Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Güzel Yaz

Kategori: Edebiyat Yazar: Cesare Pavese Yayınevi: Can Yayınları

Güzel Yaz

  • çevirmen: Eren Cendey
  • Yayın Tarihi: 21.04.2017
  • Orijinal Adi: La bella estate
  • ISBN: 9789750734984
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 120
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Güzel Yaz, çağdaş İtalyan Edebiyatının en önemli adlarından Cesare Pavese'nin 42 yaşındayken 1950 yılında bir otel odasında intihar etmeden önce tek başlık altında topladığı üç romandan biri. Aynı kitapta yer alan Tepelerdeki Şeytan ve Yalnız Kadınlar Arasında ile birlikte ilk kez 1949 yılında topluca yayınlanan bu çalışması için Pavese, üçleme dememeyi yeğlemişti. `Her biri kendi başına bir kitap olabilir,' demişti yazar, `ancak bu üç romanı birbirine bağlayan, ortak bir ahlak anlayışı, temaların buluşması ve hayal gücünün serbestçe oynadığı oyunlarda yinelenen koşullardır.' Pavese'nin ortak özelliklere sahip bu üç çalışması kırsal yaşam açısından zenginse de temelde kenti, kentliyi ve kent yaşamını anlatır; gençlik coşkularını ve yenilgiyle sona ermiş tutkuları da. Güzel Yaz'ın yazıldığı dönem İkinci Dünya Savaşı'nın ve faşist Mussolini rejiminin en yoğun günleridir. Pavese de, suçlu ama savunmasız, göreneklere yüreklice karşı çıkan, sınırlara dayanan gençlerin yaşantılarını irdeler. Çağının tanığı bu güçlü kalemden daha önce yayımladığımız Yalnız Kadınlar Arasında'dan sonra önümüzdeki günlerde Tepelerdeki Şeytan'ı da okurlarımıza sunacağız.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Güzel Yaz PDF 4.98 MB İndir
Güzel Yaz EPUB 5.57 MB İndir
Güzel Yaz MOBI 4.39 MB İndir
Güzel Yaz ODF 4.69 MB İndir
Güzel Yaz DJVU 5.86 MB İndir
Güzel Yaz RAR 3.81 MB İndir
Güzel Yaz ZIP 3.52 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Tezer Özlü’nün kitaplarını uzun bir gece yolculuğunda okudum. Eskihisar’da bindiğim feribot körfezi geçerken iki sigara içmiştim ve tepemde dolunay vardı, çok iyi hatırlıyorum. Neye karşı olursa olsun, açlığımızı dindiren bir şeyle karşılaştığımızda o anı ve sonrasını unutmayız, bütün ayrıntılar zihne kazınır. O gece de öyle oldu. Titreten kış soğuğunda otobüse dönüp okumaya devam etmeden önce adlarını bilmediğim tepelere baktım, tepelerde tek tük yanan ışıklara bakıp oralarda kimlerin yaşadığını düşündüm ve bilmediğimiz yerlerde bilmediğimiz insanların yaşaması korkuttu beni; o kadar çok insan var ki tanıyacak ve bunun için o kadar az zamanımız var ki.
Her neyse, Yaşamın Ucuna Yolculuk’ta Kafka, Svevo ve Pavese vardı. İzi sürülen Pavese’ydi; alıntılarda Pavese vardı. Üç seneden beri Pavese biriktiriyordum ben de, Özlü’nün de izini sürebilmek için. Yeterince çok kitabım oldu, başladım. Pavese’nin yanında Hayalet Oğuz’a da rastladım, sonra O Pera’daki Hayalet’e, ardından Hayalet için yapılmış belgesele kadar sürdüm izini. Demir Özlü’ye sormak lazım, veya Ahmet Oktay’a. Yazdıklarından çok daha fazlasını anlatabilirler. Denk gelirsek.
Ginia 16 yaşında bir genç kız. Kardeşi Severino’yla birlikte yaşıyor. Severino, geceleri sokak fenerlerini yanık tutmakla görevli bir kardeşimiz. Olayı bu kadar.
Ginia, Rosa adlı arkadaşıyla takılıyor ancak Amelia çıkıyor ortaya. Amelia ressamlara modellik yapan, kafelerde gezinen bir kız. Özgürce yaşıyor, karışanı yok. Ginia da gençliğin keşfetme arzusuyla yanan biri olduğu için Amelia’yla gezmeye başlıyor. Kafelere gidiyorlar, sanatçılarla tanışıyorlar. Bir gün Amelia modellik yapmaya giderken Ginia’yı da götürüyor yanında. Ressam arıza bir dayımız. Olayı seviyor Ginia, o da modellik yapmak istiyor ama çekinceleri var, bilmediği yepyeni bir dünya bu. Çıplaklığın keşfedilmemiş büyüsü çekiyor onu, bütün utanmalara rağmen.
Aynı evde yaşayan iki ressama gittikleri zaman Ginia için değişim de başlamış oluyor; aşık oluyor en başta. Hissettiğinin ne olduğunu bilmediği için çekiniyor önce, alıştıkça aşığına daha çok yaklaşıyor, sürekli o eve gitmeye başlıyor, en sonunda Amelia olmadan. Amelia’yla adamın ilişkisi olabileceğini düşünüyor ama Amelia frijit olmuş, başka bir kadından.
Çocukla beraber oluyor Ginia, istediği özgürlüğe kavuşmuş gibi hissediyor.
“O öğleden sonra Bayan Bice onu görür görmez, ‘Siz kızlar nasıl bir yaşam sürdürüyorsunuz? Sanki gebeymiş gibi bir suratın var,’ diye bağırınca hoşuna gitti.” (s. 109)
Amelia’yla tekrar görüşüyorlar bir süre sonra, yine beraberler ve önlerinde uzun bir gün, koca bir hayat varken sona geliyoruz.
Güzel Yaz’da genç bir kızın hayattan umduğu güzelliklerin peşinde koşuşu var, ister modellik yapmak olsun, ister kafelerde gezinmek. Öyle bir özlemi var ki arkadaşları modellik sırasında kendisini izlerken bile tereddüt anını çok çabuk atlatıyor ve kendini olacaklara bırakıyor.
Kısa, güzel. Devam.


dili akıcı, olaylar da canlı.


Bu romanı okuduktan sonra üçlemenin diğer iki kitabını da merak ettim. Oldukça akıcı dille yazılan bu kitabı okumak isteyeceksiniz. Çoğu kitabının baskısının olmaması ise üzücü.


Derin duygularin olaya mudahil olmadan cok basit bir sekilde anlatimi etkileyiciydi.


Okurken keyif alacağınız,sizi içine çeken bir eser. Kesinlikle bir başyapıt.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*