Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
İ’la

Kategori: Edebiyat Yazar: Teoman Ergül Yayınevi: Sayfa6 Yayınları

İ’la

Tanıtım Bülteni
İslâm hukukundaki şartlı boşanma “i’lâ” dan yola çıkarak bir yasak aşkı anlatıyor Ergül. Fatih Sultan Mehmet’in ünlü ve sadık veziriâzamı Mahmut Paşa’nın genç ve fettan karısı, güzeller güzeli Erhondu, Padişah’ın sevgili oğlu Mustafa ile yaşadığı bir gecelik yasak aşkın ardından kendini karmaşık boşanma ve miras davalarının ortasında bulur. Genç Şehzade Mustafa ve Veziriazam Mahmut Paşa yaşamlarını yitirirler.Anadolu’nun Türkleşmesi, Türklerin İslamlaşması, Fatih Sultan Mehmet dönemi ve Anadolu’nun Osmanlılaşması süreçlerini iç içe anlattığı tarihi fonu ve tutkulu öyküsüyle İ’lâ’yı elinizden bırakamayacaksınız.İ’lâ, belgelere ve olaylara bağlı kalmaya özen gösteren Teoman Ergül’ün altıncı tarihi romanı.Mustafa, odasında emaneti bekliyordu. Sedirin üzerine bırakılan yorganı açmaya çalışırken, Erhondu, kabuğundan çıkan istiridye gibi, çırılçıplak ortaya çıkıverdi. Odada yanan mumlar, fenerler bir an söndü sandı Mustafa. Ya da gözlerine çok güçlü bir ışık tutulmuş gibi oldu. Erhondu, bütün güzelliğiyle karşısındaydı. Mustafa o an bu güzelliği görmeden ölen insanlara acıdı.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
İ’la PDF 6.23 MB İndir
İ’la EPUB 6.96 MB İndir
İ’la MOBI 5.49 MB İndir
İ’la ODF 5.86 MB İndir
İ’la DJVU 7.32 MB İndir
İ’la RAR 4.76 MB İndir
İ’la ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Kitabın konusu ilginç geldiği için üzerindeki absürd kapak resmine rağmen kitabı aldım,fakat aldığıma pişman oldum.Dili ağır ve içindeki eski kelimelerin açıklamaları sayfa sonu değil de kitap sonuna alınması okunmayı,konsantrasyonu zorluyor.


iki ayrı dönemi ele alarak anlatmış tarih konusunda bililendirici bir kitap dili biraz ağır da olsa yine de sürükleyici.tarih sevenler için okunabilecek bir kitap


o kadar ağır bir dille yazılmış ki okurken Bülent Ersoy’u arayıp sözlüğünü istemek geldi içimden:) çok güzel başlamış çok saçma bitmiş araya giren Türk tarihi ne alaka o kader tarih hevesi varsa ayrı kitap yazsaymış. daha iyi olabilrdi yazık etmiş güzelim konuya…


DİĞER KİTAPLARINI BEĞENEREK OKUDUĞUM YAZARIN BU KİTABI BENİ PEK SARMADI SANKİ KİTAPTA EKSİK BİR ŞEYLER VARMIŞ GİBİGELDİ…


Farsça ve Arapça kelimeler sayesinde tarih kokusu buram buram geliyor burnuma her sayfasını açınca bu kitabın Gerek konusu ile gerek kitap ismi ile ve gerekse de dili ile çok kaliteli ve akıcı bir kitap. Farsça ve Arapça kelimelerle arası iyi olmayanlar için eziyet gibi gelse de konusu güzel.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*