Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Evrim Kuramı ve Bağnazlık

Kategori: Felsefe-Düşünce Yazar: Prof. Dr. Cemal Yıldırım Yayınevi: Bilgi Yayınevi

Evrim Kuramı ve Bağnazlık

  • ISBN: 9789754947106
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 219
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.3 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Evrim Kuramı yaklaşık 150 yıldır tartışılan bir konu. Kurama yönelik 'bilimsel' diyebileceğimiz eleştirilerin yanı sıra salt bağnazlıktan kaynaklanan, üstelik ülkemizde giderek yoğunlaşan bir karalama kampanyasına tanık olmaktayız. Prof. Cemal Yıldırım'ın bu konudaki çalışması Evrim Kuramı ve Bağnazlık, aydınlatma misyonuyla yüklü değerli bir çalışma.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Evrim Kuramı ve Bağnazlık PDF 9.09 MB İndir
Evrim Kuramı ve Bağnazlık EPUB 10.16 MB İndir
Evrim Kuramı ve Bağnazlık MOBI 8.02 MB İndir
Evrim Kuramı ve Bağnazlık ODF 8.55 MB İndir
Evrim Kuramı ve Bağnazlık DJVU 10.69 MB İndir
Evrim Kuramı ve Bağnazlık RAR 6.95 MB İndir
Evrim Kuramı ve Bağnazlık ZIP 6.42 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Evrim kuramı ile ilgili araştırmalarında (artık kanun) yararlandığım güzel bir çalışma. Yeni başlayanlar için uygun bir eserdir.


“Evrimci yaklaşımın içerisinden bilimsellik içermeyen, metafizik düzlemde, ideolojik ve inançsal bir yaklaşım olan “tesadüf” kavramını ayıklaMAdığımız sürece bu hipotezi savunanların bilimsellik iddiası geçersiz olacaktır. Yaratılış’cıların “akıllı dizayn’ı” ne kadar bilimsel veya bilim dışı ise bu anlayışta ancak o kadar bilimsel veya bilim dışı olacaktır. Zira bilimin, nesnel-olgusal olanla sınırlı olan uğraş alanı bu konuda (tesadüf veya yaratılış konusunda) bilimsel bir hüküm veya yargıda bulunmayı engellemektedir. Nasılki (Big Bang)Büyük Patlama’dan öncesi, evrenin oluşumuyla ilgili bilimsel modellerde yer alamıyorsa tesadüfen oluşum veya yaratılış tezi de canlıların oluşumuyla ilgili bilimsel modellerde yer alamaz. Bunun dışında olgusal olarak gözlenebilen veya denenebilen tüm tezler gözlenmeli ve doğrulanıncaya kadar hipotez olarak kalmalıdır. Her iki tarafın da ısrarlı ideolojik tavrı canlılığın ortaya çıkışıyla ilgili biyolojinin bu alanında, belkide devrimsel nitelikte yeni yaklaşımların geliştirilmesini engellemektedir. Önceden evrene dair oturmuş kabullerimizin Max Plank, Einstein, Hubble v.d. sonrası nasıl kökten değiştiğini unutamayız. Bilimsel yönteme uygun olarak, metafizik veya felsefi yorumlara yer vermeksizin yapılacak salt bilimsel çalışmaların sonuçları hiç bir dini inanç veya ideoloji ile çatışmayabilir. -çatışsa bile bilimsel bir bulgu karşısında hiç bir dinsel-ideolojik inanç inandırıcı olamaz- Ancak nesnel olmayan, olgusal olarak gözlenemeyen, doğrulanamayan-yanlışlanamayan tesadüf, yaratılış hatta doğal seleksiyon gibi kabuller çatışma alanları oluşturmakta, özünde bir araştırma yöntemi olan bilimin ve bilimsel düşüncenin gelişimini ve yayılmasını engellemektedir. İNANMAK VEYA İNANMAMAK BİLİMSEL BİR HÜKÜM OLAMAZ. Bilimin sonuçlarını, inancımızı kanıtlamak için kullanabiliriz, böylece daha fazla inanır veya reddedebiliriz, ama bu yinede bir inanç olur. Tüm bunlara ilaveten Kur’an-ı Kerim de insanın bir anda değil (yeryüzünde) bir gelişim süreci sonunda yaratıldığını ifade eden çok sayıda ayet bulunmaktadır. Bu nedenle müslüman düşünür ve yorumcuların çoğu ilk İnsanın bir anda değil uzun bir tekamül sürecinin sonunda yaratıldığını kabul ederler. Ancak bu gelişimin mekanizması gözleme dayalı bilisel çalışmalar sonunda ortaya çıkacaktır. Bırakalım isteyen tesadüfe isteyen yaratılışa inansın ama lütfen bilimi yolundan çıkarmayalım. Ayrıca Kur’an-ı Kerim’in ilk canlının nasıl yaratıldığını bilmemiz-anlamamız için gözlem yapmamızı emrettiğini biliyormuyuz acaba? (Ankebut süresi Ayet 19-20)”Sayın Dr. Cemal Yıldırım’a bilim felsefesi’nin anlaşılması ve bilimsel düşüncenin ülkemizde yerleşmesine ve yaygınlaşmasına eserleriyle yapmış olduğu değerli katkıları nedeniyle sıradan bir vatandaş olarak sonsuz teşekkürlerimi sunuyor, başarılarının devamını Allah’tan diliyorum.


