Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Gıda Mühendisliğinde Reaksiyon Kinetiği

Kategori: Bilim & Mühendislik Yazar: Ayşegül Kırca Toklucu Yayınevi: Nobel Akademik Yayıncılık

Gıda Mühendisliğinde Reaksiyon Kinetiği

Tanıtım Bülteni
Gıdaların, kimyasal ve biyolojik açıdan aktif sistemler olmaları nedeniyle, kalite düzeyleri; dinamik şekilde ve sürekli olarak yüksekten düşüğe doğru hareket halinde bulunmaktadır. Özellikle işlenmiş gıdaların üretiminde uygulanan proseslerde ve bunu izleyen aşama olan depolamada egemen olan etkenlere bağlı olarak, kalitenin düşme yönündeki hareketi hızlanmaktadır. Bu olumsuz değişmelere neden olan reaksiyonların oluşum mekanizmalarına ve hızlarına ait bilgiler, ortaya çıkabilecek kalite kayıplarının sınırlandırılması açısından son derece önemli verilerdir. Nitekim, bir gıda mühendisinin bir gıdaya ait kalite faktörlerinin tahribine neden olan reaksiyonlara ilişkin verilere sahip olması halinde, bu verilere dayanarak halen uygulanmakta olan bir prosesi optimize edebilir veya yeni bir proses tekniği geliştirebilir. Gerçekten gıda bileşenlerinin; sıcaklık-süre, pH, ışık, oksijen, nem düzeyi vb değişkenlerin etkisi altındaki davranışlarının matematiksel modellerle tanımlanmasıyla, bir gıdanın maksimum kaliteye ulaşması için uygulanan prosesin optimize edilmesi gerçekleş- tirilebilmektedir. Gıda sistemlerine ait kinetik veriler, sadece proses veya depolamanın optimizasyonu için gerekli olmayıp, ayrıca; gıdaların besleme değerlerine ilişkin bilgilerin gerçeğe yakın bir şekilde önceden hesaplanmasına ve böylece etiketlerdeki deklerasyonların ona göre yapılmasına da güvenli bir yol açmaktadır. Gıda sistemlerinde reaksiyon kinetiği son yıllarda çok önemli bir çalışma alanı niteliği kazanmış bulunmakla birlikte, uygulamada yararlanılabilecek kinetik veriler hala çok sınırlıdır. Bu kitap gıda sistemlerinde oluşan reaksiyonlara ait kinetik verilerin saptanması, bunların değerlendirilmeleri ve matematiksel modellere dönüştürülmesi konularını kapsamaktadır. Bu nitelikleriyle dilimizde yayınlanmış ilk eser olarak görülmelidir.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Gıda Mühendisliğinde Reaksiyon Kinetiği Satın Al
Kitapyurdu Gıda Mühendisliğinde Reaksiyon Kinetiği Satın Al
D&R Gıda Mühendisliğinde Reaksiyon Kinetiği Satın Al
Idefix Gıda Mühendisliğinde Reaksiyon Kinetiği Satın Al
BKM Kitap Gıda Mühendisliğinde Reaksiyon Kinetiği Satın Al
Hepsiburada Gıda Mühendisliğinde Reaksiyon Kinetiği Satın Al
Nadir Kitap Gıda Mühendisliğinde Reaksiyon Kinetiği Satın Al
N11 Gıda Mühendisliğinde Reaksiyon Kinetiği Satın Al
Amazon Türkiye Gıda Mühendisliğinde Reaksiyon Kinetiği Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Gıda Mühendisliğinde Reaksiyon Kinetiği PDF 6.23 MB İndir
Gıda Mühendisliğinde Reaksiyon Kinetiği EPUB 6.96 MB İndir
Gıda Mühendisliğinde Reaksiyon Kinetiği MOBI 5.49 MB İndir
Gıda Mühendisliğinde Reaksiyon Kinetiği ODF 5.86 MB İndir
Gıda Mühendisliğinde Reaksiyon Kinetiği DJVU 7.32 MB İndir
Gıda Mühendisliğinde Reaksiyon Kinetiği RAR 4.76 MB İndir
Gıda Mühendisliğinde Reaksiyon Kinetiği ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (0 Yorum)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*