Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Kadıyanilik

Kategori: İslam Yazar: Prof. Dr. Ethem Ruhi Fığlalı Yayınevi: Diyanet Vakfı Yayınları

Kadıyanilik

Tanıtım Bülteni
Kâdiyânîliğin bir mezhep olarak doğuşunu, gelişmesini ve görüşlerini ortaya koyabilmek için gerek dünyanın gerek İslâm âleminin siyasi ve içtimai şartlarını, özellikle mezhebin doğduğu Hindistan’ın durumunu göz ardı etmemek gerekir. Zira dinî ve siyasi bir olayı ya da bunlardan doğan mezhep hareketlerini, sosyal şartlardan ve bulunulan coğrafyanın özelliklerinden ayrı düşünmek imkânsızdır. Kâdiyânîlik de on dokuzuncu yüzyıl Hint coğrafyasının bir prototipidir. Maddi üstünlükleri ile bu coğrafyaya gelen güçler, buranın sakinlerinden sadece siyasi egemenliklerini alarak kendilerine aktarmakla kalmamış; misyoner ordularıyla, onların iman ve ruh dünyalarına el uzatır olmuşlardır. Bu da kitlede, olumsuz bir psikoloji doğurmuştur. Kâdiyânîlik, hemen hepsi de İslâm kültür tarihinde daha önce söylenmiş görüşleriyle, bunların hem bozuk bir sentezi hem de gerek bunların gerek Hıristiyan misyonerliğinin temsil ettiği görüşlerin bir antitezidir. 
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Kadıyanilik PDF 6.23 MB İndir
Kadıyanilik EPUB 6.96 MB İndir
Kadıyanilik MOBI 5.49 MB İndir
Kadıyanilik ODF 5.86 MB İndir
Kadıyanilik DJVU 7.32 MB İndir
Kadıyanilik RAR 4.76 MB İndir
Kadıyanilik ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


islami ilimler alanında çalışan herkesin yararlanabileceği bir eser. Fığlalı’nın mezhepler tarihindeki otoritesinin yanında, bu kitabı okurken bir konu tarihsel sürece dikkat edilerek nasıl incelenir, süreç incelemesi nasıl yapılır bunu da fark ediyorsunuz.


kadıyanilik üzerine yazılmış kıymetli kitaplardan biri..


Kâdiyânîlik hakkında okuma yapmak isteyen araştırmacıların başvurması gereken temel bir eser. Ethem Ruhi Fığlalı mezhepler tarihi alanının akademik anlamdaki önde gelen isimlerinden birisidir.


Kadıyanîlik İslam Düşüncesi içerisinde ortaya çıkmış ancak daha sonra bazı inanç esaslarından dolayı din dışı bir azınlık olarak tarih sahnesindeki yerini almıştır. kadıyaniliğin bir mezhep mi? ya da bir din mi? olduğu sorusuna cevap veren güzel bir eser. ayrıca kadıyaniliğin günümüzdeki faaliyetlerine de ışık tutarak bu konuda da bilgi sahibi olmamı sağladı. islam mezhepleri ile ilgili çalışmalar yapan ya da bu konulara ilgisi olan herkesin okuması gereken güzel bir çalışma olduğu kanaatindeyim…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*