Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
İkiye Bölünen Vikont

Kategori: Edebiyat Yazar: Italo Calvino Yayınevi: Can Yayınları

İkiye Bölünen Vikont

  • çevirmen: Rekin Teksoy
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 120
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Avusturyalılarla Türkler arasındaki bir savaşa katılan Terralbalı Vikont Medaryo'yu, bir Türk güllesi ortadan ikiye böler. Vikont, ülkesine yarım insan olarak döner. Bu çarpıcı giriş, bir bale gibi gelişen bir masalı başlatır. Masal boyunca yarım-vikontun çevresinde, kendisinden daha da parçalanmış insanlar devinirler, dertlenirler. Italo Calvino'nun bitip tükenmez buluşlarından biri mi söz konusudur, yoksa gittikçe yabancılaşan, sakatlanan, bütünlüğe, eksiksizliğe ulaşması engellenen çağdaş insanın koşullarına düşündürücü bir gönderme mi yapılmaktadır? İkiye Bölünen Vikont (1952), Ağaca Tüneyen Baron (1957) ve Varolmayan Şövalye (1959) ile birlikte, yazarın atalarımız adını verdiği üçlünün ilk kitabını oluşturuyor. İtalyanca aslından yapılan bu çeviri, yazarın sağlığında, 1985 yılında yayımlanan İkiye Bölünen Vikontun gözden geçirilmiş basımından yapılmıştır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
İkiye Bölünen Vikont PDF 4.98 MB İndir
İkiye Bölünen Vikont EPUB 5.57 MB İndir
İkiye Bölünen Vikont MOBI 4.39 MB İndir
İkiye Bölünen Vikont ODF 4.69 MB İndir
İkiye Bölünen Vikont DJVU 5.86 MB İndir
İkiye Bölünen Vikont RAR 3.81 MB İndir
İkiye Bölünen Vikont ZIP 3.52 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


her iyiliğin, bir kötülüğe; her kötülüğün de aslında bir iyiliğe sebep olabileceğini anlatan fantastik bir hikaye..


İkiye Bölünen Vikont kısa, insanı sıkmayan, akıcı bir hikayeye dayanıyor. Türklerle yapılan savaşta Vikont’un vücudu ikiye ayrılır ve bu iki parçadan biri iyi diğeri kötüdür. Kötü olan taraf bölgesini yönetirken diğeri de gelir ve işler karışır. Kitabın ana felsefesi tam bir insan olmak için iki yönün de mutlak gerekliliği. Ne muazzam iyilikler, ne de berbat kötülükler paklamıyor herhalde insanı. Güzel bir serüvenin sonunda Italo Calvino insanın mecburi olan bütünlüğüne ulaşmasının önemini iyice açıklamış oluyor. Sorularla bırakıyorsunuz kitabı; ‘’hepimiz yarım mıyız, bu yarımlığı taşıyor muyuz, yoksa hayat bu iki yarımlıktan bir bütünlük çıkarma çabası mı? Atalarımız, üçlemesinin ilk kitabı bu, henüz ikincileri okumadım ama eğer okursam, ilk kitaptaki bu sorulara yazardan yeni sorular gönderilecek gibi kafama.


ikiye bölünen vikont kısacık garip bir hikaye.savaşta türk güllesinin ikiye böldüğü vikont,ülkesine yarım insan olarak döner.sağ bölümü kötü sol bölümü ise iyi huyları toplamıştır.ne var ki sol taraf daha sonra gelecektir.aynı kızı seven bu yarım vücutlar düelloya tutuşur yaralanınca da doktor tarafından birleştirilirler.yarım yine tamamlanmıştır.kitap bu minval üzerine kuruludur.yalnız bir mantıksızlık göze çarpıyor ister istemez,surları delen top güllesi vikontumuzu adete bir kılıç gibi baştan aşağı hiç zarara uğratmadan,vücudunda hiçbir hasara yol açmadan ortadan ikiye bölüyor….herhalde yazar osmanlının şahi toplarını değilsede toplarını ve güllelerin hiç görmemiş.ben şahsen çok da beğenmedim.


hayatım boyunca okuduğum en etkili kitaplardan biri. romanın baş kahramanı olan vikont türklerle yapılan bir savaşta ikiye bölünür. bir parçası sağlam olarak bulunur ve evine getirilir. fakat vikont inanılmaz derecede zalimleşmiştir. hiçbirşeyi bütün olarak görmeye dayanamamakta, gücünün yettiği herşeyi ikiye bölmektedir. kısa sürede herkesi korku içinde bırakır. ama günün birinde vikontun diğer yarısı da sahneye çıkınca işler karışır. ilginç olan diğer tarafın, tam tersine tamamıyle iyilikle donatılmış olmasıdır. aynı kızı sevince aynı adamın bu iki parçası birbirine düşman olmaya başlarlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*