Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Fırtınaya Hazırlık

Kategori: Edebiyat Yazar: Baki Ayhan T. Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları

Fırtınaya Hazırlık

  • Yayın Tarihi: 18.01.2006
  • ISBN: 9789750810473
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 81
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
  • Boyut: 16 x 16 cm
Tanıtım Bülteni
Fırtınaya Hazırlık, Bâki Ayhan T.’nin dördüncü şiir kitabı. 2003 yılında yayımladığı "Soylu Yenilikçi Şiir" başlıklı manifestosu ve günümüz şiiri üstüne yaptığı değerlendirmelerle dikkatleri çeken Bâki Ayhan, bu kitabındaki şiirlerde klasik şiirin imkânları içinde kendi sesini bulduğunu gösteriyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Fırtınaya Hazırlık PDF 3.36 MB İndir
Fırtınaya Hazırlık EPUB 3.76 MB İndir
Fırtınaya Hazırlık MOBI 2.97 MB İndir
Fırtınaya Hazırlık ODF 3.16 MB İndir
Fırtınaya Hazırlık DJVU 3.96 MB İndir
Fırtınaya Hazırlık RAR 2.57 MB İndir
Fırtınaya Hazırlık ZIP 2.37 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Hepsi aynı ölçüyle yazılmaya çalışılmış şiirler malesef bir süre sonra heyecan vermiyor. Sanki duygular bir kalıba sokulmaya çalışılmış. Bana göre zorlama bir çaba olmuş.


Baki Ayhan T., Cumhuriyet Devri Türk şiiri; Modern şiir dersleri veren bir akademisyen aynı zamanda dolayısıyle kafası hep şiirle meşkul olan; şiirn ile dertlenen bir insan. Sürekli bir yenilik arayan bunu simetrik yapı ile formda başaran Soylu yenilikçi şiir ile poetikaya taşıyan bir şair.


İsteyerek aldım, isteyerek ve hayranlıkla okudum, şairimizin kurduğu 1-2-3-4-3-2-1 yapı ile şiirlerini oluşturması her ne kadar onu bir biçimci olarak lanse etse de ya da diğerleri onu öyle yansıtmaya çalışsa da o kitabın girişine koyduğu ”soylu yenilikçi şiir” adlı manifestosu ile aslında bu yapıyla geleneklerin ve şimdinin yapısının bir karışımı olduğunu, modern ile modernistliğin bir arada sunulduğu hatta bu tarzın biçimsellikten yani içeriğin ve şeklin örtüşmesi ile ortaya çıktığını savunmuştur. Gerçekten şiirleri okuduğunuzda girişteki mısranın şiirin biterken tekrar karşınıza çıktığında şiiri bitirdiğinizde o ilk mısranın son mısra olarak da cuk oturduğunu göreceksiniz ve farklı bir yapı ve duyguları içeren bu şiirlerden zevk alacaksınız. Sizlere tavsiyem şiirlere başlamadan önce mutlaka girişte bulunan SOYLU YNİLİKÇİ ŞİİR manifestosunu okumanız, o zaman şairimizi daha da iyi bir değerlendirme yapacağınıza inanıyorum. Ayrıca itap ilk elinize geldiğinizde üst kısım yapraklarının bitişik olacağını göreceksiniz, açtığınızda üst kısım pütürlü olacak, bu bilerek yapılmış bir tarzdır, bir basım hatası sanmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*