cemal yıldırıma saygılarla oku ey insan ve öğrendikkatimi bir şey çekti ne kadar çok yaratılışçı var herhalde yarıtılışcı olamak çok kolay.yazık m. kemal iyikide bunları görmüyor… kurandaki terör ayetleri var gözünüzü açar gözünüzdeki perdedeki gözünüzdeki perdedeki cehalet inancınızı kaldırırsanız görürsünüz kes biç yak dini islam ve saz arkadaşları diğer dinler darwinizmin tüm dünyada meşru bilim çevrelerinde biricik değer olduğunu(zira din ve sonucu yaratılış geçersiz kanıtsız mantıksız yetersiz ve sorgulanmayan bir niteliği olduğundan) görmenizi isterim doğayı doğaüstüleştirme hatasına düşmeyin bilime kulak verin cehalet inancına değil harun yahya cehaletten başka bir kanıtı dahi olmayan bir komediden ibaret yaratılışın kirli dadanı.cehaletle eş anlamlı yaratılışı hala gerçek sananlar var. dünyadaki yüzlerce üniversite milyonlarca bilim adamı evrim gerçeğinden bahsederken siz neden bahsediyorsunuz.harun yahya cahilleştirici özelliğine dikkat edin bilimin ötesi yalndır unutmayın.sıfır kanıtı svunmayın. ayrıca size orda evrimci bilimadmalarının alıntıları verilmiştir bir kontrol edin kendiniz bu sahtekarlığı görün… ya çocuklar muhammed yalan söylediyse(bir araba nasıl güvenilir hançerleyiciler) çocuklar kanmayın bunlara oku darwini bırak cehaleti bir şey öğrenmek istiyorsanız(onu eleştirmek için) kaynağına gidin darwın stephan jay gould cemal yıldırım ali demirsoyu okuyun sonra evrim karşıtı olun(tabi olabilecek kadar cahil kalbilirseniz) kendinize bir iyilik yapın: klasik inanç sansürünü kaldırarak (bu güçlü irade sahibi olabilmenize bağlıdır.)okursanız daha iyi olur.dahası zaman kaybı olmaz. bunu bir kendiniz bir m. kemal ve bir de dünya bilimi ve ona emek harcıyanlar için yapın. saygılar


Temel olarak Evrim düşüncesine bilimsel açıdan bakarken bağnazlığı da ele alan çok fazla kitap olduğunu düşünmüyorum. Genelde bu türdeki eserler ya tamamen bilimsel açıklamaları, ya da bilime karşı gelen bir takım görüşleri içeriyorlar. Bu bakımdan, bilimin gözlüğünden bakarak bağnazlığın nedenlerini irdeleyen bu kitap oldukça geniş bir çerçevede çarpıtmadan Darwin’in Evrim kuramını inceliyor. Konuya karşı çıkanların bile okuyup en azından tam olarak neye karşı olduklarını anlamalarını sağlayacak bir kitap.


Son yıllarda özellikle dindar çevrelerde (başta Harun Yahya’nın eserlerinde olmak üzere) evrim teorisine karşı bir düşmanlık başladı. Bunların çoğu da bildiğimiz şeyleri tekrardan ibaret ve sonuçta Allah’ın varlığına gidiyor. Şöyle işinin ehlince yazılan, özgün -gerçi bilimin özgünlüğü olmaz ama- geniş araştırma düzeyinde, akademik doğru düzgün kitap yok. Cemal Yıldırım’ın bu kitabı işte bu boşluğu doldurmuş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*