Fındık ve Yetiştiriciliği

Kategori: Diğer Yazar: Mehmet Özdemir Yayınevi: Kalem Yayınevi

Fındık ve Yetiştiriciliği

  • Yayın Tarihi: 28.02.2005
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 119
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
  • Boyut: 16.5 x 24 cm
Tanıtım Bülteni

Fındığa ait bulgular milattan çok önce Doğu Asya’ya ait olduğu belirtilmekte ise de, ilk kültüre alınışın 2500 yıl önceye ait olduğu ve bunun da Giresun ve çevresinde gerçekleştiği kaydedilmektedir. Anadolu, fındığın anavatanı ve dünyada yetiştiriciliği yapılan en önemli fındık çeşitlerini gen kaynağını oluşturan, yabani türlerin doğal yayılma alanıdır. Ekonomik anlamda fındık yetiştiriciliği açısından en uygun tarım alanları ve fındık ticareti ilk olarak Anadolu da başlamıştır. Dünyada fındık yetiştiriciliği açısından en uygun tarım alanları Karadeniz Bölgesinde yer almakta ve dünyanın en kaliteli fındık çeşitleri bu bölgede yetiştirilmektedir.

Kitap AdıFormatBoyutİndir Linki Ara
Fındık ve YetiştiriciliğiPDF4.94 MB Bul
Fındık ve YetiştiriciliğiEPUB5.52 MB Bul
Fındık ve YetiştiriciliğiMOBI4.36 MB Bul
Fındık ve YetiştiriciliğiODF4.65 MB Bul
Fındık ve YetiştiriciliğiDJVU5.81 MB Bul
Fındık ve YetiştiriciliğiRAR3.78 MB Bul
Fındık ve YetiştiriciliğiZIP3.49 MB Bul

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (0 Yorum)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*