Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Hz. Peygamber’ in Namaz Kılma Şekli (Şamua)

Kategori: İslam Yazar: Muhammed Nasıruddin el-Elbani Yayınevi: Beka Yayınları

Hz. Peygamber’ in Namaz Kılma Şekli (Şamua)

Tanıtım Bülteni
Sıfatu Salati'n-nebi"De ki, siz gerçekten Allah'ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve suçlarınızı bağışlasın. Çünkü Allah çok esirgeyici ve bağışlayıcıdır."(Al-i İmran, 31)"Benim nasıl namaz kıldığımı görüyorsanız, siz de öyle kılın."(Buhari, Müslim. Hadis "İrvau'l-ğalil" de 213 numarayla tahric edilmiştir.)
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Hz. Peygamber’ in Namaz Kılma Şekli (Şamua) Satın Al
Kitapyurdu Hz. Peygamber’ in Namaz Kılma Şekli (Şamua) Satın Al
D&R Hz. Peygamber’ in Namaz Kılma Şekli (Şamua) Satın Al
Idefix Hz. Peygamber’ in Namaz Kılma Şekli (Şamua) Satın Al
BKM Kitap Hz. Peygamber’ in Namaz Kılma Şekli (Şamua) Satın Al
Hepsiburada Hz. Peygamber’ in Namaz Kılma Şekli (Şamua) Satın Al
Nadir Kitap Hz. Peygamber’ in Namaz Kılma Şekli (Şamua) Satın Al
N11 Hz. Peygamber’ in Namaz Kılma Şekli (Şamua) Satın Al
Amazon Türkiye Hz. Peygamber’ in Namaz Kılma Şekli (Şamua) Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Hz. Peygamber’ in Namaz Kılma Şekli (Şamua) PDF 6.23 MB İndir
Hz. Peygamber’ in Namaz Kılma Şekli (Şamua) EPUB 6.96 MB İndir
Hz. Peygamber’ in Namaz Kılma Şekli (Şamua) MOBI 5.49 MB İndir
Hz. Peygamber’ in Namaz Kılma Şekli (Şamua) ODF 5.86 MB İndir
Hz. Peygamber’ in Namaz Kılma Şekli (Şamua) DJVU 7.32 MB İndir
Hz. Peygamber’ in Namaz Kılma Şekli (Şamua) RAR 4.76 MB İndir
Hz. Peygamber’ in Namaz Kılma Şekli (Şamua) ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Hz. Peygamber’ in Namaz Kılma Şekli (Şamua) PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


namazı dosdoğru kılın


Selamun aleykum. Bir çoğumuz namaza “subhaneke” ile başlamayı, “subhane rabbiyel azim” söyleyerek rukuya varmayı, kalkınca “rabbene lekel hamd” söylemeyi, secdeye giderken “subhane rabbiyel ala”, namazı bitirince ise “selamun aleykum ve rahmetullah” söylemeyi biliyoruz. Cümlenin başında bildirdim “bir çoğumuz”. Ancak bazı çoklarımız, mesela bu kitabı okuyanlar böyle bilmiyor. Eser için çok yönden yorum yazmak olur. Ancak ben bir az farklı yönden yorum yazmak istiyorum. Kitapta dualar ve zikirler oldukça çok. Allah el-Albani (rahimehullah)’dan razı olsun. Bize çok mükemmel bir kitabı miras bırakmış. Kitabı okuyana kadar namazın açılış duasını ancak “subhaneke” olduğunu biliyordum. Ancak gerçek bunun çok oluşu. Yani kitapda mevzu ile dua sayısı tam 12 tane. Duaların manasını okurken nelerden mahrum kaldığını anlıyorsun. Eğer bu duaların hepsi namazda okunursa ve Allah bunları kabul ederse, o zaman ahiretim nasıl olur? Eğer problem el-Albani (rahimehullah) ise, onda Cezayirli bir kadının bu rivayetine ne demeli? Bu kadın arkadaşının gördüğü bir rüyayı el-Albani (rahimehullah)’a telefon açarak şöyle anlatıyor: “Bu bacı (yani kadının arkadaşı) balkonda dayandığı an aşağıya yola bakar ve Allah Rasulu (s.a.s.)’i görür. Sonra beni görür ki, ben de Allah Rasulunun yanında dayanıyorum ve Rasulullah (s.a.s.) bana bakarak gülüyor, bende ona bakıp gülüyorum. Ben onu çağırarak şöyle seslendim: ‘Gel. Bizimle gel’. O bacı balkondan düştüğü vakit bana sordu: ‘Kime bakıyorsun?’ Bende: ‘Bana bakana sende bak.’ dedim. Ve o Allah Rasulunu gördü. Rasulullah (s.a.s.) gülerek yoluna koyuldu. Bundan sonra biz (bacı ve ben) o yolla gittik ve o yolda bir şeyhi gördük. Biz şeyhe ‘salamun aleykum’ diğerek selamladık. Oda bize ‘aleykum selam ve rahmetullahi ve beraketuhu’ diyerek karşılık verdi. Sonra o şeyh: ‘Allah Rasulunu gördünüzmü?’ Bizde: ‘Evet gördük.’ söyledik. Sonra o bacı benden sordu: ‘O şeyh kimdi?’ Bende: ‘O Şeyh el-Albanidir.’ dedim. Rüya bitiyor. Kadın devamla şöyle der: ‘Ben Allah’dan rica ediyorum ki, bunu sizin için iyi bir haber etsin ve ben size haber vermek istiyorum ki bence bu Allah’ın rızasıdır ki siz sünnetin yolundasınız. İnşaallah teala. Şeyh siz ne söylersiniz?’ Burada el-Albani (rahimehullah) hiç bir cevap veremedi ve gözlerinden yaş akmaya başladı. Sonra yanında bulunan kardeşlere onu yalnız bırakmalarını rica etdi…” Hadise Allah’ın izniyle bitiyor. Rüyada Allah Rasulunu (s.as.)’i gören kimsenin hükmünü hamd olsun biliyorsunuz. Söyleyecek bir şey kalıyor. Allah, Rasulunun sünnetine sımsıkı sarılan her bir müminden razı kalsın. Doğrusunu Allah bilir. Selamun aleykum ve rahmetullahi ve beraketuhu.


“Benim nasıl namaz kıldığımı görüyorsanız siz de öyle kılın” hadisine göre peygamberimizin nasıl namaz kıldığının sahih hadislerle anlatıldığı güzel bir kitap.


Hadislerle namazın tüm rukunları ve okunacak dualar çok güzel bir şekilde kaynaklarıyla derlenmiş. kesinlikle okunması gereken bir kitap, kıldığımız namaz gerçekten hz peygamberinki gibi mi acaba? işte bu sorunun cevabını burda bulabilirsiniz, hadis konusunda son asrın alimlerinden biri el-alban.


arkadaslar bu kitabı cidden tavsiye edeirm. Resullah a.s sahih doğru namazı nasıl. açıkçası ben okuken çok şaşırdım. camde hocaların anlattıkları ile peygaber efendimizin anlattıkları aarrasında çok fark var. okumanızı tavsiye ederim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*