu değil. Azınlıklar ve Etnikliği-etnisiteyi ilkönce teorik olarak ele alıyor( Azınlıklar Sosyolojisine Giriş, Etnik ve Irksal Gruplar, Irk ve Etnik İlişkiler), terminolojiyi ve ilk kısımdaki teoriyi zaten Etnik Sosyoloji konusunda uzman Profesör ve doçentler inceliyor.Kitap Türk Kimliği üzerinde önemle duruyor ve zaten bu coğrafyada azınlıklar ve etnik gruplar, ”Türkler” gibi bir yapıştırıcıdan başka ayakta duramaz tezini işliyor ki bu da bence doğru..


Özellikle Türk Etnik Sosyolojinin bilimsel bir disiplin olarak henüz ülkemizde yerleşemediği ve bu konu bakir bir alan olarak karşımızda duruyor. Bence bu kitap bu alanın gelişmesine, sistematik bir şekil almasına yardımcı olacağını özelliklede etnolojik ve antropolojik çalışmaları teşvik edeceği inancındayım. Ülkemizdeki mikro-milliyetçilik ve etnik- azınlık olgusuna sosyolojik bir yaklaşım. Kitaplığınızda olması gereken bir çalışma.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*